iPon Hírek

A VR felé nyit a Microsoft: VR headsetek 300 dollárért?

Dátum | 2016. 10. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft komoly reményeket fűz az AR és VR előnyeit ötvöző HoloLens platformhoz, és azok alapján, amit eddig láthattunk a termék képességeivel kapcsolatban, érthető is a lelkesedés. A Surface rendezvény alkalmával kiderült, hogy a HoloLens támogatni fogja a Creators Update keretén belül érkező 3D-s újításokat, ami összességében nem valami nagy meglepetés, de a Microsoft illetékesei egy másik fontos bejelentést is tettek: a cég a jövőben komoly figyelmet szentel a virtuális valóságnak.
A vegyes realitásra támaszkodó HoloLens kétségkívül egy vonzó termék, ám meglehetősen szűk kör számára érhető el, hiszen 3000 dollárt kérnek érte. A Microsoft hamarosan szélesebb felhasználói rétegeket is megcélozhat, igaz, ehhez nem HoloLens-szerű funkcionalitással rendelkező eszközt használ, hanem sokkal olcsóbb termékeket: VR headseteket.
A Microsoft több nagy és neves partnerrel lép együttműködésbe annak érdekében, hogy a VR élmény minél szélesebb körben elérhető legyen a felhasználók számára. Az együttműködő cégek között az ASUS, az Acer, a Lenovo, a HP és a Dell is jelen van, a költséghatékony headsetek induló ára pedig 300 dollár magasságában helyezkedhet majd el. Hogy pontosan milyen specifikációra is számíthatunk az ilyen, a mai mezőnyben olcsónak számító headsetektől, azt egyelőre nem tudjuk, de a következő hónapokban sok minden kiderülhet majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. yany
2016.10.27. 09:46
Affordable VR:
http://trinusvr.com/
http://www.visusvr.com/

Uff!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Mag yany
2016.10.27. 11:56
még egy fos telefonos vr. inkább nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csaba966 Mag
2016.10.29. 12:38
Meglátszik hogy meg sem nézted rendesen az oldalt, csak látod hogy telefon, úú, az szar..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!