iPon Hírek

A Windows 7 piaci részesedése jobban nőtt, mind a Windows 8-é

Dátum | 2013. 10. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az előzmények A Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8 júniusban előzte meg a Windows Vista piaci részesedését: akkoriban a Windows Vista 4,62%-os, a Windows 8 pedig 5,1%-os szeletet hasíthatott ki magának az asztali operációs rendszerek szegmensének képzeletbeli tortájából. Ez az esemény örömteli volt, ám akkoriban az is világosan látszott, hogy a Windows 8 a két legnépszerűbb asztali Microsoft operációs rendszerhez, a Windows 7-hez és a Windows XP-hez képest még nagyon le van maradva, így sok víznek le kell folynia a Dunán addig, míg az újonc beéri elődeit. Június óta már eltelt egy kis idő, így érdemes rápillantani a piaci részesedések alakulására, hátha valami érdekességre is fény derül. A friss számok A jelenlegi adatok szerint a Windows 8 piaci részesedése az elmúlt időszakban nőtt, ám a növekedés mértéke érdekes módon a Windows 7 teljesítményéhez képest szerényebb volt. A legfrissebb számok szerint a Windows 8 piaci részesedése az elmúlt hónap folyamán 0,61%-kal nőtt, ami több, mint fél százalékpontos emelkedést jelent. A növekedés hatására a korábbi 7,41%-os piaci részesedés 8,02%-ra dagadt, de ez a növekmény kevés, ugyanis a Windows 7 piaci részesedése komolyabban nőtt. A Windows 7 esetében a korábbi 45,63%-os piaci részesedés 0,8 százalékponttal nőtt, így most 46,43%-on áll. Ez azért fura, mert a régi Windows 7 helyett az új Windows 8-nak kéne nagyobb mértékben növelnie piaci részesedését - talán a következő hónapokban majd szépít az új szoftver, főleg, mert kijön a Windows 8.1, és elárasztják a boltok polcait az új, Windows 8.1 alapú konfigurációk is. A Windows Vista a maga 3,98%-os piaci részesedésével sereghajtó a Windowsok között, a Windows XP pedig még mindig 31,41%-os részt hasít ki a piac virtuális tortájából, ami egy több, mint 10 éves operációs rendszertől abszolút figyelemreméltó teljesítmény. Azok a Windows kiadások, amelyek a Windows XP előtt jelentek meg, összesen 0,99%-os piaci részesedéssel bírnak. Az asztali operációs rendszere szegmensének alakulása Ha a teljes képet nézzük, azt láthatjuk, hogy a Microsoft Windows operációs rendszerei az asztali operációs rendszerek piacának 90,83%-át uralják, míg a Mac OS 7,53%-os, a Linux pedig 1,64%-os részesedéssel bír. Érdekes adalék, hogy július elsején a Mac OS még 7,2%-os, a Windows XP 37,17%-os, a Windows 7 pedig 44,37%-os piaci részesedést könyvelhetett el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

71. zsolt200
2013.10.04. 11:15
Azt is beleszámolják ha valaki vesz egy notebookot vagy pc-t előtelepített windows 8-al? Elég sok ember van aki a megvétel után már telepíti fel a windows 7-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. langward
2013.10.04. 11:23
Megmondom miért van ez így: céges környezetben nem is fognak átváltani Win8-ra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. CyberPunk6...
2013.10.04. 11:27
zsolt200 - A piaci részesedésről van szó és nem az eladásokról. Különben a vista és az xp már nem is lenne a listán, hiszen semmilyen módon nem kaphatóak (pláne nem a 0.99% xp előttiek).

Az xp támogatása megszűnik és állnak át róla a 7-re, ezért nő a részesedése jelentősen. A 8-nak nem a legjobb a fogadtatása, így annak kevésbé. Valamint az is belejátszik, hogy akik vesznek, azoknak egy része hetesre cseréli.

A 8% azért már nem olyan szörnyű. Majd talán a 8.1 dob rajta. Kiderül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. _DiEGO_
2013.10.04. 12:14
zsolt200

Természetesen ... belevan számolva .

langward - ahogy mondod !

Az xp támogatása megszűnik és állnak át róla a 7-re...

szerinted , nálunk hivatalba még jó ideig XP fog menni - 2db gép lett vásárolva Win7 Prof X64 -el 8GB ram miatt és CAD -os gép Építés/Műszaki irodába ... egyátalán nincs tervbe a váltás . Csak a támogatás szűnik meg , attól még tökéletesen működőképes marad XP !
Sőőőt , gépek nem is mehetnek fel netre frissítésekért . Munkahely nem = Home userrel ! hogy mindent leszedegessen , ezért van rendszergazda , hogy odafigyeljen gépekre . Szerver , hálózatok , napi szinkronizálás , stb ...

És ez egyértelmű , hogy nem Win8 a munkahelyek oprendszere , nem kis vállalkozásról beszélek , de ott sem jellemző a Win8 , ennyi

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Enno
2013.10.04. 12:25
Csak azt nem számolják hozzá a képlethez. Hogy az informálatlan emberek és a nép tévhitek végett veszik sokan a 7et 8 helyett. Nagyon sok vásárló van akinek ha elmagyarázzuk kicsit jobban a 8at , meg mutatjuk neki, már veszi is meg azt párnap múlva mikor vissza jön örömmel meséli az élményeit és teljesen elégedett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. I.Jozsef83
2013.10.04. 12:40
Jah , persze , azért szedetik le ... mert annyirán tetszetős , hogyne ... az az informálatlan aki használta a win8 -at és megy be szervizbe , számtekboltba , hogy tegyenek rá win7 -et ???
Hülyeségekkel nem kellene etetni senkt . NE akarj meggyőzni embereket ...

