iPon Hírek

A WayteQ közbenjárásával hazánkba is megérkezett a THL 4000

Dátum | 2015. 02. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A THL okostelefonok hazánkban egyelőre még nem nagy ismertségnek örvendenek, de a WayteQ-nek köszönhetően egyre több ilyen készülék tűnik fel a magyar boltok polcain is. Ez a vállalat egyébként főleg Kínában rendkívül aktív, de már szinte a világ minden táján képviselteti magát valamilyen formán, és dinamikusan nő a forgalmuk.
A gyártó egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő okostelefonja a THL 5000, mi pedig most ennek a kistestvérével, az alsó-középkategóriás THL 4000-rel ismerkedhetünk meg közelebbről. Ez az eszköz azoknak lehet majd a nagy kedvence, akik olcsón keresik a megfelelő mobilt, és nem szeretik folyamatosan a töltöttségi szintet vizslatni mérlegelve azt, hogy belefér-e egy kis játék vagy filmezés, vagy akkor már nem bírja ki hazáig. A készüléket a nevében fémjelzett kapacitású, tehát 4000 mAh-s akkumulátorral látták el a tervezők, és ahogy azt az alábbiakban láthatjuk majd, igencsak energiatakarékos környezetbe került a hatalmas telep. Visszafogott használattal akár 4 napig is bírja majd egy töltéssel az újdonság, egyetlen nap alatt pedig szinte lehetetlen lesz lemeríteni. A legfőbb fogyasztó ezúttal is a megjelenítő, ami 4,7 hüvelykes képátlóval kecsegtet. A panel 960 x 540 képpontos felbontással lett felruházva és IPS technológiát alkalmaz. A mobiltelefonon az Android 4.4 rendszer teszi tiszteleté. A KitKat komolyabb felületi átalakításon nem esett át, viszont lesznek hasznosnak ígérkező előre telepített alkalmazások a tarsolyában.
A telefon a MediaTek MT6582M chip révén a legtöbb alkalmazás futtatásakor bírja majd tartani a lépést, azonban a játékokban nem érdemes tőle komoly produkcióra számítani. Ebben a SoC-ben 1,3 GHz-es órajelen munkálkodó Cortex-A7 egységek tevékenykednek, a grafikus vezérlő szerepkörében pedig egy Mali-400 tűnik fel. A rendszermemória 1 GB-os méretben képviselteti magát, míg a tárhely tekintetében 8 GB-tal szolgál a THL 4000. A háttértár persze – mint az esetek többségében – bővíthető lesz microSD kártyával, amire valószínűleg a legtöbb vásárló sort is fog keríteni idővel, hiszen alapból csak kb. 6 GB-nyi szabadon felhasználható helyet kínál a mobil. A kapcsolati lehetőségek lajstromán van 3G HSDPA+ modem (21 Mbps), 802.11 b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN Miracasttal és Wi-Fi Display-el, Bluetooth 4.0 LE modul, FM rádió és A-GPS vevő is. A gépezet két SIM-es, a burkolata alatt egy hagyományos formátumú és egy micro SIM hely lett kialakítva – Dual SIM Dual Standby (DSDS) eljárással kezeli a hálózati kártyákat, vagyis egyidejűleg csak az egyiken lehet hívást folytatni.
A főkamerája 5 megapixeles fényképek készítésére lesz alkalmas, mozgóképeket pedig Full HD-ben lehet majd vele megörökíteni. Nem érdemes egyébként túl magas elvárásokat támasztani ezzel szemben, de a BSI képérzékelőnek és a LED-es villanónak köszönhetően legalább sötétebb környezetben is egész jól használható marad. Az előlapi kamera már csak 2 MPixeles, de igazából a célnak ez is megfelel abban az árszegmensben, ahol a THL 4000 rajthoz áll. Ez az egység még valószínűleg videóhívások bonyolítására lett tervezve, de ha a szükség úgy hozza, önarcképek készítésekor is jó szolgálatot tehet. A zenei képességei is jónak ígérkeznek, hiszen az .APE és .FLAC formátumokat is támogatja alapból, van beépített, 5 sávos hangszín-szabályzója, az FM rádió műsorait pedig szükség esetén képes rögzíteni is. Zárásul némi negatívum, hogy a rendkívül kövér akkumulátor érezhetően rányomta a bélyegét a fizikai jellemzőire. Az okostelefont 140 x 68 x 11,2 milliméteres vonalak határolják, a tömege pedig nem kevesebb mint 185 gramm.
A THL 4000 még ebben a hónapban kereskedelmi forgalomba kerül Magyarországon. A készülék 40 ezer forintos ajánlott fogyasztói ár társaságában tűnik majd fel a boltok kínálatában, így jó vétel lehet mindenkinek, aki unja már, hogy naponta töltenie kell a mobilját.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. kadarivi
2015.02.13. 11:43
Az DSDS-t leszámítva teljesen korrekt (így kár bele a dual SIM) Bocs, összekevertem a "Dual SIM Passive"-val.
A szövegből kimaradt, hogy 4 magos a proci, a táblázatba pedig 1,2 GHz van írva 1,3 helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hcsa
2015.02.13. 11:52
Egész korrekt, a tesztek alapján is (de mondjuk GorillaGlass sincs...):
[LINK]
[LINK]

Viszont ezen az áron+az akkumulátor bőven eladhatja a készüléket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szaszyka
2015.02.13. 21:01
Ilyen árban már lehet venni kis szerencsével Lenovo P780-at, ami fényévekkel minőségibb, ráadásul szakértő közösség épült a típus köré itthon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. medeva
2015.02.14. 17:15
Szaszyka!

Szerintem THL esetén sem lesz a szakértői közösséggel probléma, ha kelzsoca és cappa72 kezelésbe veszi a készüléket, mint ahogy tette a THL T6 Pro/S modellek esetén is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Atesz1987
2015.02.16. 07:11
Ennyi pénzért már lumia 535-t is lehet kapni, ami az aksin kívül szinte minden paraméterében előrébb jár, és még a fos androiddal sem kell kínlódni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!