iPon Hírek

A világ leggyorsabb 280 GTX-e az MSI-től

Dátum | 2008. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az MSI bejelentette legújabb videokártyáját, amely N280GTX OC HydroGen típusjelzéssel kerül a boltok polcaira. A nem mindennapi kártyán egy vékony, mikro csatornákkal teletűzdelt vízhűtő blokk található, amely rendkívül hatékonyan hűti a gyárilag túlhajtott videokártya szörnyeteget.


Az MSI állítása szerint az újdonság a világ leggyorsabb GeForce GT200-as kártyája, amely a vízhűtő blokknak köszönhetően nem csak hűvösebben, de lényegében csendben üzemel a referenciahűtéssel ellátott termékekhez képest. Az újonnan kifejlesztett vízhűtő blokknak köszönhetően a kártya még a tuning ellenére is 10 Celsius fokkal hűvösebben üzemel, mint a referencia hűtőalkalmatossággal ellátott társai. A kártya GPU-ja egyébként 700 MHz-es órajelen üzemel. A rendkívül vékony, mikro csatornás blokknak köszönhetően a kártya csak egy bővítőhelyet foglal el, így vastag pénztárcával megáldott fanatikusok számára ideális választás lehet többkártyás rendszerek építéséhez.


Az újdonság a gyártó állítása szerint mintegy 17%-kal nagyobb teljesítmény elérésére képes, mint a referencia órajeleken üzemelő példányok. A korábban megjelent N280GTX-T2D1G-OC termékkel szemben 7%-os teljesítménykülönbséget tapasztalhatunk az N280GTX OC HydroGen javára.

Az MSI új kártyájának várható ajánlott végfelhasználói árával és megjelenéséve kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Multitask
2008.09.04. 17:16
Azért, ahová már nem ér oda a hűtés ott elég sárgán izzik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Iceman
2008.09.04. 20:59
Jó cikk. ^_^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.09.04. 21:28
jaja, már most is sokan használják, csak + kell tudni fizetni
habár szerencsére egyre olcsóbbak és itt (ipon és mo.) is kezd elterjedni

ha hozzámvágnák elfogadnám, de biztos ez is 150+k lesz mire ideér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!