tévhitek miben van a tévhit ? Persze visszamegy , hogy áradozzon milyen fasza a Win8 ??? egy OS magában nagy nulla miféle élményeket tudnak mesélni , mondjál csa ötöt s nem többet !
csak úgy röpködnek vásárolni win8-at mi ? csak megkell mutatni és már nyúlnak is zsebbe , vicces vagyol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. MrFox
2013.10.04. 12:40
Remélem az XP után a windows segédprogram helyett az értelmes megoldást választják azok, akik nem hardcore játékra használják a gépet.

http://ubuntu.hu/node/35691

"A támogatási időszak lejárta után ezek a gépek komoly veszélynek lesznek kitéve, hiszen az ezt követően felfedezett sebezhetőségeket már nem javítja majd az operációs rendszert kiadó Microsoft. Ezért München városa úgy döntött, hogy ingyenes Ubuntu 12.04 LTS CD-ket biztosít, hogy a Windows XP felhasználók biztonságos, 2017 áprilisáig hivatalos támogatást élvező operációs rendszert használhassanak a számítógépükön. Az ingyenes Ubuntu CD-ket a helyi lakosok a Müncheni Városi Könyvtárban, valamint a kerületi könyvtárakban vehetik át."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. tomturkey
2013.10.04. 13:15
Hát aki szervizbe megy Windows telepítésért az már bocs de nekem elég informálatlannak tűnik.. A win8 szerintem is egy jó oprendszer ami a 8.1el csak tovább javult. Anno egy ráérős delutànomon tettem fel és azóta azt használom, illetve màr a 8.1et és teljesen meg vagyok vele elégedve. Akik annyira nem értenek hozzà, hogy maguknak telepítsèk és szervizbe rohangálnak azoknak nyilván csak az a fontos, hogy minden a megszokott maradjon és nehogy véletlen meg kelljen szokni valami újat. Kevesebb erőforrást eszik és stabil. De ennél gondolom fontosabb indok hogy úr isten nem találom a vezérlő pultot.. Utánanézni már ne kelljen semminek és persze az sem fontos, hogy egy kb 2megás progival minden olyan lesz mint a win7ben, ha esetleg az innováció is szúrja a szemét az illetőnek. Helyette mehet a fikázás és tapasztalataim szerint ebben a legnagyobb szószólók azok akik max 2percig látták az új oprendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. mythbuster
2013.10.04. 13:21
Egy oprendszert nem kell rábeszélni az emberekre. Én windózról ugrottam az OSX -be, az első 10 percben el volt döntve, hogy én az elkövetkezendőkben ezt fogom használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. CyberPunk6...
2013.10.04. 13:33
Nem a rendszert akarom minősíteni vagy védeni, de az itt leírtak alapján te nem tudsz olvasni. Így nem csoda, ha problémáid vannak azzal, ha valami más, mint amit a képek alapján megtanultál. Jelezni fogom a microsoft fórumán, hogy fejlesszék a rendszer kisegítő lehetőségeit a gyenge szövegértéssel és olvasási nehézségekkel küzdők számára.

Az e-mailes account egy LEHETŐSÉG és nem kötelező, egyszerűen csak ki kell választani a helyi felhasználós lehetőséget és kész. A start menü kivételével az a baj, hogy nem opcionális, az opcionális MS accounttal meg az a baj, hogy opcionálisan létezik és nem kötelező a régi, hanem választhatsz.

Hé nyuszi, van rajtad sapka?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. CyberPunk6...
2013.10.04. 14:06
Virágbolti verziónál lehet nem is otthonra szánt, hanem spéci kiadás, amit tényleg csak úgy lehet használni, vagy valami miatt hiányzik a modul belőle. Az én példányom eredeti, és megkérdezte.
Egy hackelt verzió alapján szerintem ne alkossunk véleményt. A nem fizető "vásárlók" véleménye egyébként is irreleváns.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. kiskoller
2013.10.04. 14:12
Én csak azért nem váltok 8ra, mert nincs miért. Vistáról sem volt sok értelme váltanom, de ott FPS növekedésről beszéltek, úgyhogy kipróbáltam. Windows 7 játékra kiszolgál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. CyberPunk6...
2013.10.04. 14:20
Akkor ezentúl lopd el a kenyeret a boltból, és csak akkor menj vissza fizetni, ha ízlett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. otherl
2013.10.04. 14:38
CyberPunk666: Mármint pont fordítva, az eredeti példánnyal rendelkezők véleménye irreleváns. Ha már megvetted, a pénzed ott van, ezek után már nem számítasz potenciális vásárlónak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.04. 14:44
Én lennék a vicces ? A te stílusod inkább nevezném annak.
Minden héten van legalább 5-6 eladás belőle és mi csak 1 értékesítési pont vagyunk.
Én is azt használom és nem előítéletekből beszélek még ha nem is rajongok a microsoftért, hanem tapasztalatból. Hogy jóval megbízhatóbb, stabilabb illetve jobb a rendszer kihasználtsága is így kicsit ugyan nő a teljesítmény. Valamint már kezeli normálisan a 8magos procit nem úgy mint a 7. Csak hogy 1-2 fő érvet említsem ami nekem fontos személy szerint. De más topicokba már épp eléggé rongyosra lett járatva ez a téma és ki lett fejtve több embertől is miért jó, jobb. Olvasd vissza.
Az olyanok akik meg csak a warezes hulladékokat használják mert skóciából emigráltak inkább vegyék halkabbra. És ne magukat áltassák és járassák le a mondókáikkal. Mondják a zöldségeket mert az úgy trendi ha lehúzzuk a dolgokat illetve azokat akik kiállnának új mellett mert az JOBB.

