iPon Hírek

A Western Digital és az SSD piac kapcsolata

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital legnagyobb riválisa, a Seagate már bejelentette: a vállalat a következő év folyamán végre belép az SSD piacra, ám ott először nem az átlagfelhasználóknak, hanem inkább az üzleti szegmens szereplőinek készít majd különböző SSD termékeket. A Western Digital-nál mit gondolnak az SSD piacról, illetve mikor kívánják betenni a lábukat erre a piaci szegmensre? Ezeket a kérdéseket a The Register munkatársai tették fel a Western Digital marketing részlegének rangidős alelnökének, Richard Rutlege-nek.


Rutlege nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy a Western Digital-nál egy szűkebb termékpalettára koncentrálnak, amelyet könnyedén tudnak menedzselni, illetve fejleszteni. Tudják azt is, hogy a piac nagy lehetőségeket kínál, ám ezeknek a kezelése sokkal több erőforrást igényel, mint amennyi a vállalatnál rendelkezésre áll. Rutlege kifejtette, hogy számos olyan piaci szegmens van, ahol nincsenek jelen. Ilyenek például a játékkonzolok, az autós multimédiás termékek, valamint a telefonok piaca is. A vezető elmondta: "Tudjuk, hogy ezek a piaci szegmensek elérhetőek és nyitva állnak, ám csak akkor lépünk be ezekre a területekre, ha megfelelő lehetőségeket látunk bennük."

Rutlege elmondása alapján az SSD meghajtókat gyorsnak és "törékenynek" tartja, ezzel szemben a merevlemezes meghajtókat biztonságosnak, strapabírónak és tartósnak állítja be. Ennek ellenére a The Register információi szerint a WD hamarosan mégis belép az SSD meghajtók piacára. A vállalat az alsókategóriás szegmensben próbál szerencsét, ahol mobil eszközökhöz kínál majd SSD megoldásokat. A gyártó kifejezetten a "SmartBook" piacra fog koncentrálni, amelyben olyan gépek találhatóak, amik félúton helyezkednek el az okostelefonok és a netbook-ok között.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.11.25. 20:21
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. twollah
2008.11.25. 21:07
Minnel tobben lepnek be az SSD uzletbe annal olcsobbak lesznek az arak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!