iPon Hírek

A világot kell újjáépítenünk az Ashes of Creationben

Dátum | 2017. 02. 28.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Az Intrepid Studios készülő MMO-járól, az Ashes of Creationről néhány részletet ismerhettünk csak meg eddig. Ezek közé olyasmik tartoznak, mint a hatalmas, nyílt, újjáépítésre váró világ, az ostromok, a karavánok, vagy az, hogy a települések sorsát a játékosok tettei határozzák meg: városok épülnek és omlanak le, küldetések nyílnak meg. Gyakorlatilag bárhol építhetünk majd magunknak házat, művelhetünk földet, de persze jelen vannak a hagyományos MMO-elemek is, mint a PvE, PvP, tárgykészítés és a többi.
A most kiadott pre-alfa videó a játékmenetbe enged bepillantást. Korábban már kaptunk egy felvételt, ahol az évszakok váltakozását mutatták be lenyűgöző módon - a mostani képek ősszel készültek, de néhány jegesebb részt is láthatunk. Első ránézésre klasszikus stílusú MMO-val van dolgunk, melyben egy mágus küzd ellenfeleivel a hotbarra kirakott képességek segítségével (ez a kezelőfelület csak ideiglenes). A legnagyobb vonzerőt talán a folyamatos változás jelenti a játékban, a játékosok szétrombolhatják, amit megalkottak korábban, új fejlődési irányokat, valódi változást érhetnek el. Mindebben fontos szerepe van a politikai harcoknak és intrikáknak is. Egy másik fontos jellemző a már említett évszak-rendszer, mely az alapján változhat, mit teszünk. A fejlesztők remélik, hogy a szokatlan ciklusok – például a hosszú nyár – egyedi történeteket generálnak majd, melyek hatással vannak az NPC-generációkra, a főellenfelekre, a dungeonökre és a megszerezhető zsákmányra is.
A korábban említett karavánok is érdekes játékelemnek tűnnek. Pénzt kereshetünk majd azzal, hogy árukat szállítunk a városok között, de mivel minden karaván saját PvP-zónával rendelkezik maga körül, meg is kell védenünk szállítmányunkat. Az Ashes of Creation egyelőre nem érhető el bárki számára, de az alfa- és bétatesztekre lehet jelentkezni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!