Kinek melyikbe mi tetszik. Mindig is lesznek eltérések az emberek ízlés és igény világában. De attól még nem a termék lesz a szar. Csak nem az ő igényeihez mérték max.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Asagrim
2013.10.04. 14:46
Fél év Win8 használat után tértem vissza Win7-re, már korábban kifejtettem milyen okokból egy korábbi részesedés hírnél.

Ismerőseim közül 4-ből 3 ember kérte a 90 napos próbaverzió lejárta után, hogy rakjam vissza a Win7-et.

Azon meg elgondolkodhatnátok mielőtt lehülyéznétek, meg újításoktól elzárkózónak titulálnátok egy embert, hogy van akinek arra való az operációs rendszer, hogy elindítsa rajta a programokat amiket ténylegesen használ, és tojik rá milyen rendszer van a programok alatt; az egyetlen szempont ilyenkor, hogy a megszokott módon érje el a programjait, ilyenkor meg reflexből a Win7-et választja, mert még a csapból is az folyik, hogy 8-ban nincs "start menü" és csak ennyit jegyzett meg belőle. Ilyen szempontból sajnálom, hogy anno nem Gary Kildall filozófiája terjedt el az oprendszerek mibenlétéről ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. CyberPunk6... other...
2013.10.04. 14:47
Nem ezt írtam, összemosod a dolgokat.

Azt mondtam, hogy a nem fizetők véleménye irreleváns. A nem fizető, aki nem is fogja megvenni. A fizető, aki pénzt fog adni érte/adott érte (így várhatóan a következőért is fog majd).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. budspencer
2013.10.04. 15:09
"...ha elmagyarázzuk kicsit jobban a 8at , meg mutatjuk neki, már veszi is meg azt párnap múlva mikor vissza jön örömmel meséli az élményeit és teljesen elégedett..."

Aki meg nem elégedett az felétek se néz többé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Fzoltan
2013.10.04. 15:25
Nemár Joker, sokkal egyszerűbb lett volna egy nyamvadt táblázatot beszúrni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.04. 15:30
Mindenki magából indul ki. Eddig egy példa volt rá. Cseréltettük neki home prem 7-re. Mindent lehet csak kultúra kell hozzá. Ilyen szempontból készségesek a microék ha cég veszi fel velük a kapcsolatot. És miért ne vennénk, az elégedett vásárló a szempont. Mind addig míg értelmes ész érvei vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Asagrim Enno
2013.10.04. 16:21
Irigylem a türelmeteket, és nem akarom tudni hányan fordulnak hozzátok azzal, hogy problémát okoz az előtelepített bloatware, ASUS laptopokkal az élen, mert nekem a legtöbb bajom ezekkel van, és csak maszekba foglalkozok ilyennel.

... aztán írhatja a CHIP magazin akár név szerint is hogy mekkora lúzer vagyok, hogy törlöm a laptop rejtett backup partícióját is. Szerintük azért, mert így x gigával több helyet nyerek, a valódi ok meg az, hogy gyorsabban van meg a clean install nulláról, mint visszaállítani a bloatware-rel teletömött OEM Windowst, aztán abból letakarítani a felesleges szarokat, amelyeknek a memóriarezidens hányada feleslegesen szivatja a 3 GB RAM-mal gazdálkodó 64 bites (!!!) Windows tulajokat.

Szóval ja, egy nem elhanyagolható százalékban olyan "Windows gondokra" panaszkodnak a vásárlók, ami nem is a Windows sara, ha meg történetesen mindez Windows 8(.1) alatt történik, ebből azt szűrik le, hogy az nem jó, kérik szépen vissza a Windows 7-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. prohlep
2013.10.04. 17:29

"Szerintem a WIN 8-at nagyon elszúrták."

Szerintem nem, pedig tudjátok, hogy nem vagyok pici puha hívő.

Nekem inkább az szúrt szemet, hogy túlzottan alárendeltek mindent annak a vállalati célnak, hogy a mobil telefon piacot azzal hódítsák meg, hogy képesek windows kompatibilis telefonokat előállítani, amelyen első ránézésre minden olyan ismerős, mintha az asztali rendszer lenne.

Ez szerintem az oka annak hogy a 8.1-es konceopció javító csomag is ragaszkodik ahhoz, hogy amennyiben te nem teszel semmit az ügy érdekében, akkor mobil telefonos csempékkel jön föl az asztali géped is.

Ez olyan bolond üzleti stratégia, mintha az amúgy évtizedek óta széles körben népszerű balatoni turizmus után meg akarnák hódítani az űrturizmus piacát is, ezért a Balaton8.1-ben is alapértelmezés űrszakfanderben fürdőzni, csakhogy a balaton kedvelőknek ezentúl ismerősebbnek tűnjön az űrturizmus.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Enno
2013.10.04. 18:21
A csempés logint ki lehet iktatni örökre kb 15 másodperc ráfordítással és pont ugyanúgy fog felállni/leállni a gép , és kinézni mindenben mint a 7-es.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. mythbuster
2013.10.04. 18:30
Enno,
Lesz startmenü is és nem kell xopni többet a beállításokkal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. csabi02
2013.10.04. 18:34
Nem értem miért kell mindig le alacsonyítani azokat akik nem eredeti win-t használnak!Azok is teljesen testre szabhatóak max. a próbaverziókban 1kicsit kombinálni kell a parancssorban...A haveri körömben sem volt soha senkinek eredeti példánya és mégsem köptük le 1mást érte,helyette 101millió példányban másoltuk azoknak akiknek kellett ha mást nem 1próbára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. CyberPunk6... csabi...
2013.10.04. 18:39
Senki nem köpte le őket, csak a véleményük lényegtelen.

