iPon Hírek

A Windows 8 takarékoskodik a rendszermemóriával

Dátum | 2011. 10. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A memóriamodulok – legalábbis a DDR3-asok – napjainkban rendkívül olcsóak, így aki memóriabővítésen gondolkodik, annak túl sok fejtörést nem okozhat a megfelelő modul beszerzése. Alacsony memóriaárak ide vagy oda, a Microsoft a jelek szerint gondosan ügyel arra, hogy a Windows 8 takarékosan bánjon a rendszermemóriával. Ennek eredményeként fordulhat elő az, hogy a Windows 8 memória felhasználás tekintetében fejlettebb lesz, mint elődje, a Windows 7, azaz az új operációs rendszer az optimalizációknak köszönhetően kevesebb rendszermemória lefoglalása mellett üzemel majd.

A Building Windows 8 blog legfrissebb bejegyzése ezúttal tehát a Windows 8 memória felhasználásával foglalkozik. A vállalat szakemberei szerint egy olyan konfiguráció esetében, amely 1 GB-nyi rendszermemóriát tartalmaz, a Windows 7 üresjáratban 404 MB-nyi memóriát használ, míg a Windows 8 ugyanezen a konfiguráción futva 281 MB-nyi memóriával is beéri.

A Windows 8 első körben megvizsgálja, hogy a rendszermemóriában találhatóak-e olyan adatok, amelyeket a rendszer feleslegesen duplikált. Amennyiben vannak, úgy ezekből az adatokból csak egy példány marad, a másolatokat törli a rendszer, így memória szabadul fel. Amennyiben az adott alkalmazás az adott adatot fel szeretné használni, a Windows 8 rendelkezésére tud bocsátani belőle egy másolatot, amit csak az az alkalmazás ér el.

Ezzel együtt a szolgáltatások memória felhasználását is optimalizálták, hiszen az egyes szolgáltatások bizony sok memóriát tudnak felemészteni, sokszor teljesen feleslegesen. A Windows 8 esetében kevesebb szolgáltatás áll majd rendelkezésre: néhány korábbi szolgáltatást eltávolítanak, de ezzel együtt néhány olyan szolgáltatást is „megreformálnak”, amely korábban automatikusan elindult. Ez a „megreformálás” abban nyilvánul meg, hogy az egyes szolgáltatások esetében az automatikus helyett manuális indítás lesz az alapértelmezett mód, míg másoknál igény szerint, bizonyos esemény megtörténtekor indul el az adott szolgáltatás. Utóbbinál, ha az esemény véget ért, a szolgáltatás visszatér alvó állapotba.

A Windows 8 az alkalmazások számára lehetőséget biztosít majd arra is, hogy használják azt az alacsony prioritású memória területet is, amelyet az operációs rendszer elsőként vesz igénybe, ha a memória felhasználás túl magasra kúszik. Az alacsonyszintű Windows komponensek memória felhasználását is optimalizálták a vállalat szoftvermérnökei, így ezek a komponensek ezentúl jobban takarékoskodnak a rendszermemóriával. Érdekesség például az is, hogy ha Metro felhasználói kezelőfelületet használunk, akkor a hagyományos asztal a háttérben nem töltődik be, ami szintén rendszermemória megtakarítására ad lehetőséget.

