iPon Hírek

A Windows 7-tel érkezik a DirectX 11 is

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft háza táján jelenleg két fontos szoftver van, amelyekkel kapcsolatban az elmúlt idők folyamán különböző pletykák jelentek meg. Az egyik a DirectX 11, amiről már számtalan, egymással ellentétes információ látott napvilágot, de ebben a tekintetben a Windows 7 esetében sem más a helyzet: az új operációsrendszer megjelenésével kapcsolatban egyelőre csak a 2009-es dátum biztos, a pontos időpontot tekintve már megoszlik az egyes források véleménye.


A Microsoft Windows Termékmarketing menedzsere, Ben Basaric korábban még úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem látja biztosnak azt, hogy a DirectX 11-es verziójával elkészülhetnek a Windows 7 megjelenéséig. Basaric legfrissebb, a PC Games Hardware-nek adott interjúja alapján azonban most úgy tűnik, hogy a DirectX API következő fontos frissítése, azaz a DirectX 11-es verzió várhatóan a Windows 7 megjelenésével egy időben válik majd elérhetővé. A kijelentés mindenképpen meglepő, a szoftverrel kapcsolatban pontosabb adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Érdekesség, hogy a DirectX 11 Windows Vista-hoz is elérhető lesz, ami a Windows XP és a DirectX 10-es verzió esete után pozitív csalódás. A vállalat egyelőre nem tudott arról érdemi információval szolgálni, hogy a Windows Vista második szervizcsomagja és a DirectX 11 egy időben jelennek-e meg. Erről reméljük hamarosan további értesülések is napvilágot látnak majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. leviske
2008.11.25. 18:09
vissza a cikkhez

Mondjuk nem volna egy rossz ötlet a Vista SP2-be integrálni a DX11-et...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bszoke88
2008.11.25. 18:17
még mindig nem lenne késő ezt is átvinni xp-re.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Svindler
2008.11.25. 18:25
Én tartom, hogy a Win7 lesz az, aminek már a Vistának lennie kellett volna, így bár úgy látszik én képviselem a kisebbséget, pozitívan állok hozzá (pedig igen, még XP-t használok).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zotya84
2008.11.25. 18:26
"...a DirectX 10-es verzió esete után pozitív csalódás."

Mi ebben a pozitív csalódás? azért amiért nem lehet beletenni DX10-et XP-be azért lehet beletenni 11-et W7-be. És ez a kernelek különbözősége az XP-től, viszont a Vistában és a W7-ben ugyanaz a kernel foglal helyet. Az lenne a csalódás ha nem menne.

Bullfrog: nem Vista-klón, hanem az abban megcsinált jó irányú változtatások továbbfejlesztése. Egyébként írtál Te már valaha többezer soros programot, úgy hogy le is tesztelted, és csinált is vmit? :?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zotya84
2008.11.25. 18:28
Svindler: egyetértek, azzal a feltétellel, hogy az SP1 óta már használható a Vista is, pedig én nagyon szidtam. Az alapváltozat kevesebb mint két órát töltött telepítve, ez most bírja, és igazából, egy-két programomat leszámítva, minden megy ugyanúgy, sőt , némely még jobban is mint xpn.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.11.25. 20:06
Én még XP-n személyesen nem láttam kékhalált. A másik hogy ezek az operációs rendszerek semmiben sem nyújtanak többet mint az XP csak DX támogatásban. Az meg szerintem egy óriási mocsokság hogy azzal akrják elérni hogy váltsunk XP-ről hogy arra nem adják ki se a DX10-et se a 11-et. Hát én biztos hogy nem fogom megvenni a 7-et sem. Marad a jó öreg és eredeti XP ami hibátlan. Ahhoz hogy az XP sem volt jó amikor megjelent, tény hogy aki Windows 98 alól váltott óriásit csalódott mert sokkal lasabb volt ugyanazon a konfiguráción, de már SP-k nélkül is jó volt. SP1-el én nem használtam csak SP-nélkül SP2-vel és most SP3-al és szerintem ez egy örökös op. rendszer mert ha azt szeretném úgy néz ki mint a Vista, bár nekem az alap XP stílus is bejön sokkal kiseb memóriaigénnyel. Egyetértek Overseerrel hogy még nem késtek el azzal hogy kiadják XP-re is az újabb DX-eket, bár szerintem nem fogják. Énnekem sokáig kb 2004-től 256 MB-RAM-mal ment az XP teljes sebességgel, csak arra kellett odafigyelni hogy a C meghajtóra semmi plussz ne kerüljön. Úgyhogy ennyit az XP min 1 GB-ról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.11.25. 20:21
Persze játékon kívűl semmire... Akkor szerinted nem is netezek, biztos a képzeleted okozta a hsz-em. Amiket felsoroltál mind fölöslegesek, az Aero-hoz meg annyit hogy töltsd le XP-re a Vista Inspirat 2-t és csodát fogsz látni, tök u.a. mint a Vista Aeroja. Az UAC-hoz hogy szerintem a NOD32 sokkal jobb. A readyboostot meg ugye nem gondoltad komolyan. Kipróbáltad már? Mert én egy 2GB-ossal igen be is állítottam hogy használhatja mind a 2 GB-ot és olyan minimális különbség lett mintha futtattam volna egy CCleanert és utána nézem a gép sebességét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!