Én sem állítom, hogy soha nem használtam még kalóz programot, volt amire egyszerűen nem volt pénzem, de az azért elég nagy pofátlanság, hogy még büszkén hirdeted is, hogy másoltad 101 millió példányban...

Btw a virágboltosban nem tudhatod, hogy mi van. De ha egy tört wint használó reklamál, hogy nem tetszik az kb olyan, minta lopnál egy tv-t és utána a bolt előtt meg mindenkinek szidnád, hogy mekkora szar...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. csabi02
2013.10.04. 18:49
Nem szidok soha semmit,sőt a 8.1 (msdn) elég vagány és aki 1 kicsit szemfüles az már aktiválta is skypeon.
Nem büszkén hirdetem hanem ezek tények,hogy 100ezer eredeti példányra jut 1millió kalóz verzió.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. sandor555
2013.10.04. 18:55
Én a startmenüt mindig is max a kikapcsoláshoz használtam kb... Szóval számomra nem volt nagy veszteség, hogy "nincs".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. mythbuster
2013.10.04. 19:02
A win8 -ért nem keveset kéne fizessen nekem a MS, hogy egy napot is használjam. A Win7 -t megvettem a notebookal, de első dolgom volt formázni, ami viszont meglepett már nem tudtam újra aktiválni a vásárolt licenszemmel. Na akkor futott le rajta először a 7Loader, rohadj meg MS.

"Egy hackelt verzió alapján szerintem ne alkossunk véleményt."
Tudomásom szerint ha egy eredeti rendszeren lefut valamilyen loader, de az előtte is használhatatlan volt akkor tök mindegy, hogy vásárolt szeméttel aktiválod vagy loaderrel ütöd ki, úgy is használhatatlan marad.

Ja bocs nehogy már mindenki megvásárolja kipróbálásra, aztán szaladjon a pénze után... Én is tört 7 -t használok, de van hozzá licenszem csak nem fogadja el a nyomorék hiába fizettem érte(bár nem akartam).

UI, ha kell egy alkalmazás az AppStoreból, előbb letöltöm a tört verziót, ha tetszik törlöm és megveszem, de minden szemetet nem sóznak már rám...

Bemész bármelyik Apple boltba, nem az van hogy előbb megveszed a terméket, majd utána sírsz... Előbb kipróbálhatod, ha tetszik megveszed. Szerintem ez így rendben van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Flegeton
2013.10.04. 19:21
Nálunk a gyári részen rengeteg pc van és mindegyiken xp megy. SP csomagokat is tavaly frissítették, nem lehet csak úgy netre engedni, meg engedni a frissítgetést.
Újabb gépeken van win7 (főleg a 64bites dolgok miatt kell), 8as szóba se jöhet. Az anyacég felől nincs is hitelesítve a használata, relatíve nem is létezik a cég számára.

CyberPunk666.: szerintem meg jó ha meghallgatják, hogy mi a véleménye annak az usernak akinek nincs meg, mert végül is ő tudja majd későbbiekben megvenni, potenciális vásárló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. CyberPunk6... Flege...
2013.10.04. 21:03
Még mindig azokról beszélek (mint azt írtam is utána), akik sosem fogják megvenni csak lewarezolják.

mythbuster - az ügyfélszolgálat mit mondott? Én is vettem mát laptopot telegányolt winnel és simán fel tudtam tenni tisztán az aljára ragasztott kulccsal.

Nem lehet, hogy más verziót töltöttél le, mint amihez a licenced szólt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Terror Cyber...
2013.10.04. 21:08
De amúgy a W7 Professional az marhára megér 80 ezer forintot, nem? Ezt csak azért kérdezem, mert mielőtt elkezdenénk taglalni, hogy méltányos-e szidni a rendszert, amiért nem fizetsz, nézzük meg, hogy mennyire méltányos az az összeg, amit elkérnek érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. DogTheDog
2013.10.04. 21:26
Mythbuster,ha nem tudod aktivalni,akkor azert lehet par oka:

1.ha gyari volt a telepites,akkor csak kellett volna csinalj egy telepitest a recoverybol,ha azt leformaztad izombol,akkor nagy madar vagy.

2.a loader nem aktival semmit sem,igy a program nem hivatalos,es sokaknal problemas,de miutan aktivaljak a koddal,szinte varazsutesre megjavul.

3.ha a win nem gyari volt,vagy a laptopon levo kodot mar felhasznalta mas elotted,akkor bezony madar vagy,hogy megvetted.

4.a masodik pont miatt is madar vagy.

Tegyel ra OSX-t,attol biztos fasza lesz.Ha meg nem megy,majd megy az is a kanaped moge beszelgetni a Samsung TV-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. CyberPunk6... Terro...
2013.10.04. 21:34
Ha nem tetszik ne használd, ha használod, de nem fizetsz érte, akkor ne reklamálj.

A professionál nem home premium. Nyilván más az ára, a HP "csak" 25k.
Ennyi erővel egy ferrari miért kerül annyiba? Ez milyen érv már?

Én is lopok el olyan programot, ami kell (mérnöknek tanulok), nincs belőle student verzió, és soha nem tudnám megfizetni, de nem állok le reklamálni, hogy valami nem jó benne, hanem befogom a számat.