A Microsoft a fenti törekvések egy részét úgy jellemzi, hogy ezek kellenek ahhoz, hogy a Windows felhasználói élmény teljes lehessen a SoC alapú eszközökön (pl. táblák). A blogbejegyzés kiemeli, hogy az optimalizációk hatására sok rendszermemória marad az egy időben egyszerre futó alkalmazások számára. Ez utóbbi arra enged következtetni, hogy a vállalat rendes multitaskingot kínál majd a Windows 8 esetében az említett eszközökön, így hatékonyan küzdhet majd az Android és iOS alapú táblákkal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. kray
2011.10.12. 10:10
Ennek alapértelmezettnek kellett volna lennie már réges régen Ha jól tudom a linuxok évek óta így csinálják (ami mellesleg meg is látszik a memória igényükön).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Taragas
2011.10.12. 10:27
Ez korábban nem jutott eszükbe? Vagy azt mondták "majd hüle user megveszi drágán a plusz memóriát", ha gyorsulást akar! Ez nagyon kész! Ebből a szempontból áldom a tablet gépeket, mert legalább asztali gép szinten is hoz változást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. djkissmrt
2011.10.12. 10:32
Most azért gyúrnak rá ennyire a memória használatra hogy jól fusson a mobil eszközökön is amikben ugyebár nincs annyi RAM mint egy PC-ben. Ezekhez én példának nem csak a táblaPC-ket hoznám fel hanem akár a jövőbeli (pl.Tegra4-el szerelt) okostelefonokat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Tomi98765
2011.10.12. 10:37
Felesleges szolgáltatásból van bőven.. Szerintem mindenki ideges lett amikor jött a hír, hogy x idő alatt y milliárdszor kattintottak a start gomba Win7-be. A legjobb oprendszer az XP Pro update-ek és service pack nélkül.Lehet voltak benne ugyanúgy felesleges szolgáltatások, de 160 megával elvolt és nem kellett egész nap a winyó kerregését hallgatni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. atti2010
2011.10.12. 11:14
Tomi98765 Az XP már egy elavult fos, megtelik szeméttel belassul a legjobb takarító szoftver sem tud vele mit kezdeni, de had ne soroljunk mindent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. polarx
2011.10.12. 11:38
atti2010: +1
Én szerettem az xp-t csak amikor már minden héten vagy második héten legjobb esetbe havonta újra kellett rakni akkor kezdtem ráúnni. Win7-hez nem kell nyúlni fél év után se. Ha újra húzom is max azért van (persze azt is image-ből acronissal) mert hoztak ezt is azt is így csináljam úgy aztán minden hülye drivert felkellett rakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. P100
2011.10.12. 11:44
A Linuxon már sok-sok éve így van minden. Ebből látszik, hogy a Windows mennyire egy fejletlen és meggondolatlanul összerakott operációs rendszer. Érdekes pl. hogy a Windowsban csak évekkel azután lett bevezetve a többfelhasználós használati lehetőség, hogy a Linuxban már jó ideje megjelent (eleve úgy lett megírva a Linux).

A Windowst egy elmaradott, bugos, sebezhető rendszer, csicsás felhasználói felülettel meg szép nagy gombokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. djkissmrt
2011.10.12. 11:49
ocsabi -> Tényleg az a cél hogy minden lehetséges eszközön fusson a win8, ebben igazad van és ezt a MS sem titkolja. Az meg hogy ő lesz-e a befutó a mobil cuccokon? Csak arra kell gondolni hogy ezentúl minden program amit megírnak PC-re az végre menni fog mobilon is (kivétel komoly játékok) és nem kell az AndroidMarket-en kutakodni hogy találj 1-2 progit ami nagyjából tudja (de mindig akadnak problémák) azt amit pc-n mindig használsz mert már-már alapszükséglet. Biztos mindenkinek megvannak a kedvenc és szokásos progijai amit alapból felrak mindig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. prohlep
2011.10.12. 12:27
"Ilyenkor már kit érdekel az a plusz egy-kétszáz megabájt?"

Azert erdekes, mert hogy jol van-e megirva.

Most sok ev utan ugy nez ki, hogy igyekeznek a jolszervezettseggel is foglalkozni.

Ezert lenyeges.

Nem tomoriteni erdemes, hanem a szervezetlenseget felszamolni.

Most ugy nez ki, ez tortenik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. proton
2011.10.12. 12:42
Azt nem értem én ezzel a Win dologgal kapcsolatban hogy ha esetleg megjelenne egy hírben hogy minden új win8 felhasználónak 10 millió Huf ot adnak akkor is tele lenne ilyen posztokkal hogy: a linux 1000 éve tudja egy köcsög az összes stb. Divat lett szapulni az ms-t. Aztan ha megnéznék a rosszmájú emberek mindegyike Win-t használ, de akkor megkérdezném MIÉRT?
Nem hogy végre örülnénk hogy valami jót kapunk a pénzünkért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. polarx
2011.10.12. 12:59
proton: ne siessünk azért annyira előre hogy te jót fogsz kapni a pénzedért.. (azt is megnézném hogy a windowsról íroknak hány százaléka használ eredetit..)
Az hogy még most csak 281mb-t használ 1g-ből nem jelenti azt hogy mire kijön akkor is annyit fog. anno a win7 első bétája is úgy szaladt hogy ihaj. aztán a végleges kicsit fáradtabbnak, lassabbnak tűnt. persze nem rossz az xp-nél még mindig jobb de mégis.. az hogy most mit mondanak semmit se jelent még.

