iPon Hírek

A Windows 8 beépített virusírtója együttműködő lesz

Dátum | 2012. 06. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Intelligensen együttműködik majd a WIndows 8 beépített vírusirtója a harmadik fél által készített védelmi szoftverekkel

A Microsoft évek óta kínál saját, teljesen ingyenes szoftvert, amely a tesztek és a tapasztalatok alapján kellő védelmet nyújt a vírusokkal szemben. A Windows 8 esetében a vállalat egy picivel magasabbra helyezi majd a lécet: a Windows 8 beépített vírusirtó képességgel érkezik majd.

A McAfee szakembere, Gary Davis a Computerworld munkatársainak kérdésére elmondta, hogy a Microsoft új, Windows 8-ba szánt megoldása meglepően barátságosan bánik a harmadik fél által készített vírusirtó szoftverekkel. Amennyiben a beépített védelmen kívül egyéb vírusvédelmi szoftver is jelen van a rendszerben, akkor a Windows 8 beépített vírusirtó szolgáltatása a háttérben marad: hagyja kibontakozni a másik ingyenes vagy fizetős szoftvert. Ennek értelmében például egy kompletten értékesített PC konfiguráció esetében, amelyen a Norton AntiVirus vagy a McAfee Internet Security előtelepítve jelen van, a Windows 8 beépített vírusirtója csak akkor aktiválódik, ha az említett szoftverek próbaideje lejárt, illetve akkor, ha a felhasználó elfelejtette megújítani előfizetését. Annak érdekében, hogy a probléma ne merüljön feledésbe, a rendszer több figyelmeztetést is megjelenít a felhasználó számára.

Miután a próbaidő lejárta, illetve az előfizetés megszűnése után a vírusirtó adatbázisa nem frissül tovább, a Windows 8 15 napos visszaszámlálásba kezd. Ezalatt a 15 nap alatt az Action Center – ami egy fontos figyelmeztetéseket megjelenítő asztali komponens – figyelmezteti a felhasználót, hogy az vírusirtó szoftver lejárt, a vírusdefiníciók elavultak, sőt, még ahhoz is kínál információt, hogy miként lehet megújítani a licencet. A 15 napos határidő letelte után új opciók is megjelennek a figyelmeztetések között. A rendszer emlékeztet, hogy szükség lenne a vírusirtó licencének megújítására, illetve felajánlja az opciót, hogy a felhasználó töltse le a Windows Defender-t, sőt, egyéb, a Microsoft Store-ból származó opciót is megjelenít.

A fenti újítással a Microsoft nem a vírusirtók készítőinek, sokkal inkább a PC gyártóknak szeretne kedvezni, hiszen ezek a cégek gyakran telepítenek komplett konfigurációikra olyan vírusirtó szoftvereket, amelyek a kipróbálási időtartam alatt ingyenesen használhatóak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. balikabo
2012.06.05. 13:02
Mien lovagias...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Taragas
2012.06.05. 13:12
Minek.... Első dolgom amikor gépet telepítek, hogy felrakok egy avast free változatot, ami egy évig jó, és után újra egy évre meghosszabbítható. Átlag felhasználónak bőven megfelel, és nem is kell más... Ráadásul nem is erőforrás igényes. Vagyis én nem vettem észre... Amire kell ez tökéletes. Én eddig semmilyen vírust nem kaptam be mellette...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dobko
2012.06.05. 13:13
Hát Win 7 alatt se okoz nagy gondot ez, akik meg azt se tudják miről van szó, azoknak nem számít ha van 1000 vírus a gépén, a facebook még megy attól
Ha végleg meghal a gépezet a szomszéd gyereke újrahúzza valahogy egy ezresért, oszt jóvan.

Én első lépésben kikapcsolom a defendert, ne okoskodjon, felrakom az általam pártolt programot, ami frissít magát és hozzá se kel nyúlni, nem kellene ezt túlbonyolítani szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Antiserver
2012.06.05. 15:07
Azért a pozitív dolgokat is ismerjük el szerintem.
Ez most korrekt egy dolog az MS-től.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Antiserver
2012.06.05. 15:10
Taragas, elolvastad a cikket?
Nem arról van szó, hogy ne használj Avastot, vagy bármilyen más vírusirtót. Épp ellenkezőleg, az azzal való "kooperációról" van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. asdsa
2012.06.05. 16:35
Jó, hogyha van fent egy beépített vírusirtó, mert a külsős programok szerintem sokkal erőforrásigényesebbek és nincs is rájuk szükség.
2-3 havonta lehet szükség külsős programra egy nagytakarításra, különben meg elég a Microsoftos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. asdsa
2012.06.05. 16:38
Egy rosszabb szerelvényt jól meg tud izzasztani egy Avast vagy Nod és társai és még a szemnek is rossz a gyakori mézeskalácsházikós kezelőfelület.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... dobko
2012.06.05. 16:39
a facebook maga a vírus...

szerintem még egyetlen alkalmazás sem lopott el ennyi személyes információt, mint ez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DaiMOn007
2012.06.06. 12:29
Miért akarnék mást telepíteni? A Security Essentials a legjobb vírusírtó jelenleg a piacon. Nem lassítja a bootolást, nem sír állandóan mindenért, csak csendben teszi a dolgát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!