Amiből van student vagy hasonló legális forrás, abból azt használom. De a játékaim eredetiek, a windowsom is az, megvettem. Alig 9k volt, mivel az előző win is eredeti volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Terror Cyber...
2013.10.04. 21:55
Én meg ezt az "el lehet menni kérem, itt lehet minket hagyni" érvelést nem értem, meg nem is tetszik. A ferkának van alternatívája, a W7 prónak meg nincs. Most mondhatod azt, hogy na igen, mert akkor ott a home, csakhogy az 15 gigát címez meg aztán csók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. 5hR3kY
2013.10.04. 22:03
CyberPunk666: Érdekes a logikád azzal kapcsolatban, hogy aki nem fizet valamiért akkor az ne reklamáljon ha az a cucc sz@r... Ezek szerint a boltosok nem fikázhatnak semmit amit tonnaszámra visszahordanak hozzájuk, csak ha vesznek maguknak is egyet? A szerelők sem mondhatnak semmit a rossz dolgokra amiket tonnaszámra kell javítaniuk, amíg nincs belőle egy darab a birtokukban? Zárjon be az összes internetes filmes fórum mert ott több millió ember mondja el a véleményét a filmekről, de csak töredékük vásárolta meg? Ugyanígy a zenei oldalak is zárjanak be? Akkor szüntessük meg már a youtube-ot is, mert ott megvásárlás nélkül nézhetsz dolgokat, és így hogy megy az hogy ott fikáznak dolgokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. CyberPunk6... 5hR3k...
2013.10.04. 22:17
Pontosan, ha valaminek nem fizeted meg az árát, akkor ne legyenek elvárásaid.

Lehet, ha mindenki megvette volna, aki ellopta, akkor több pénz lett volna rá és jobb lett volna. A lopás lopás, akárhogy csavarod.

Én is megteszem nem arról van szó, csak utána nem fröcsögök, hogy milyen szart loptam. Lopjál mást.


Terror - Ahová nem elég a 16Gb ott olyan felhasználás zajlik, hogy a professionálra is kell futnia anyagilag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Terror Cyber...
2013.10.04. 22:46
Jó, és ha megfizetted egy software árát, és nem teljesíti az elvárásaidat, arra mi a forgatókönyved?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. CyberPunk6... Terro...
2013.10.04. 23:11
Eladod. Egy eu-s bírósági ítélet szerint ezt megteheted.
Amúgy a Windowsról tudod mit veszel. A win8 esetén az alap is 128gb ramot kezel.

illetve 30 napig ingyen kipróbálható, korlátozások nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. csabi02
2013.10.04. 23:22
Nem várhatod el,hogy mindenki +veszi 20-30-40 ropiért az eredetit és a cirka 20gigás rendszerre ráenged 56ezer giga frissítést amitől úgy belassul,hogy max 5-6 hónap után,rohanjon vele a szervizbe,mert: há nem indul e csak döcög...

DogTheDog:Ha jó fajta az aktivátor akkor az valódi kémprogram ami tud új serial-t variálni és akkor microsoft is "átengedi"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Asagrim Cyber...
2013.10.04. 23:28
"Ahová nem elég a 16Gb ott olyan felhasználás zajlik, hogy a professionálra is kell futnia anyagilag."

Memóriacímzés limitről van szó, tehát vedd ide szépen a VRAM-ot is. Ebben (is) a Windows 8 előrelépés, mert az alap verzió címez 128 gigát.

Amúgy el tudnád magyarázni mi köze annak hogy valaki képes teleszórni 16 giga memóriát, ahhoz hogy milyen komoly dolgot művel? Csak azért lennék rá kíváncsi, mert úgy betöltök 11 gigát mint a szél, úgy hogy CSAK BÖNGÉSZŐT használok hozzá. Például elég felkeresnem a wallbase.cc oldalt és miközben végtelenített módban böngészem az 50 oldalnyi új háttérképet amit naponta töltenek fel, megnyitogatom a háttérben ami tetszik, és máris úgy felment 11 gigára a böngészőm, hogy csak pislogok.

Mellesleg rohadt mindegy hogy valaki hogyan jutott hozzá bármihez is, ha utána ugyanúgy használja mint bárki más, akkor ugyanúgy fogalmazhat róla véleményt mint bárki más. Az hogy honnan van valakinek valamije egyáltalán nem teszi kevésbé relevánssá a tapasztalatot amit az illető a használata közben szerzett. Az meg hogy bármiféle aktivációs hack instabillá teszi a hackelt szoftvert akkora urban legend, mint a nő aki beperelte a mikrosütőjének a gyártóját, mert nem volt a használati utasításban hogy állatot szárítani tilos benne, és a macskája bánta ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. csabi02
2013.10.04. 23:37
"Az meg hogy bármiféle aktivációs hack instabillá teszi a hackelt szoftvert akkora urban legend, mint a nő aki beperelte a mikrosütőjének a gyártóját, mert nem volt a használati utasításban hogy állatot szárítani tilos benne, és a macskája bánta"

+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Terror Cyber...
2013.10.04. 23:41
Csak azért kérdeztem, mert erről a témáról általában úgy szoktál nyilatkozni, hogy a szoftver gyártója azt csinál amit akar, és annyit kér el érte, amennyit akar, a user meg szarjon sünt, ha nem tetszik neki valami.

