iPon Hírek

A webOS fejlesztőcsapat nagy része a Google-höz igazol?

Dátum | 2012. 05. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Több hónapnyi bizonytalanság után a HP vezetése tavaly decemberben jelentette be, hogy pontosan mi a cég terve az igencsak gyengén teljesítő webOS operációs rendszerrel. Akkoriban a terv az volt, hogy a mobil operációs rendszert a vállalat a nyílt forráskódú szoftvereket fejlesztő közösség rendelkezésére bocsátja, természetesen az Enyo alkalmazásprogramozási-keretrendszerrel együtt, de a HP továbbra is aktív szerepet vállal majd a fejlesztésben és a szoftvertámogatásban.

Úgy tűnik viszont, hogy az akkori nagy örömbe most egy kis üröm vegyül: az Enyo fejlesztőcsapatának tagjai közül a többség a jelek szerint a HP-tól hamarosan a Google-hez igazol át. A disszidensek között a fejlesztőcsapat vezetője, Matt McNulty is jelen van, sőt, azok a csapattagok is, akik a forráskód 99%-áért felelnek.

Egyelőre sem a HP, sem a Google illetékesei nem kívánták megerősíteni, illetve cáfolni az értesüléseket. A The Verge munkatársai a HP-tól egy szűkszavú közleményt kaptak, amely arról számol be, hogy a cég elégedett azzal az eredménnyel, amit az Enyo esetében eddig sikerült elérni, valamint azt is elmondták, hogy a tervek szerint a nyílt forráskódú szoftvereket fejlesztők közösségével karöltve tovább folytatódik a Enyo fejlesztése. A nyílt webOS projekt az útitervnek megfelelően halad és a vállalat a jövőben is hű marad a januárban bejelentett ütemtervhez.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. DogTheDog
2012.05.26. 14:57
Nem kellett volna veluk szarragoskodni,akkor biztos maradtak volna.Miss Whitman eleg furan alakitja at a ceget,remelem azert megmarad IT cegnek a vegere.Nem hinnem,hogy a kovetkezo ket evre bejelentett 27000 allas visszavagasa marasztalni fogja a tobbieket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!