iPon Hírek

A Winamp tovább élhet: megvan az új tulajdonos

Dátum | 2014. 01. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Winamp és a Shoutcast jövője mindeddig elég bizonytalan volt: eleinte úgy tűnt, hogy mind a szoftver, mint pedig az internetes rádiószolgáltatás megy a süllyesztőbe, majd nem sokkal később megjelent némi fény az alagút végén, amikor a korábbi bejelentés ellenére még tavaly december 21-e után is elérhető maradt a winamp.com. Néhány hete kiderült, a Winamp és a Shoutcast számára van még némi esély a megmenekülésre, ugyanis az AOL vevőket keres, az új tulajdonos pedig tovább működtetheti a Shoutcast-et és tovább fejlesztheti a Winamp-ot. A pletykák szerint a vevőjelöltek között maga a Microsoft is feltűnt, ám ennek a hírnek sokan nem örültek, ugyanis aggódtak, miként alakulhat a Winamp jövője, ha a szoftveróriás kezébe kerül. Úgy néz ki azonban, hogy nem az MS viszi a Winampot, a TechCrunch értesülései szerint az AOL már megtalálta az új tulajdonost, aki nem más, mint a Radionomy. A cég belgiumi székhellyel rendelkezik és online rádiószolgáltatást kínál: a repertoárjában jelenleg nagyjából 6000 netrádió található. Különlegesség, hogy a Radionomy rádiócsatornája DIY, azaz csináld magad platformként üzemel, vagyis bárki hozzáadhat rádiócsatornákat a listához.

A Shoutcast felvásárlásával a vállalat több, mint 50 000 rádiócsatornát tartalmazó "gyűjteményhez" jut, ami új lehetőségeket biztosíthat számára. A Winamp sem tűnik el a süllyesztőben: a népszerű szoftver segítségével könnyedén hozzá lehet majd férni az online rádiócsatornákhoz, sőt, a Radionomy a Winamp-on keresztül extra szolgáltatásokat is biztosíthat majd a hallgatók számára. Érdekesség, hogy a Radionomy stratégiai befektetői között jelen van a MusicMatic, ami áruházak és egyéb kereskedelmi helyszínek számára fejleszt különleges élményt kínáló audió és videó rendszereket, amelyek segítenek az üzletek forgalmának fellendítésében, a vásárlókkal való kommunikációban, illetve abban, hogy az adott hely egyedi lehessen. Valószínűleg mind a Winamp, mind pedig a Shoutcast szerepet kaphat az említett területen a nem is oly távoli jövőben. A felek egyelőre még nem kötötték meg a szerződést, de a jól értesült források szerint erre is sor kerülhet – a tranzakció lebonyolításával együtt. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Winamp és a Shoutcast pontosan mekkora összegért cserélhet gazdát. Remélhetőleg a most még homályos részletekről is rövidesen lehull a lepel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. SzAdamAndy
2014.01.02. 13:37
Sajnáltam is volna ha a Microsoft kezébe kerülnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kisoe
2014.01.02. 15:04
SzAdamAndy:

Detto.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. wishformor...
2014.01.02. 15:54
Doglott halnak a defibrillator...
csak ra kell huzni egy reteg foldet, ennyi az egesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Supra
2014.01.02. 17:46
Hát, az MS biztos kinyírta volna (ami élet maradt még benne). Hogy a radionomy mit csinál majd vele, azt a fene tudja, talán még ők sem... Valójában ahhoz, hogy valami ismét legyen a programból és ne csak tovább vegetáljon, a kód jelentős részét újra kellene írni, ami hatalmas (és drága) játék.

Talán az lenne a legjobb, ha kinyitnák a forráskódot valamilyen formában, az talán adhatna ennek a régi versenyzőnek valami esélyt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kajla_hun
2014.01.02. 20:56
Szerintem bárki is nyúl hozzá, azt tuti "elrontja" az ős hívők szemében, szóval én is úgy gondolom, hogy fátylat kellene tenni, mint nem rég az MSN-re. Eljárt felette az idő, azóta sokkal jobb lejátszók vannak, ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. asdsa
2014.01.02. 21:02
Netrádiózásra tényleg nagyon jó volt a winamp, icecast shoutcast stb. támogatás, de zenehallgatásra egy időben nagyon lefogta a gépet már.
@kajla_hun
Hmm mintha az MSN-nél is az lett volna, hogy felvásárolták és vagy 1-1,5 évig használhatatlanul laggos/erőforrásigényes volt Azért még szívesen megnéznék mondjuk egy Fb-ra ráintegrált msn-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. FRK
2014.01.03. 08:06
@kajla_hun

A poén, hogy az msn jobban használható volt, mint a skype. Ott például simán lehetett más betűszínt választani, így 2-3 ember bevonásánál meg lehetett különböztetni egymástól a beírásokat. Gondolom ez olyan forradalmi lehet, hogy azóta sem tudja megoldani a jogutód.
Az msn felett nem eljárt az idő, hanem kukázták, hogy a Skype-ot tukmálják az emberre, amivel nem is lenne baj, ha egyenértékűek lettek volna, de a skype háttérbe tolja a szöveges csevegést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kajla_hun
2014.01.03. 14:37
@FRK:

Én személy szerint örülök, hogy nincs már lehetőség erre, sok ember írását nem tudtam elolvasni, mert sok sz*r betűt állított be és olvashatatlan lett... azok a förtelmes "hangulatjelekről" meg ne is beszéljünk... Skypen ott van az emberke neve az írása mellett, szóval szerintem átlátható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2014.01.06. 10:22
csak hát be lehetett állítani ott hogy mit akarsz látni... betűtípus, szín, és hangulatjel szinten... ha jól emlékszem egyénenként... szóval user fail...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!