és amúgy sajnos igen a linux mindig is előrébb járt még ha ez nem is látszik a felhasználói tábor nagyságából és a többi. én is megszoktam win-en xy progit illetve nem is megszoktam. ha nem ubuntura pl nincs photoshop (hiába van gimp az egy lehugyozott sóskiflit nem ér) ubuntun nincs 3ds max van helyett blender ami viszont részben jobb, de amiket én csinálok az win-en érvényesül és csak 3dsmaxhoz van plugin hogy érjen is valamit késöbb. úgy hogy én maradok a win7 ubuntu dual os-nél. mindnek van előnye mindnek van hátránya lesz is, volt is. kár szapulni bármelyiket is.

a mac osx számomra örök kakuktojás lesz. használtam közel 3 hónapig, tudtam is használni nem a megszokással volt baj, csak rüheltem..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. noPublicFG
2011.10.12. 13:34
"szolgáltatások esetében az automatikus helyett manuális indítás lesz az alapértelmezett mód, míg másoknál igény szerint, bizonyos esemény megtörténtekor indul el az adott szolgáltatás. Utóbbinál, ha az esemény véget ért, a szolgáltatás visszatér alvó állapotba."

Most őszintén! Nem ez lett volna kezdetektől a leglogikusabb lépés?
Anyám mindig is arra tanított, amit nem használok ezt tegyem el. Ezek szerint Amerikában ezt másképp tanítják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. gargantu
2011.10.12. 13:48
A cím helyesen:

A Windows 8 talán egy kissé kevésbé pazarlóan bánik a memóriával mint az eddigiek

A Linux nem évek óta így csinálja, hanem ilyennek született, ilyennek tervezték. (Page szintű Copy-on-Write).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim noPub...
2011.10.12. 14:37
Az általad idézett részt simán meg tudom csinálni windows 7 alatt is, nem értem ebben mi az újdonság, bármelyik szolgáltatás indulását át tudom állítani manuálisra a service manager-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. bszoke88
2011.10.12. 16:13
+1 a következőknek:
1,5,9 (ez a legjobb ), 14,15

#14
eddig is u.így volt, csak most szépen leírta J.o.k.e.r, mint újdonságot. mondjuk az egész hír olyan dolgokat ír újdonságként, ami eddig is volt vagy kellet volna.

"A Windows 8 az alkalmazások számára lehetőséget biztosít majd arra is, hogy használják azt az alacsony prioritású memória területet is, amelyet az operációs rendszer elsőként vesz igénybe, ha a memória felhasználás túl magasra kúszik."
tehát, az utolsó mentsvárat feladja vmi szutyok felhasználói programnak? akkor minek van az a mem terület lefoglalva az os által egyáltalán???

"Érdekesség például az is, hogy ha Metro felhasználói kezelőfelületet használunk, akkor a hagyományos asztal a háttérben nem töltődik be, ami szintén rendszermemória megtakarítására ad lehetőséget."
és fordítva is?

"A blogbejegyzés kiemeli, hogy az optimalizációk hatására sok rendszermemória marad az egy időben egyszerre futó alkalmazások számára."
mit jelent az, hogy sok? írna vki arról, h mobil eszközökbe mekkora ram-ot szoktak mostanság rakni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. v_p
2011.10.12. 18:42
Ez a cikk talán segít tisztázni néhány feltevést: Windows 8 újdonságok: hatékonyabb memória-kezelés.

"tehát, az utolsó mentsvárat feladja vmi szutyok felhasználói programnak? akkor minek van az a mem terület lefoglalva az os által egyáltalán???"
Az alacsony prioritású memóriát a programok kérhetik, de nem kötelező. Remélhetőleg az igényesebb szoftver-fejlesztő cégek ki is fogják ezt használni, de lehet nem fog vele foglalkozni az iparág, mert amúgy elég érdekes megoldás.. Nem azért foglal memóriát akármilyen program, hogy aztán később elvegyék tőle.

