iPon Hírek

A weboldalak olvasói tovább figyelnek egyfelé

Dátum | 2007. 04. 02.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

A US BOFFINS azt állítja, hogy a híreket közlő internetes oldalakat böngésző emberek több időt töltenek egy-egy történet átolvasásával, mint azok, akik a hagyományos, régi típusú, nyomtatott sajtót olvassák, jelentette a „Daily Telegraph” napilap.

Egy hatszáz ember részvételével készült vizsgálat azt az eredményt hozta ki, hogy azok az olvasók, akik online olvassák a híreket, azok a híreknek átlagban a hetvenöt százalékával is megbirkóznak, ezzel ellentétben viszont azok, akik a hagyományos, papíralapú újságokat olvassák, azok egy-egy hírnek mindössze a hatvankét százalékáig jutnak el általában.

Mindez azokra igaz, akik minőségi, nem pedig bulvársajtót olvasnak, vagyis például nyomtatott sajtó esetében a Torygraph című újságot. A bulvárhírek olvasóinak körében az egyes hírek elolvasott hányada csupán ötvenhét százalékot tesz ki. Erre egy példa a Sun nevű pletykalap.


Ezeknek a kutatásoknak az a jelentőségük, hogy megállapították, hogy a legeltökéltebb olvasók sem jutnak el általában a hírek végéig, vagyis tulajdonképpen az újságíróknak nincs is értelme végigírniuk a cikkeket.

Azoknak az olvasóknak a kedvéért teszem csak hozzá, akik abban a kivételes helyzetben vannak, hogy eljutottak cikkem eme utolsó negyedéig, hogy az amerikai Poynter Institute Washingtonban ismertette kutatása eredményeit az Amerikai Újságírók Egyesületével.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.04.02. 12:29
A híreket közlő internetes odalak olvasói több időt töltenek egy-egy cikk ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!