iPon Hírek

A Vita kontrollerként is használható

Dátum | 2011. 08. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Úgy tűnik, hogy a Sonynak megtetszett a Wii-U új kontrollere, mert bejelentették, hogy a PlayStation Vita használható lesz irányító eszközként a PS3-hoz, tovább gyarapítva ezzel az otthoni konzol lehetőségeit.

A PS3 gond nélkül tud majd adatot továbbítani a Vita felé, amit az megjelenít. Használhatjuk a marokkonzol új lehetőségeit, így a giroszkópot, az elő- és hátoldali érintőfelületeket, valamint a hagyományos irányítókat, mint a gomba és a gombok.

Mindkét eszközön futhat egyszerre szoftver, amit a hálózaton keresztül képesek lesznek szinkronizálni a játék állásához. Ez nem egy utolsó dolog, hiszen a Vita rendkívül erős lesz marokkonzol létére. Nem kell feláldozni a PS3 processzorerejét, hogy gyönyörű dolgokat jelenítsünk meg a Vitán. Rogers elmondása szerint az ötlet még nagyon új, de már tárgyalnak számos fejlesztővel arról, hogy hogyan lehetne mindezt kihasználni.

Egy másik komolyan ízlelgetett gondolat, a cross-platform játék. Ezt már demonstrálták a WipEout 2048-cal Vitán, ami kompatibilis a PS3-as WipEout HD-vel. A két játék a PSN-en keresztül kapcsolódott egymáshoz, és hosszabb-rövidebb várakozást követően tökéletesen működtek együtt. A PS3-as verziónak igaz láthatóan magasabb volt az FPS-e és valamivel jobban is nézett ki, de nem jelentősen.

Phil Rogers, a Sony európai K&F részlegének feje azt is elárulta, hogy a biliárd játék, Hustle Kings is támogatja majd a fent említett cross-platform játékot, valamint azt is megerősítette, hogy a Vita már megjelenéstől támogatja a Vita Remote Play-t. Számos PSN-es lehetőség is lesz, ami két irányú támogatással bír, így például közös scoreboardok. (A Vita Remote Play egyébként annyiban áll, hogy a PS3 kódolt videojeleket streamel a Vita felé valós időben.)

Az egyik legmegkapóbb lehetőségről még nem ejtettünk szót, ez a Continuation Play. Ez annyit tesz, hogy játszunk otthon egy játékot a PS3-on, majd amikor el kell mennünk, az elmentésünket egyszerűen átküldjük a Vitára és ott folytatjuk a buszon ülve, ahol otthon a PS3-on abbahagytuk. Ezt a funkciót eddig csak egy bejelentett játék támogatja, ez egy Diablo szerű hack&slash, a Ruin. A jelek szerint viszont még számos be nem jelentett projekt van, ami élni fog ezzel az új lehetőséggel.
 


A Sony fenntart majd egy Title User Storage nevű szolgáltatást is, mely 1MB helyet biztosít mindenkinek a cég szerverein, hogy az ilyen cross-platform elmentéseket tárolja. Egyszerűen mentünk egyet a PS3-on, majd bekapcsoljuk a Vitát és lekapjuk a szerverről az adatokat és vica-versa. Kapcsolat teremthető Wi-Fin, PSN-en, nem lesz szükség kábelekre.

Ezen túl Rogers megemlítette, hogy a fejlesztők meglévő PS3 játékokhoz is készíthetnek majd Vita patch-eket. Aktívan kommunikálnak a third party fejlesztőkkel is a licencekről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. kray
2011.08.02. 20:56
Ebből lesz ám majd nagy Vita
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Mikeee
2011.08.03. 01:31
Ja, lehet a Nintendo majd nekiáll perelgetni ötletlopás meg szabadalomsértés miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. XtreemX
2011.08.03. 02:11
Tuti vétel lesz ez a cucc nekem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MaximumGam...
2011.08.03. 04:28
Jah , de szar ötlet, mert gyorsan tökremegy a Joystick hatalmas fogás ez a baromság
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2011.08.03. 09:28
Én ettől függetlenül szerintem be fogom szerezni előbb utóbb ezt a gépet!

Mikeee: Nem fog perelni, mert már a PSP is tudta a Remote Play funkciót, ez meg annak a továbbfejlesztése. Inkább a Sony perelhetné ilyen téren a Nintendot.

MaximumGame2011: Nem gagyiból gyártják ezeket, hogy széthulljon 1 év alatt! A PS3-omhoz kapott DualShock 3 kontrollerem már 3 éves de még mindíg tökéletesen működik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. shaddam
2011.08.03. 14:21
MaximumGame2011 Látom te aztán megint szakértesz mint tirexi...

A hírhez:Adta magát a dolog, már a psp-nél is volt kompatibilitás.Így kell kifogni a szelet a wii u vitorlájából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!