iPon Hírek

A Windows 7 béta kiadásának háttere

Dátum | 2009. 01. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Steven Sinofsky, a Windows 7 fejlesztő-főnöke egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Windows 7 bétát azért teszik ingyen elérhetővé mindenki számára, mert egyszerűen így a legjobb, és hogy már a korábbi oprendszereiknél is ezt csinálták volna, ha ezt az akkori technika lehetővé tette volna.

Itt rámutatott arra, hogy a Windows 95 bétáját 600.000-en tesztelték - többnyire FTP-oldalakról töltve le a rendszert, tárcsázós modemmel. Mi több, annak idején még a DOS-t is elérhetővé tették 1992-ben, amit egy nap alatt 50.000-en töltöttek le. Most azonban, a Windows 7 tesztelőinek várhatóan igen-igen népes tábora mellett ezek a számok is eltörpülhetnek majd.

Arra a kérdésre, hogy vajon az emberek tömegével cserélik-e le majd erre a Vistát, egyszerűen annyit mondott, hogy ezt ő - nyilván - nem tudhatja, ők egyszerűen csak minél több embert szeretnének bevonni a Windows 7 tesztelésébe úgy, hogy mindenki a neki leginkább megfelelő módon (mélységeiben, bugokat keresve, találva, leírva, vagy egyszerűen csak kipróbálva, használva és információt szolgáltatva a csatlakoztatott eszközökről) próbálhassa ki azt, hardver- és gépgyártóktól üzleti felhasználókon át az egyszerű felhasználókig.

Kihangsúlyozta azonban azt is, hogy ezt senki ne tekintse ingyenes Vista-felfejlesztő csomagnak, elvégre épp azért béta, mert azért még van mit csiszolni rajta, derülhet fény hibákra - tehát nem egy kész termék. Használja tehát az ember nyugodtan, szórakozzon el vele, ami hibái vannak, azok derüljenek ki most, hogy korrigálhassák őket, és a végső verzióban már ne kelljen majd tartani tőlük.

Ami persze már tényleges termék lesz, tényleges áron. De legalább végre felválthatja majd a Vistát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Svindler
2009.01.09. 16:51
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CsorvaGep
2009.01.09. 19:17
Elvileg csendes óceáni idő szerint délben tehát itt este 9kor lehet letölteni... ITT
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim
2009.01.09. 21:10
ROFLMAO ... ennek még _nagyobb_ a követelménye mint a Vista Ultimate-nek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2009.01.09. 23:06
Asimov:
elsősorban a 128 megás dx9 kompatibilis videókarira gondoltam, azt meg hogy mennyi procit visz, 5 éves gépem volt 1,8 GHz-es.

TéBandi:
... a direkt linkes ISO-s ***** ott buktad be, hogy a technet weboldalon a download linkre kattintva session alapon kapod meg az aktiválókulcs megszerzéséhez az utasításokat. Ergo direkt linkes ISO-val, az égvilágon semmit nem tudsz kezdeni, megy 30 napig augusztus 1 helyett aztán csókolom. Tudom, van hozzá crack torrenten, de nehogymár bétaverziós oprendszert crackeljünk!

Jpeter:
windows live /=msn/ accounttal kell bejelentkezni oda, és a letöltés _már_ nem elérhető
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim
2009.01.09. 23:21
Nekem meg alaplapival megy az UT3 meg az NFSUC meg a ... /Gigabyte GA-MA78G-DS3/ .... ne égesd már magad a tájékozatlanságoddal legyél szíves!
Azt ígérték hogy ennek az oprendszernek a követelménye még az xp-nél _IS_ kisebb lesz ... most vagy az van hogy hazudtak, vagy az van, hogy elfelejtették hozzátenni hogy az xp-nél is verziónak lesz annyi a követelménye, de nem az Ultimate verziónak, aminek ez a bétája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. raiden
2009.01.12. 23:16
Én kértem a tied viszont ahogy elnéztem nem tudom megoldani priv üzi keretein belül :]
(Ja meg el kellett mennem itthonról)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fecniii
2009.01.13. 11:03
Resident: Az oprendszer olyan mint a játékok: A GTA4 nem fog egy celeronon elfutni mint ahogy egy vista sem fog egy P4-en. A lényeg hogy a hardverhez válasszuk az oprendszert. Akinek régi gépe van és felrakja a Vistát az ne csodálkozzon hogy lassabb lesz a gépe mint XP-vel. Akinek új gépe van min 2 Giga RAM-mal az meg simán felrakhatja a Vistát nem lesz vele semmi baja, sőt gyorsabb is lesz mint az XP. Az már más kérdés hogy a LAPTOP-okhoz a gyártók a szerződésük miatt a Vistát rakják fel akkor is ha az a gép nem alkalmas a Vista futtatásához. Én most vettem gépet és a 4 GB RAM-hoz meg a 4magos procihoz nem nagyon van választásom csak a Vista Ultimate x64 jöhet szóba, de azt leszámítva hogy 1+ Gb RAM-ot megesz semmi gondom nincs vele, ugyanolyan gyors mint az XP-volt.
A 7 ugyanannak a rétegnek jön mint akinek a Vista is csakhogy sokkal kisebb rendszer igényekkel, továbbfejlesztve, és éppen ezért fogja a legtöbb Vista user lecserélni 7-re az oprendszerét.
Neked meg azt tudom ajánlani, hogy ha ilyen alkalmazásokhoz kell a gép vegyél 2k-ból egy rendes 4magos asztalit a laptopot meg dobd a kukába. A laptopot nem erre találták ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. raiden
2009.01.23. 18:03
Khm... http://index.hu/tech/jog/ms230109/ az élet ismét engem igazolt.

kicsit nézni is kellene nem csak látni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ATI aki AT...
2009.01.23. 18:08
én má 4 órával ezelött se láttam olyan álmost vagyok de még ki kell bírnom 8 órán át...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!