iPon Hírek

A világ legkisebb HD-kamerája

Dátum | 2008. 04. 06.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

A Toshiba dicsekedhet a világ legkisebb HD-kamerájával, az IK-HD1 3CCD-vel, ami alig nagyobb egy dobókockánál.

A Las Vegas-i NAB (National Association of Broadcasters) gyűlésen mutatta be a Toshiba a legújabb, három darab CCD chippel rendelkező HDTV kameráját. Az elképesztő méretek ellenére (32,6 mm x 38,6 mm x 41 mm; 65 gramm) az eszköz képes 1080p-formátumú felvételre, azaz 1920 x 1080 pixeles felbontású videóanyag rögzítésére 30-as másodpercenkénti képkockaszámmal.


A Toshiba az eszközt számtalan területre ajánlja. Kezdve a televíziós valóságsóktól kezdve az ipari eszközök vezérlésén keresztül a megfigyelésig bármire könnyen használható mérete miatt. A kamera mellé jár egy vezérlőeszköz is, aminek a feladata képek feldolgozása és tárolása (például fehéregyensúly beállítása). Ez működés közben 10,3 W teljesítményt fogyaszt.

A vezérlőegység Digital HD-SDI, analóg RGB vagy Y/Po/Pr kimenetekkel rendelkezik. A kamera és a vezérlő működési hőmérséklete 0 C foktól 40 C fokig tart, és a 90 százalékos páratartalmat is elviselik. A professzionális eszköz áráról és megjelenési időpontjáról egyelőre nem tudunk információt szolgálni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások