iPon Hírek

A Windows Vista tulajok lemaradnak az IE 10-ről

Dátum | 2011. 04. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Internet Explorer 9-ről már le kellett mondaniuk a Windows XP felhasználóknak, de a jövőben a Windows Vista tulajdonosokat is utoléri a végzet: a hivatalos információk szerint az Internet Explorer következő kiadása, azaz a 10-es változat már a Windows Vista operációs rendszerrel is szakít, így az új webböngésző előnyeit csak és kizárólag a Windows 7 tulajok élvezhetik majd.

Hogy a Microsoft miért döntött úgy, hogy egy nagyjából négy éve piacra dobott operációs rendszerhez nem kínál többé friss webböngészőt? Nos, a vállalat egyik illetékese szerint az Internet Explorer 10 újításainak kiaknázásához modern operációs rendszerre és modern hardverre van szükség, így a Windows Vista nem illik a képbe. A Microsoft szerint a Windows Vista felhasználók az Internet Explorer 9 személyében egy nagyon jó böngészési élményt kínáló szoftvert kaptak, de ahhoz, hogy az innovatív fejlesztések folytatódhassanak és a legfrissebb technológiák kiaknázhatóak legyenek, modernebb rendszerekre van szükség.

Utóbbi álláspont, azaz az, hogy a vállalat szoftverfejlesztő mérnökei lépést akarnak tartani a technológiák fejlődésével, dicséretes törekvés, de az, hogy ezzel egy időben a vállalat régebbi operációs rendszereit használó vásárlókról leveszik a kezüket, már nem szimpatikus húzás. Ezzel a lépéssel csak a webfejlesztők dolgát nehezítik meg, nekik ugyanis mindig a leggyengébb láncszemhez kell igazítaniuk a weboldalakat annak érdekében, hogy mindenki egyforma felhasználói élményben részesülhessen. Mivel a Windows Vista felhasználók jelenleg is sokan böngésznek az interneten, így a dizájnereknek és a programozóknak hozzájuk is kell majd igazítaniuk weblapjakat, ami megnehezíti a legújabb technológiák alkalmazását, amelyeket az Internet Explorer 10 már támogatni fog.

Az egyetlen kérdés csak az, hogy rendelkezni fog-e annyi újítással az IE10, hogy indokolttá tegye a Vista mellőzését, miközben a konkurencia (Mozilla, Google) legfrissebb böngészői még az XP-vel is jól elvannak (maximum nem aktiválható működik minden fejlesztés), sőt, a Firefox még a Windows 2000-es operációs rendszert is támogatja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

52. axe
2011.04.18. 19:08
ajha beleírják a forráskódba azt a 2 sort hogy már csak azért is kicsesszenek a volt vásárlókkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. fekszi
2011.04.18. 19:10
Szörnyű. Ez a probléma nem tudom hány embert érint, lehet két kezemen meg tudnám számolni Biztos nem sok ember van, aki windows vistát használ, azon pedig pont internet explorert. Szóval semmi gáz. Az xp támogatás hiánya viszont gázosabb, mert azt még most is sokan használják. (bár az új előnyöket nem tudom, hogy mennyire akarnák az xp tulajdonosok kihasználni.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Smith166
2011.04.18. 19:52
majd lesz patchelt verzió ami menni fog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Svidi
2011.04.18. 19:56
Szerintem meg kapja be a microsoft, és akinek nem támogatja a rendszere a friss explorert, az böngésszen mással. Saját maga alatt vágja a fát a cég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Balucsek
2011.04.18. 20:16
Hát igazándiból nem lenne nagy feladat alkalmazkodni az IE9 vagy 10-hez ha az alapvető HTML CSS JS kódokat helyesen végrehajtja remélhetőleg az IE10-es ilyen értelemben nem akar egyedit alkotni és feltalálni egy MSJS-t egy MSHTML-t és egy MSCSS-t mert akkor lassan jön az az időszak mikor az IE-nek csak annyi lessz az oldalon hogy "tölts le egy másik böngészőt"

Amúgy érdekes, hogy a chrome a FF az opera a safari még az ezer éves XP-n is képes jól futni míg az MS saját oprendszerére nem képes böngészőt írni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. ájPon
2011.04.18. 20:25
fekszi Haveri körödben lehet így van, akik mind kalózváltozatot használnak. Úgy persze a 7 van fent. Csőlátás sose jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Samanoske
2011.04.18. 20:41
Miből gondolod,hogy nem használnak vistát sokan?
Amilo laptop csak azzal kompatibilis úgyhogy megint megszopatott a microfos de vegyem meg 50 rongyért 4 évre a szarukat!
A vista ilyen rossz,hogy már elavult?
1 év és itt a win8,akkor meg a 7 mehet a levesbe amit megvettek 50 rongyért,gratula,hogy hülyére vesznek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. LavX
2011.04.18. 20:50
Jajj ez az IE csak a baj van vele full valid (xhtml és css egyaránt) oldal full szét van benne esve, mikor MINDEN MÁS alapon nyugvó böngésző tökéletesen megnyitja(és még az androidos mobilböngészők is). Fasza tényleg az IE9, csak éppen nagy ívben leszarja a szabványokat... nos én meg leszarom az IE-t nem fogok órákig szarakodni vele, mert nem képesek megcsinálni normálisan. Nem az én feladatom az, hogy ebben a böngészőben úgy jelenjenek meg a dolgok ahogy minden más böngészőben megjelenik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Zotya
2011.04.18. 21:05
Samanoske: Az amilo laptop? Most itt a fujitsu amilo-ra gondolsz? Az én amilo-m gyárilag 64 bites win7-el jött több mint egy évvel ezelőtt.

