iPon Hírek

A világ legelső energiatakarékos merevlemezei

Dátum | 2007. 10. 24.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Hitachi környezetbarát alapokra helyezi a merevlemezgyártást. A gyártó az eddig megszokott teljesítmény és kapacitás helyett a hatékonyságra helyezte a hangsúlyt - sikerrel - az új merevlemezén.

Az átlagos vásárlót főképp a merevlemez kapacitása és sebessége érdekli, így a gyártók is e szerint fejlesztették termékeiket. A Hitachi azonban "átment zöldbe", olyan fejlesztést integrál a Deskstar sorozatának legújabb darabjaiba, amivel akár 40 százalékkal csökkenthető a merevlemez energiafogyasztása.

A ma bejelentett Deskstar P7K500 asztali merevlemez számos energiafelhasználást csökkentő technológiát tartalmaz. A legelső ilyen a HiVERT, ami hatékonyabban tudja a feszültséget átalakítani. A technológia nem új, a hordozható számítógépekbe szánt Travelstar szériában már megtalálható, így az asztali számítógépekben is a laptopokhoz hasonlóan energiakímélő lesz a háttértároló.

Hitachi Deskstar P7K500
A Hitachi az Advanced Power Managment képességeket is integrálta a Deskstar P7K500 sorozatba. Ilyen például a fordulatszám csökkentése, amivel 44 százalékos megtakarítást lehet elérni üresjárat esetén.

A Deskstar P7K500 sorozat 250, 320, 400 és 500 GB-os kapacitásban lesz majd megvásárolható 2007 utolsó negyedévében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.24. 07:24
vissza a hírhez

A Hitachi környezetbarát alapokra helyezi a merevlemezgyártást. A gyártó az eddig megszokott teljesítmény és kapacitás helyett a hatékonyságra helyezte a hangsúlyt - sikerrel - az új ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!