"Az általad idézett részt simán meg tudom csinálni windows 7 alatt is, nem értem ebben mi az újdonság, bármelyik szolgáltatás indulását át tudom állítani manuálisra a service manager-ben."
Olvasd el a fenti linket.

"Ez korábban nem jutott eszükbe? Vagy azt mondták "majd hüle user megveszi drágán a plusz memóriát", ha gyorsulást akar! Ez nagyon kész! Ebből a szempontból áldom a tablet gépeket, mert legalább asztali gép szinten is hoz változást."
Nem tudom mekkora overhead karbantartani egy ilyen "memórialistát".

"Ezt az ötletet akkor kellett volna megcsinálni, mikor tényleg kevés volt a memória a gépekben. Most már, mikor mindenkinek gigabájtok vannak a gépében, minek? Ilyenkor már kit érdekel az a plusz egy-kétszáz megabájt?"
Mindenkit, aki akksiról működő eszközt használ.

"egy mobil eszközbe is belelehet kenni röhögve 4 giga memót (gyártásnál), öszintén megvallva, ha 4 gigán nembir elmenni az oprendszer + egy """"masszivabb"""""" mobil ! alkalmazás akkor kegyetlenül siralmas a programozási helyzet., valoban az lehet a cél h a leghurkább kinai szutyokra is felmásszon a win8"
Beleteszik ők neked, de milyen fogyasztás/méret/ár mellett?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. bszoke88
2011.10.12. 19:22
#18
a linkelésért pirospont, de én pl. nem érzem úgy, h előrébb lennék. u.úgy, mint azzal, amit a mem kezelésre írtál.
nekem az csípi a szemem, h tegyük fel, h kevés a maradék memória. J.o.k.e.r leírása szerint az os fog birtokolni egy al.p. mem. területet, ami akkor kell, ha kevés a memória. namost akkor ezt még tovább osztja a programok között vagy megtartja magának? és ha kiosztja a programoknak, akkor befagy a gép??

"A Windows 8-ban képesek lesznek az alkalmazások „alacsony prioritással” is memóriát foglalni, amelynek akkor van jelentőssége, ha kevésnek bizonyul a rendszermemória mérete."
magyarul, ha fogy a memória, akkor az alacsony prioritású alkalmazások tudnak memóriát foglalni, h még jobban fogyjon.

"Ebben az esetben az alacsony prioritással rendelkező memória-területeket „eldobhatja” az operációs rendszer, cserébe a fontos alkalmazások nem fogynak ki a memóriából és a gép is gördülékenyebben fog működni."
ide meg az előző idézet tök ellentéte van leírva.

"Az alacsony prioritású memóriát a programok kérhetik, de nem kötelező."
de mit? a.p. memória részt az os-től? akkor, amikor már majdnem elfogyott a memória? meg minek ragaszkodna a program az al.p. mem-hez, amikor futni akar folyamatosan, nem néha-néha.

akkor most hogyisvanez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. v_p
2011.10.12. 20:04
Szerintem nem érted. "A" program lefoglal magának X mb memóriát és oda bepakolja a működéséhez szükséges dolgokat (azaz a programkódot). Ezenfelül lefoglal még Y mb memóriát, ahova az Istentudjamit beletesz, ami neki nem fontos (ez lesz megjelölve alacsony prioritással). Jön "B" program, aki nagyon éhes, ezért elkezdi felzabálni a memót. Amikor már nincs mit adni "B"-nek, akkor az OS megnézi, hogy kitől tudna elvenni már használatban lévő memóriát, amikor meglátja, hogy "A" program lefoglalt magának X mb memóriát, ami neki fontos (hisz nincs megjelölve alacsony prioritással) és Y mb-ot is, ami neki nem fontos (hisz meg van jelölve). Ekkor a Win8 elvesz "A"-tól Y mb memóriát és odaadja "B"-nek, aki ezután remélhetőleg olyan jól lakik, hogy vissza is hányja az egészet .

