iPon Hírek

A világ legolcsóbb 3G-s tablete a Cube-tól

Dátum | 2013. 09. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Cube több alkalommal állt már elő kedvező és kiemelkedő ajánlatokkal a táblagépek világában, és úgy néz ki, hogy most sem kell csalódnunk benne. Az újdonságuk a piac legolcsóbbjaként lett beharangozva, és ez minden bizonnyal a valóságban is így lehet, nem csak a vállalat PR anyaga fogja ezt tükrözni. A Talk 7-ről ez alapján azt gondolhatnánk, hogy nagyon gyenge konfiguráció lesz, de ez közelről sincs így. Vannak sarkalatos pontjai az eszköznek, de ez szinte már elvárható annyira alacsony vételár mellett, amennyiért ehhez hozzá lehet jutni. A kijelzője 7 hüvelykes átlójú, TN+Film paneles és 1024 x 600 képpontot sorakoztat fel a szemünk láttára. Két kamerája van, előre egy VGA egység került, mellyel a videóhívásainkat folytathatjuk majd, ha pedig fotózni támadna kedvünk, akkor a hátra költöztetett 5 megapixeles főkamera áll hadrendbe. Sajnos LED villanó nincs a tarsolyában, így a fényviszonyok romlásával a produkciója is egyre gyengébb lesz.

A készülékház 191,2 x 106,5 x 9,9 milliméter térfogatú, és a súlya nagyjából 320 gramm. A gépezet keretén a szabványos csatlakozók mellett egy teljes értékű USB 2.0 is lesz, amin keresztül OTG támogatást is kapunk, tehát például bármilyen adattároló hozzá kapcsolható lesz. A rendszernek 1 GB-nyi memória jutott, míg a felhasználónak 4 GB beosztását kell megoldani mindaddig, míg meg nem toldja ezt egy microSD kártya segítségével. Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer mozgatásáról egyébként egy kétmagos chip fog gondoskodni. Ez az 1,3 GHz-es frekvencián ténykedő lapka a MediaTek műhelyéből érkezik majd, így igazából azon nem is kell csodálkozni, hogy a kapcsolati lehetőségei rendben vannak. Ezen képességek tárházában van 802.11 b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, GPS vevő és Bluetooth modul is, de a legfontosabb a 3G kapcsolati lehetőség, amivel a lefedettséget biztosító területeken bárhol élvezhetjük az internetkapcsolatot. A Talk 7 érdekessége, hogy lesz olyan változat is, ami tényleg csak beszélgetésre jó - ahogy arra a neve erősen utal is -, legalábbis a mobil kommunikációs egység kvalitását figyelembe véve. Ezt Cube Talk 7S-ként kell majd keresni. A készüléket egy 3000 mAh-s telep fogja táplálni, amivel a várható üzemidő 5 óra környékén alakulhat intenzív használat mellett. Sajnos erre vonatkozóan gyártói adat nem áll a rendelkezésünkre. És hogy mennyi is az annyi? Nos, a Cube a tervek szerint 81 dollárt fog elkérni mindezért cserébe. Azoknak, akiknek csak telefonálásra kell a mobil hálózati rész (így a GSM-es megoldás is elegendő) még ennyit sem kell otthagyni a kasszánál, a még olcsóbb változat ára 65 dollár. Akik viszont ennél többre vágynak, dönthetnek majd a Talk 79 vásárlása mellett is. Ez a tablet már egy iPad mini vetélytárs négy maggal, iPad mini szerű kijelzővel és kialakítással közel 100 dollár felárért cserébe.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zelbacsi
2013.09.17. 08:50
Most komolyan ez a reklámja? "Better than ipad mini" ?? És ezért hogyhogy nem ****-ta még ****-be az Apple?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.09.17. 08:59
Mert ez a Cube.
Ne viccelj már, mennyi pénzt szereznének? Az ügyvédek bérére nem lenne elegendő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyunyo19
2013.09.17. 09:39
Azért a Kínai belpiac elég hatalmas ám, nem hiába terítik a kínai gyártók először azt, és nem hiába rendeled te is onnan ha szeretnél egyet. Ha az apple bepróbálkozna csúnyán elmehetnének a valahova... kb ki nem ... le őket kategória. Most komolyan Kínába próbálkoznának be??? ne vicceljetek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!