Én meg oldschool gyerek vagyok, ezért aztán mindenki úgy warezeljen ahogy akar szvsz, ha a gyártó meg esetleg ténylegesen meg akarja nyerni a tömegeket, mint legális vásárlót, akkor tegyen érte, az a dolga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Asagrim Terro...
2013.10.05. 00:20
Én úgy vagyok vele, hogy az operációs rendszer egy szoftveres alapkövetelmény, egy keretrendszer azok alá a programok alá amiket ténylegesen használok is. Komolyan nem jut eszembe egyetlen ilyen program sem ami alapkövetelményként fizetős lenne. Se a driverek, se a flash, se a DirectX, .NET, C++ redist anyámkínja semmi ... ennek fényében 80 ezreket elkérni érte "ha jobb hardver kell fizess többet" alapon számomra maximálisan kimeríti a pofátlanság fogalmát. Sokan azért töltik ingyen, mert az operációs rendszert nem használják, az csak úgy van, így marhára nem logikus, hogy azért kelljen a legtöbbet fizetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Szefmester
2013.10.05. 09:58
Továbbá a fizetős Micike az irodáról ECDL tanfolyammal kissé karcsúbb vélemény erővel rendelkezik mint Kocka Joe Rendszergazda/programozó matematikusokat alázó hobby kóder aki csak a torrent edisönt használja nemde?

Vagy te inkább majd Micike véleményére fogsz adni csak mert fizetett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.05. 10:13
Persze hogy lesz, és automatán kilövi a fölösleges csempés indulást.

http://www.classicshell.net/

Munkahelyen is win8 van és ott is , meg otthon is így használom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. CyberPunk6... Asagr...
2013.10.05. 10:34
Az a 11Gb elég túlzásnak hangzik, de egyébként sokat lefoglal a win gyorsítótárazásra, és egyébként meg egy csomót le tud menteni még a merevlemezre is.

Ha valamiért nem fizetsz, akkor nem lehetnek elvárásaid vele szemben, ugyanis azt a wint abból a pénzből fejlesztik, amit a fizető vásárlók adnak érte.


Az OS kicsit komolyabb fejlesztés, mint egy adobeflash, vagy egyéb ingyenes. Illetve az ingyeneseket is valamilyen nagyobb termék árából fizetik. A flash például a többszázezres photoshop árából a direct X a windwosok árából (btw win részeként kapod, tehát végülis fizetős ^^)...

Majd akkor ha te írsz egy programot és megpróbálod eladni és ellopom, és azt mondom, hogy ez csak alap software és ezért nem fizetek a munkádért. Te gondolom majd mosolyogva azt mondod, hogy igazam van, hiszen vannak ingyenes alternatívák és miért is kapnál pénzt a munkádért.

Szefmester - A kocka programozók pont azért utálják az MS cuccokat, mert gányul, körülményesen és szarul van megcsinálva sok dolog, és pontosan azért szarja telibe őket az MS, mert a fizető felhasználók élményére gyúr és 90% részesedés vs 1% részesedés (linux). Innentől a kocka nem fizető kóder hiába rühelli, ha pénzt akar keresni, akkor erre kell programot írnia, az meg hogy ő lewarezolja a wint, vagy otthon linuxozik már senki nem érdekel, mert nincs belőle pénz, az ECDL fizetős irodista pedig rákényszeríti, hogy winre fejlesszen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Terror Cyber...
2013.10.05. 10:43
Én például csakugyan mosolygom, mert pl. én a munkámért akkor kapom a pénzt, ha az üzletfelem elégedett. Ha nem, akkor nem hosszabbít velem szerződést és mehetek anyámba. Ez amúgy a szolgáltatóiparban mindenhol így működik, csak és kizárólag a szoftverek világában nem, mert itt vedd meg és szívj elv uralkodik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Enno
2013.10.05. 10:49
Több lehetőség is van arra, hogy kipróbálj valamit mielőtt pénzt adsz érte. Ráadásul teljes értékű verziókat. Ha nem ez, akkor meg a pénz visszafizetési garancia. Nyilván nem a világmindenség össze "programja" esetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. CyberPunk6... Terro...
2013.10.05. 11:23
30 napig ingyen kipróbálható

Én is mosolygok, mert ha a te munkádra nincs szüksége és nem akar fizetni / szerződni veled, akkor nem kell onnantól ingyen adnod neki. Itt viszont ha nem tetszik, akkor ellopod, tehát ingyen dolgozik neked.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Terror Cyber...
2013.10.05. 11:30
Az az MS-t pont ugyanúgy nem boldogítja, ha én ingyen használok windows-t, mint engem az, ha a kliensem más szolgáltatót választ. Nincs különbség a két párhuzamban, hacsak az nem, hogy én minden csettintésre ugrok, az MS meg minden panaszra baszik rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. CyberPunk6... Terro...
2013.10.05. 11:34
A különbség annyi, hogy míg te utána nem dolgozol tovább ingyen, addig az ms munkáját meg ellopjátok.