Érdekes koncepció és felveti azt a kérdést, hogy minek foglal le valami memóriát, ha az nem feltétlen szükséges a működéséhez?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. bszoke88
2011.10.12. 20:12
no, amit most leírtál azt értem. ezt jelenti mindkét hír?? mert vhogy nem jött le....
jó a kérdésed is LOL
mert akkor rámutattál arra, h kvázi felesleges.
(már ha te is jól értelmezted a 2 hírt )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim
2011.10.12. 21:14
"Nevetségesnek tartom ezt a síránkozást a memória miatt."

Hát, ahogy gondolod, de engem nagyon felhúzott, hogy vettem 2 giga ramot a gépembe a meglévő 2 mellé, aztán meg felraktam egy 64 bites win7-et hogy tudja ezt mind kezelni is, majd lestem egy nagyot mikor rá kellett döbbennem, hogy arányaiban ugyanott tartottam, mintha nem vettem volna semmit, mert dettó ugyanannyi szabad memóriám volt miután felállt a rendszer, mint 2 gigával!

Más:
Marhára remélem, hogy még ebben az évtizedben megélem azt, hogy mikor a Windows figyelmeztet arra hogy kevés a memória, nem azt a programot akarja felajánlani bezárásra amit éppen használok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. bszoke88
2011.10.12. 21:30
#22
neked wincsi se kell, csak ddr legyen jó sok.
mondjuk igazad van, miért is érnéd be kevesebbel.
én is vennék egy házra valót, csak előtt a házat kellene...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. CyberPunk6... Asagr...
2011.10.12. 23:55
Nem is tudom, hogy írjam le, hogy mekkora butaságot írtál.

A windows annyi memóriát eszik meg, amennyit meghagynak neki a programok (persze van egy minimum ami kell neki, de azon felül).

Ennek az a lényege, hogy a saját eszközeinek, programjainak, szolgáltatásainak nem kell a lassú hdd lapozófájljában sínylődniük, hanem sokkal gyorsabban tudja őket kezelni, ráadásul hdd tekergetés nélkül, aztán, ha jön egy program ami azt mondja, hogy most nekem kell az a memória a futáshoz, akkor bizony kiteszi a winyóra.

Szóval nem kell parázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Zabalint
2011.10.13. 01:29
@Mikrobi :
Hibás megközelítés, amit írsz. Attól, hogy van 32 giga ramod, még nem jó dolog, ha olyan szemét marad a memóriában, ami utána többé nem kell a gépnek.

Másrészt pedig az sem jó elv, hogy ami működik és nem fogyaszt túl sokat, azt kihajítsuk. Gondolok ezalatt olyan laptopokra például, amelyeknél még korlátozott a memória bővítés lehetősége, és az is ddr, ddr2. Mikor az újabb és újabb Windows-ok megjelenésével egyre több lett a memória igény, akkor Gizike gépét az irodában csak emiatt kellett lecserélni vagy bővíteni, holott leveleket írni Wordben már 8 mega rammal is lehetett.

A másik, hogy ha olyan hű de jó a Windows 7 memóriakezelése, akkor miért van az, hogy nekem a 32 bites Windows 7 jóval többet megeszik a memóriából, mint a 64 bites Debian, aztán mégse gyorsabb(tudom a szezont hasonlítom a fazonnal, de akkor is). Pedig ha tényleg olyan fontos dolgokat tesz a memóriába, akkor annak látszódnia kellene teljesítményben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Cyber...
2011.10.13. 08:06
Ez az elméleted ott bukik, hogy 2 giga rammal sokkal kevesebb volt a swapelés, mert 30 hard fault / sec értéknél nem nagyon volt több. 4 giga rammal perpill 110-130 hard fault / sec értéket kapok.

Gy.K.: Hard Fault érték jelzi, hogy a programok milyen gyakran férnek hozzá a lapozófájlhoz.

