iPon Hírek

A WD felvásárolta az ST Microelectronics-et

Dátum | 2008. 07. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital egy meglepő lépésre szánta el magát: a gyártó még idén júniusban felvásárolta az ST Microelectronics-et, amely merevlemez vezérlő chipek gyártásával foglalkozik. A Western Digital akciója a cég állítása szerint stratégiai fontosságú döntés, ugyanis segítségével a jövőben lehetőség nyílik a saját merevlemezekhez saját merevlemez vezérlő elektronika kifejlesztésére és gyártására, ennek köszönhetően pedig tovább javulnak majd a vállalat esélyei a merevlemez piacon.

"A júniusi tranzakció segítségével fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy gyorsítsuk a technológiák fejlesztését és piacra dobását: felvásároltuk az ST Microeletronics-et, valamint annak fejlesztőeszközeit és fejlesztőcsapatát." - nyilatkozta John Coyne, a Western Digital vezetője. "Azzal, hogy ez a fejlesztőkapacitás a birtokunkba került, sokkal hatékonyabbá válik majd a fejlesztőmunka, illetve a partnereinkkel való együttműködés." - tette hozzá.


Az ST Microelectronics felvásárlását követően a Western Digital termékpalettája sokkal színesebbé és változatosabbá válhat, ám ennél fontosabb az a tény, hogy a gyártó végre saját merevlemez vezérlő elektronikát fejleszthet ki termékeihez, amire nagyjából 8 éve vár a gyártó. A saját elektronika számos lehetőséget kínál a vállalat számára, hogy még hatékonyabban üzemelő és gyorsabb egységeket készítsen, ezáltal még versenyképesebbé váljon.

A Western Digital vezetői sajnos nem árultak el részleteket a felvásárlás pontos menetéről, valamint arról sem, hogy mennyibe került az ST Microelectronics. Egy biztos, valószínűleg jól jár majd a WD.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.07.30. 06:43
remélem ettől függetlenül a wd folytatja majd az egyéb elektronikai alkatrészek gyártását és forgalmazását is :blink:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!