iPon Hírek

A világ legkisebb USB 3.0-s pendrive-ja, amely gyors is

Dátum | 2012. 03. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Apacer elkészítette a világ legkisebb USB 3.0-s pendrive-ját, amely a mini adattárolók között a világ leggyorsabb megoldásának is tekinthető. A parányi újdonság COB technológiával készült és az AH152-es nevet kapta.

A 2,9 x 1,65 x 0,8 centiméteres mérettel érkező USB 3.0-s pendrive 16 GB-os és 32 GB-os változatokban kerül forgalomba. Az újdonság parányi és stílusos dizájnnal érkezik, ami a gyártója szerint ideálissá teszi ultrabookok mellett történő felhasználásra. Az USB 3.0-s csatolófelületnek köszönhetően a pici adathordozó 80 MB/s-os adatátviteli sebesség biztosítására is képes, ami a kisméretű pendrive-ok piacán igen szép teljesítmény, még úgy is, hogy valószínűleg csak olvasás alkalmával tudja ezt elérni.

Mérete és gyorsasága mellett egyéb különleges tulajdonságokkal is rendelkezik a termék: az Apacer mérnökei az AH152-es modellt úgy alkották meg, hogy az víz- és porálló legyen, illetve az ütésekkel és rezgésekkel szemben is ellenálljon, így adataink a lehető legnagyobb biztonságban legyenek rajta. Az újdonság kecses fémházzal érkezik, így  tényleg passzol az ugyancsak fémházat használó ultrabookokhoz.

A kompakt pendrive természetesen nem csak USB 3.0-s, hanem az USB 2.0-s és az USB 1.1-es csatolófelületekkel is kompatibilis, igaz, utóbbiaknál már nem élvezhetjük a 80 MB/s-os adatátviteli sebesség által kínált előnyöket. A gyártó annak érdekében, hogy az adattárolóra minél több adat férjen, mellékel egy ingyenes tömörítő alkalmazást is.

Az Apacer AH152 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont nem tudható, hogy a parányi adattárolóért mekkora összeget kérnek majd el az üzletekben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. miszterhen...
2012.03.06. 21:04
Nagy kaland... van egy pqi pendrive-om ami 25 * 7 mm. Igaz csak usb 2.0 mert akkor még nem volt usb 3.0 amikor vettem tehát nem mai. Viszont ugyanugy por és vízálló. Már mosva is volt. Szóval akkor ez tényleg egy hír?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. miszterhen...
2012.03.06. 21:06
Bocsi 25*12*3 mm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tokyofej
2012.03.07. 08:33
A Te modoroddal élve a különbség ott van, hogy amíg Te csak kommentelsz, addig más híreket ír. Mihez is kezdtél volna magaddal este 9-kor...
A hírhez: túl kicsi. Még a normál méretűeket is ezerszámra hagyják el, ezen se madzagbújtató, se csat. Nekem Adata S805 van, pont azért vettem ilyet, mert karabíneres, bármire rá lehet akasztani madzag nélkül is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!