iPon Hírek

A világ leghalkabb mechanikus billentyűzete

Dátum | 2012. 09. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A mechanikus billentyűzeteket sokan szeretik, ám ezek a termékek zajosságuk miatt sokakat zavarhatnak, ugyanis a mechanikus kapcsolóknak van egyfajta jellegzetes, kattanó hangjuk, amit hosszú perceken vagy akár órákon át hallgatva könnyű megunni.


A mechanikus billentyűkkel ellátott billentyűzeteket mégis sokan kedvelik, ugyanis olyan jellegzetes billentyűlenyomási élményt kínálnak, amit semmi más billentyű sem nyújt. A Matias mérnökei most egy új billentyűzettel rukkoltak elő, amely mechanikus felépítésre támaszkodik, de a gyártó állítása szerint nem hangosabb, mint egy átlagos, normál billentyűzet.


A kanadai gyártó szupercsendes billentyűzete a Quiet Pro nevet kapta. Ez a modell a népszerű Tactile Pro új változata, ám fontos különbség, hogy a Tactile Pro még Alps típusú mechanikus kapcsolókra támaszkodott, míg a Quiet Pro már új, házon belül kifejlesztett kapcsolókat alkalmaz. A friss kapcsolók két év kemény munkájának eredményeként születtek meg és igen nagy reményeket fűz hozzájuk a gyártó. A Quiet Pro billentyűzet ugyanolyan gépelési élményt nyújt, mint Tactile Pro névre hallgató társa, ám a gépelés közbeni zajszintje már egy hagyományos, membrán alapú technológiát alkalmazó billentyűzetéhez hasonlít. Jó hír, hogy a speciális kapcsolókat nem sajátítja ki a vállalat: a Quiet Pro modellhez készített kapcsolók más gyártók számára is elérhetőek lesznek, sőt, a cég még a barkácsolni vágyó felhasználók számára is értékesíteni fogja őket, igaz, csak kis mennyiségben.


A 150 dolláros újdonság 460 x 165 x 35 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig nem kevesebb, mint 1249 gramm. A billentyűkön lézergravírozással készített feliratok díszelegnek és a normál gombok mellett médiafunkciók vezérlésére alkalmas funkcióbillentyűk is jelen vannak. A több billentyű egyszerre történő lenyomásából adódó problémákat az N-key rollover funkció küszöböli ki, így nem kell tartani a ghosting effektus okozta kellemetlenségektől. Érdekesség, hogy a billentyűzet numerikus billentyűtömbjénél találunk egy második „Tab” billentyűt is, amelynek az Excel mágusok fognak örülni, hiszen segítségével felgyorsítható az adatbevitel. A különlegességek sorát három darab USB 2.0-s port zárja. A termék 1,83 méter hosszú USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz.


A Matias persze nem csak a PC-s társadalom tagjaira, hanem a macesekre is gondolt, így a billentyűzet nem csak feketében, hanem ezüstben is elérhető lesz. A termékek színtől függetlenül 150 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érkeznek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. vivanto
2012.09.25. 13:01
Ez valami eszetlenül ergya design. Akármennyire is halk, már 10 éve sem volt divat az ilyen böszme forma. Én valahogy eddig sem éreztem zavarónak a logitech mechanikus eszközeit, inkább csak az egér kattogásán kellene javítaniuk.

Azért remélem van annyi eszük, hogy levédetik az új eszközt, attól függetlenül hogy a többi gyártó is használhatja, mielőtt valamelyik vicces kedvű megpróbálja őket perelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. bpeter91
2012.09.25. 13:10
igen... oké... szerintem nagyon csúnya... most azért hogy halk legyen. Valahogy én szeretem hallani hogy lenyomódnak a gombok+így tudom hogy gépel és nem csak akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. nightmare1...
2012.09.25. 13:22
Szerintem meg nagyon kellemes a dizájnja. Mechanikus billentyűzetem soha az életben nem volt még, de ezt nagyon szívesen kipróbálnám, csak az ára visszatartó számomra.

(Mondjuk dizájnnál nagyon sok variációs lehetőségük nincs, hiszen a mechanika sok helyet foglal el, max a körvonalak alakításában van szabad terük)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. JackFeryll
2012.09.25. 13:53
A halkságot itt a mechanikus billentyűzetek halkságához kell mérni, amik azért zavaróan hangosak tudnak lenni. Az árában sincs semmi különös a szerkezet típusából adódóan drágább, illetve vegyük figyelembe, hogy jóval hosszabb életűek mint egy "sima" billentyűzet és ha egy billentyű meghal akkor ki lehet cserélni nem kell kukázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. NeoX
2012.09.25. 14:56
Egy billentyű cseréje vajon hány Ft ba kerülhet óradíjjal együtt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Fireprism
2012.09.25. 15:13
150 Dollárét megvesztetek ? Beszéltek itt a formavilágáról .

5 dollárért is van keyboard ami ugyan olyan mint ez kb . Aki használja napi szinten az úgyis cseréli sokszor ergó nem vesz marha drágát mert lekopik a betű kiesnek a billek ... Hiába xy mára .. A logitech billem se húzta 3 évnél tovább de 5x annyi volt mint egy low cost megoldás .. Az alt shift space enter stb legtöbbet használt billek mennek elsőre a lecsóba .

Ezen a 150 dolláros billen a multimédiás alkalmazás verzélésnek a nyomát se látmom ..
Még a NUM-CAPS-SCROLL lock led világítását se vélem rajta felfedezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.09.25. 15:25
Van aki gépel a billentyűzetén. És ez még mindig mechanikus billentyűzet Nem logitech hard core gamer iksz killencmillio vegyél meg drágán sok helyen világítok billentyűzet.

Mondjuk már 90 dodó körül is vannak mecha billek szó se róla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. NimKorko
2012.09.25. 15:43
Fireprism:
Az összes LOCK billentyű saját magán jelzi, hogy be van kapcsolva.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fireprism
2012.09.25. 16:27
Jéé van rajta 150 dollárért Ám akkor se ér 150 dollárt , még 50 dolcsiért is jobbat veszel tőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.09.25. 16:41
Továbbra se érted mi az a mechanikus billentyűzet de látom így is boldog vagy szóval hagyjuk Vegyél sok sok helyen világítósat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. andris05
2012.09.25. 16:59
A gond ezekkel a billentyűzetekkel, hogy nem igazán szokták kiadni őket magyar kiosztással...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2012.09.25. 17:28
Pont az a jó benne, hogy kapható majdnem három évtizedes standard amerikai kiosztással, és hogy a dizájnja semmilyen.

Design mentes profi billentyűkön biztonságosan megy órákon keresztül a vakon gépelés, mert az újjak rendesen visszatalálnak az apró kimozdulásokból a semleges középhelyzetbe.

Ezek NEM laptop kategóriás igények.

80-as években gyakorlatilag minden PC billentyű profi volt, de aztán felhigult a vásárlók tábora, és vele együtt a billentyűzetek minősége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kajla_hun
2012.09.25. 21:00
mostani kapható billentyűzetek digitálisak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2012.09.25. 21:21
Jo tudni, hogy vannak onzetlen gyartok is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2012.09.26. 14:19
Ez a design majd' 30k-ért GAGYI. Még ha halk, akkor is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!