Még egyszer mondom, még nem is ez a probléma, csak legalább, akkor ne menne a magyarázás. Sőt egyesek egyenesen joguknak tekintik azt, hogy lopjanak. ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Enno
2013.10.05. 11:42
Ez az "ms meg minden panaszra baszikrá" így ilyen formában nem igaz. Nyilván a warezes emberek nerdragére nem ad. De ha egy fizetős felhasználó felhívja őket és megadja az adatait, látják igen ő a "mi" felhasználónk. Én még nem hallottam volna olyat hogy ne oldották volna meg a problémáját. Akár OEM akár dobozos terméket vett volna. Holott ugye csak a dobozoshoz járna a help.
Az olyan problémák amik pedig hiányosságból erednének mondjuk, vagy még az optimalizálatlanságból. Hát azok végett jönnek szépen a javítások ahogy haladnak vele a rajta dolgozók. De nekem eddig sem volt vele semmi bajom , semmiben. Még ha nem is volt valamihez w8 driver vagy hasonló hiányosság azt is megoldottam és működött.
Én se vagyok MS párti de ez az OS most nekem használható és megbízható. Arra amire nekem kell. Így azt a 25k-t nem sajnáltam rá, 1x kell megvenni úgyis. Aztán nem kell "pöcsölni" az aktivátorokkal meg a ténylegesen javítást hozó javítások telepítésével. Amiből volt már jó pár win8ra is. De nem lassult semmit a gépem azóta se hogy piacra került a win8.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Terror Cyber...
2013.10.05. 11:48
Az MS se dolgozik tovább ingyen, még nem hallottam olyat, hogy a Windows brandjük veszteséges lenne. A lopást senki nem tekinti jogának, ezek a userek egyszerűen láthatatlanná válnak az MS számára. Tökmindegy, mit csinálnak, vagy hányan vannak, az MS-nek az mindegy, mint ahogy nekem is, hogy hány potenciális ügyfelem nem veszi igénybe a szolgáltatásaimat. Lehet egy is, meg lehet százmilliárd is, attól az én könyvelésem ugyanúgy néz ki. Az én dolgom, mint ahogy az MS-é is, hogy meggyőzzük az ügyfelet, megéri nekünk adnia a pénzét. Ha ez nem sikerül, akkor a hibát elsősorban magunkban kell keresni, és nem a jónépre ujjal mutogatni, hogy na szemetek, kicsináltátok Kennyt. Ha jó a szolgáltatás, akkor fizetnek, ha nem, nem, ez ilyen egyszerű.

Enno - az lehet, hogy így ebben a formában nem igaz, viszont azt sem lehet mondani, hogy különösebben figyelembe vennék a felhasználói visszajelzéseket, habár a Vista és a W8 esetében a maguk kárán tanulják meg, mennyire nem célravezető ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.05. 12:04
Vista idején azért kicsit más volt szerintem a felállás. Meg az rögtön az elején nagyot bukott. Win8 csak népszerűtlen szerintem, persze volt aki szólt ellene is cég szinten. De van aki meg használja. Vistát rögtön elején sok cég az MS arcába vágta és a számok nagyon csúnyák voltak. Itt w8 esetében azért szép lassan nőnek a számok.
Meg ez azért egész más alapokon áll nem engedheti meg magának az MS hogy a win8 hasonlóképp járjon. Ez nem csak pc körökre lett kiadva. Szép lassan finomhangolva lesz ez hogy mindenkinek jó, jobb legyen. 8.1 is ezt sugallja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. csabi02
2013.10.05. 13:34
Csak azt nem értem ha elismered te is a win.hibáit ill. gyengeségeit akkor ,hogy mondhatod ,hogy megér 25,30.... akárhány ezret?
Itt jön a lényeg ,hogy KINEK mi,mennyiért.
Esküszöm neked ha 1kicsit reális ára volna akkor az a sok millió kalóz is lehet +venné!
PL: Windows 8.1 core - 7500ft
Windows 8.1 pro - 10000ft

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.05. 14:00
A dolog ott kezdődik hogy semmi sem tökéletes. És ott folytatódik hogy NEKEM eddig semmire nincs panaszom a win8al kapcs Akinek van win8 ingyen kapja ugyis a 8.1et. Maga az origi 8 25ért ha azt vesszük hogy egyszeri beruházás mert utána kb pont az általad írt árakon fogsz hozzájutni jó szerivel a következő verzióhoz mint ahogy most is volt az a win8 megjelenésekor. Akkor igazán nem sok érte. Gépfüggetlen , egyszerre egy gépen futhat annyi a kikötése MS.nek. Ez is barátibb. Nem kell telózgatni össze-vissza MS felé ha lefüstöl az alaplapod vagy ilyesmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Enno
2013.10.05. 14:09
Persze nekem 25volt mert az elődjeit valóban nem tartottam annyira hogy azt mondjam na igen ezért fizetnék is.
Ha valami jó, legalábbis nekem. Akkor arra nem sajnálok pénzt kiadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. csabi02
2013.10.05. 14:45
Ez itt a lényeg,hogy valaki azt mondja hmmm megéri pár ezerért frissíteni SP1 re ,én meg az vagyok aki szerint ez lehúzás és minden szarból pénzt csinálnak.
Amúgy szerintem is használható,jó a rendszer, de CyberPunk666 szerint nekem nincs jogom véleményt alkotni mert nem vettem meg
Azt hittem,hogy ez IPON ahol a fórum társak +osztják 1mással a véleményüket és nem a microsoft.
véleményt is lehet korrekten nyilvánítani mindenről pro/kontra értelemben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.05. 14:53
Ha fizetni kéne a szervizpack.ért biztos nem adnék pluszba még arra is persze.
Véleményt lehet mondani mindenről. Csak az igen szubjektív dolog minden témában. Mind addig amíg nem habzószájjal toporog valaki valamint ha kell hanem hanem, addig szerintem nincs gond. Csak ne akarja a saját nézeteit mindenáron másra erőltetni, vagy a más nézeteit elásni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Szefmester
2013.10.05. 15:56
Amúgy ezt a lopás szót nem kéne erőltetni. Max ha meg tudod magyarázni hogy mikor lopom el a wint tőlük, hiszen a lopás feltételezi hogy az adott objektum egyik helyről a másikra kerül. Itt duplikálás van. Tény hogy anyagilag kárt szenved, de ez sem feltétlen igaz.

Ugyanis ha nem lenne kényszerítve a használatára (lásd a fizetős alkalmazások) akkor simán használná az ingyenes szoftvereket. Oprendszernek linux, képszerkesztőnek Gimp, irodára libre office... Márpedig te nem azzal keresel pénzt hogy a wint használod, hanem azzal hogy a többi winen kívüli szoftvert használod. Innentől már mondhatni hogy nem a mi hibánk hogy a céges tervezőprogit nem készítették el linuxra. Vagy te azzal keresed a pénzed hogy a windowst használod? Mert érdekelne az a munka.

