iPon Hírek

A világ legvékonyabb mobil LCD kijelzője

Dátum | 2007. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Mostanában sorra dőlnek meg a rekordok a kijelzők világában, a legfrissebb rekord most a Sharp nevéhez fűződik, a vállalat ugyanis elkészítette a világ legvékonyabb mobil LCD kijelzőjét. A kis újdonság QVGA, azaz 320 x 240 pixeles felbontással és 2,2 hüvelykes képátlóval rendelkezik.


A Sharp megjelenítője 0,01 milliméterrel vékonyabb, mint az AU Optronics által korábban bejelentett LCD panel, amely 0,68 milliméteres vastagsággal és 1,9 colos képátlóval büszkélkedett. A Sharp kijelzője kifejezetten mobil eszközökhöz készül, ezen belül elsősorban mobiltelefonokhoz kívánják felhasználni a jövőben. A kijelző 2000:1 kontrasztaránnyal, 8 ms-os válaszidővel és 176 fokos látószöggel rendelkezik, egyszóval tökéletesen alkalmas lehet akár mobil televíziózásra is.

A Sharp kijelzőjének pontos megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, így sajnos nem tudható, hogy mikor láthatjuk élőben, működés közben is. A sorozatos csúszások miatt nem túl valószínű, hogy a vékony kijelzőt az idei év folyamán piacra dobják.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.24. 13:10
Mostanában sorra dőlnek meg a rekordok a kijelzők világában, a legfrissebb rekord most a Sharp nevéhez fűződik, a vállalat ugyanis elkészítette a világ legvékonyabb mobil LCD ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!