Nem beszélek hülyeséget, csak néha előtör belőletek a rosszindulat, és abból az alapfeltételezésből indultok ki, hogy mindenki aki furcsaságot ír hülye a gépéhez amit használ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Krityu
2011.10.13. 09:43
Asagrim: Ez eszi a ramot:
http://hu.wikipedia.org/wiki/SuperFetch
Minél több van annál többet, hogy gyorsabban induljanak azok a programok amiket a statisztikái szerint gyakran indítasz el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Tanis
2011.10.13. 10:04
#9: Szívem szerint azonnal átállnék linux alapú disztróra, ha a játékok mennének alatta normálisan. Lássuk be, addig nincs nagy jövője, amíg ezt nem oldják meg. Az elmúlt 10 évben 3x próbáltam meg linux alól intézni a dolgaimat (játszani, doksikat szerkeszteni, rajzolni), de sajna állandó kényelmetlenség és 0 hatásfok volt a vége. Mindig kénytelen voltam visszaállni Winre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Krity...
2011.10.13. 11:06
Ki van kapcsolva, húsz másik totál fölösleges windows szolgáltatással együtt (file search indexing pl.).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim
2011.10.13. 11:22
.... ha nem tudod mit hol tárolsz, akkor valóban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. scsaba01
2011.10.13. 11:55
Mindenki másképpen látja. Akinek a gépében van 16GB RAM, azt nem fogja érdekelni az sem ha minden benne van amit a munkamenet alatt elindított, de akinek 1-2 GB van a gépében, az valóban jobban örülne annak, ha csak ami fontos az lenne használatban (ebbe a csoportba sorolnám a laptop használó embereket is).
Nekem 3GB RAM van, és nem nagyon érdekel, hogy mit csinál vele a Windows amíg egy program elindításakor, vagy másik programra váltáskor nem tekeri a vinyót fölöslegesen (megjegyzem nem szokta). Egy átlag felhasználónak a napi netezés, MSNezés, zenehallgatáshoz szerintem 2 GB bőven elég. Ha játszani is akar 4GB-nál több szerintem akkor se nagyon kell. (kérem tekintsünk el a hardcore gamer emberkéktől, akiknek a Google szerverparkja se lenne elég gyors)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Oggy
2011.10.13. 12:14
Őszintén nem értem a "kifinomult" kritikai érzéketeket.

Van egy nc6120am 1,2 egy asztali gépem 4 giga rammal win7el és egy céges munkagépem 3g rammal vistával.

_Mindegyik_ gyors, egyik sem swappel, sem kerreg, sem lassul be, szeméttel sem telik meg, és nem tud érdekelni hogyan osztja be az oprendszer a ramot, mert teljesen totálisan hidegen hagy.

Szerintem a cikk informatív és a fejlesztésre mutat rá, ami jó hír.

A jó híreknek meg örülni szoktak, ha meg valakinek fétishe a RAM kiosztás, az használjon c64et és akkor lehetősége nyílik megcímezni saját maga kézzel mind a 64k ramot.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim
2011.10.13. 13:31
Megelőztél ... akárcsak a windows defrag, a bitdefender és társai, úgy a fájlindexelés is simán kiváltható egy olyan programmal, ami nem zabál erőforrást mikor nincs rájuk szükségem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2011.10.13. 13:50
Perpill 7 merevlemez van a gépre dugva, ami állandó. Namost ha ez mind nekiállna nekem kerregni index frissítés gyanánt, akkor pár év múlva hordhatok hallókészüléket.

Másrészt: Bőven elég normálisan rendszerezni minden adatodat, hogy legalább mikor keresni akarsz valamit, tudd hogy melyik főmappában van, innentől meg másodpercek alatt megvan még egy tag keresés is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2011.10.13. 14:09
"Gondolom nem cseréled az egész fájlállományodat mindennap?"

Majdnem. 250-es merevlemezen utóbbi 1 hónapban 1,5 TB adatforgalom volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2011.10.13. 14:37
Ez így mind igaz, de a gépemnek nem nagyon van üresjárata. Ha előtte ülök akkor használom, ha nem ülök előtte akkor megy a letöltés, rendszerellenőrzés, meg a defrag partíciónként, amire 7 merevmeznél folyamatosan szükség van ekkora adatforgalom mellett.

A másik az, hogy a saját weboldalamat is a gépemről hostolom, tehát nagyon nem mindegy, hogy mennyire foglalja le egy háttérben futó folyamat a lemezt, sokszor az fogja vissza a weboldal töltési sebességét, és nem a sávszélem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!