Szóval kárt nem okoznak a letöltők, mert ha nem lennének rákényszerítve a használatra akkor sem vennék meg, így potenciális vásárlót nem is buknak... Lopni meg pláne nem lopnak. Oké.. megértem hogy nem ismered a szó jelentését, és jó móka fröcsögni a hülyeséget, de ha orrba ver valaki arra sem mondom hogy szándékos gyilkossági kísérlet (feltolni az orr porcát az agyba), hanem csak egy "sima" testi sértés..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DogTheDog
2013.10.05. 16:24
Szefmester,ha nem fizetsz egy fizetos termekert,csak "szert" teszel ra,hogy hasznalhasd,az mar nem is lopas?
Errol mar tudnak a torvenyhozasnal?
Sok itt a kepmutato megint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Enno
2013.10.05. 16:25
Egy szoftver nem fizikális dolog hogy a szó szerint el lehessen lopni.
Az evésre is rá vannak kényszerítve az emberek de mégis fizetünk a kasszánál, még ha az ételek italok minősége kifogásolható is. Márpedig az, amennyi hulladékot tesznek bele adalékul.
Jogsértésről illetve bűncselekményről viszont mindenképp lehet beszélni illegális használat miatt visszakanyarodva az OS-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2013.10.05. 16:49
Dog: károkozás, de nem lopás. Ha most orrba verlek például, akkor az mi lesz? gyilkossági kísérlet (tegyük fel hogy az volt), vagy csak egy sima testi sértés? Nagyon nem ugyanaz a két fogalom. Itt nem én vagyok fogalomzavarban hidd el. Megkárosítják a letöltők őket? IGEN! Lopnak? NEM! Ennyire egyszerű...
Sok itt az ostoba megint...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Enno
2013.10.05. 16:56
Szerintem meg válogassuk meg kinek a szintjére megyünk le. Mert a végén még legyőznek a rutinjukkal. Fölösleges részletkérdés ez, lényeg a lényeg. Tudjuk ki mire gondol ha pontatlanul vagy átvitt értelemben fejezi ki magát.

Remélem jól megcsinálják amúgy a 8.1 frissítését olyan szemszögből, hogy semmi kedvem nem lenne újra húzni a masinát csak azért. Mert ez kijön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2013.10.05. 19:51
DogTheDog, CyberPunk666

Nézzétek meg hányan szoktak itt iponon a gépösszerakóban a tervezett összegből oprendszert is rakni az ajánlott konfighoz a segítséget kérőknek, vagy még jobb, vegyétek számra hányan kifogásolták, hogy a konfiguráció nem tartalmazza az oprendszert a megadott árból, aztán rájöttök, hogy oprendszer esetében kár a gőzért azon filózni, hogy ki veszi meg és ki nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajcsi1975
2013.10.06. 13:01
Ez a win7 vs win 8(.1) most már egy igazi flame téma.

Pedig én is azt gondolom hogy a "mezei" felhasználok akik nem akarnak rendszer finomhangolásokkal bajlódni csak használni néhány programot, azoknak miért nem könnyebb akár csempéről indítani egy appsot? Vagy beállítható a win8.1-ben is az asztalra bootolás. Ha valaki irtózik a metrotól, és ott is létrehozhat olyan parancsikonokat amik a rendszer legmélyebb beállításaiba viszik le .

Az operációs rendszer az csak egy eszköz hogy tudjuk használni az általunk preferált szoftvereket

Hogy én sem értem mi a baj a win8-al.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nferi1 Szefm...
2013.10.06. 18:52
Szefmester: Szerintem gondold át megint amit írtál (lopás/károkozás ügyben), mert nagyon "eltévedtél".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2013.10.07. 11:34
Rendben, át van gondolva. Kérdéshalmaz és válasz jön.
El tudsz lopni egy bitet? El tudsz lopni egy érzést? (pl éhség) El tudsz lopni nem materiális dolgokat? Ilyen pl az ötlet is. A válasz egy igazán egyszerű nem. Felhasználni fel tudod a bitet, az ötletet, az elméletet. De lopni (más szóval elvenni) képtelen vagy.
Ha gondolod fordítsd meg a dolgot és másolj le egy autót, egy szelet kenyeret. Használd fel őket. Meglepő módon (számodra legalábbis) nem fogod tudni úgy használni ezeket hogy a másik ember ( a tulajdonos) IS tudja használni egyidejűleg.

Ha valaki képes lenne bináris formában megjegyezni az oprendszer kódját és otthon bepötyögi akkor ő lopott? Elveszett a kód a gépről? Nem tudja az alkotója felhasználni amíg az esőemberünk otthon használja? DE! Ebben semmi bonyolult dolog nincs.

A másolás sem szép dolog, meg a jogtalan felhasználás.. de nagyon nem egyenlő a lopással. Aki ezt egyenlőnek érzi attól még soha semmit nem loptak el!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2013.10.09. 19:45
Szefmester,ennyi erovel vidd a TV-t,mert az ugyis csak arra kell,hogy a fizetos tartalmat megnezd,vagy setalj ki vhonnan egy laptoppal,mert az kizarolag a fizetett programjaid futtatasahoz szukseges.
Persze okoskodhatsz,de mar fajdalmasan kotod az ebet a karohoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2013.10.09. 19:45
Asagrim,en pl meg egyet sem lattam,aki hozaadta volna a Win-t a konfighoz.
Biztos mind Linuxos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!