Amúgymeg minden gép minden oprendszerrel kompatibilis amennyiben a gépben található minden hw-hez van az oprendszernek megfelelő driver.
Márpedig ami vistával kompatibilis az win7-el is, mivel ugyanabba a generációba tartoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. TheElf ájPon
2011.04.18. 21:08
Azért az IE 10 nem ma jelenik meg, nem is holnap. Windows 8hoz és Windows 7hez lesz, ami ugye már kevésbé meglepő.

Azt is el kell fogadni, hogy Vistára kevesen álltak át (ennek oka van) és onnan Wndows 7re sokan. A nagyobb cégeknél is ez a helyzet, de kisebb cégeknél is aki előfizetéseskonstrukcióban vett licence-t az már Windows 7et használ.

OEM verziók közül egy ideje szintén a WIndows 7 terjed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. prohlep
2011.04.18. 21:45
"Nos, a vállalat egyik illetékese szerint az Internet Explorer 10 újításainak kiaknázásához modern operációs rendszerre és modern hardverre van szükség, így a Windows Vista nem illik a képbe."

Win7 sem illik bele a modern operacios rendszer kepbe, ...

... mert BUTAN kezeli a szoftver raid-et, amelyet a szabad szoftverek mar masfel evtizede JOL kezelnek.

Ez a ceg erteti meg velem, hogy valakiknek mikepp szall a fejebe a piaci hatalom, es mikepp valnak a XX szazad nagy diktaturait is megszegyenito zsarnokokka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. mythbuster
2011.04.18. 22:13
Meglepő módon a Windoz 7 is Vista kernelen fut, így minden fut Vista alatt ami 7 -alatt, de szerintem nem lessz nagy gáz az "új" IE10, ugyanis az emberek többségének már elege van a Microsoft újabbnál újabb retardált böngészőiből!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. axe
2011.04.18. 23:05
"Saját maga alatt vágja a fát a cég." egyszer túl vékony lesz a fa és lepotyognak más alternatívákra az emberek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. pdx06
2011.04.18. 23:12
Mivel fog többet tudni az IE10? Talán kevésbé lesz sz4rabb mint a 9? Esetleg 3D-ben látom a weblapokat? Böngészővel még annyit nem szívtam mint az IE9-el. Kompatibilitási nézet ide vagy oda, komplett részeket nem jelenít meg a lapról, ha úgy gondolja hibaüzeneteket küldözget amiket ezerszer le kell OK-zni hogy végre kilépjen. Pedig teljesen hivatalos weblapokat nézegetek vele, nem tákolmányokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Smith166
2011.04.18. 23:19
Jajj már megint kezdődik hogy a gonosz mikrosoft, világuralomra tör, zsarnok, stb. Szerintem igenis jó, hogy belátták végre hogy a vista egy NAGY TÉVEDÉS volt. Akkor mindenki szidta őket, hogy nem bírtak az XP helyett oprendszert csinálni, azért húzza még mindig az XP.
Most végre van win7, ami simán jó, stabil, végre alternatívája az XP-nek, és ezzel végre nyíltan is bevállalta az ms hogy a vista egy tévút volt. Most ez sem tetszik sokaknak. Itt aztán tényleg nem lehet az emberek kedvére tenni.
Akinek nem tetszik az ms politikája, tessék, el lehet tolni a biciklit, lehet mást használni, nem kötelező windowsozni. Ja kérem hogy erre van minden, ennek a legnagyobb a felhasználótábora, erre van a legkomolyabb support, erre írnak meg MINDENT, és a többire csak elvétve? Such is life.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. pycur
2011.04.18. 23:20
Ez az egész új windóz mizéria csak a pénzbehajtásról szól semmi másról. A számítógépet azért találta fel Neumann bácsi hogy használjuk arra amire akarjuk, ehez képest az van hogy arra használjuk amire akarják
Az internet explorer meg amúgy is arról híres hogy mindent úgy értelmez ahogy akar, röhely...egyik oldalon pl a keretek mérete véletlenszerűen változik holott más böngészőkben stabil egységes mérete van mindnek...
Ezt régen is megmondták: a windózban azért van internet exploder hogy legyen mivel rendes internet böngészőt letölteni friss telepítés után.
Aki meg vett egy winfost az 10 éven belül nem fog mégegyet venni magyar viszonylatban szóval ez a sok pénzbeszedési kísérlet nálunk nem nagyon fog menni.
Na meg a win7 árazása....30-90e közt...há bolondok ezek? egy 10est maximum adnék érte....de csak ha jó kedvem van....
Lásd példának okáért a win7be feltehetsz egy virtuális számítógépet amiben az xp fut amiben fut a programod. Kérdem én mi ennek az értelme ha virtualizálni kell teljesítménycsökkenéssel a program használhatósága érdekében? semmi...na mindegy is, nekem a laptophoz járt xp és amíg nem tudnak annál jobbat csinálni ami esetleg működik minden programommal vagy/ÉS tényleg van olyan ÚJ funkciója amit xp-ben nem tudok már megcsinálni és nagyon szükségem lenne rá addig nem kerül rá más.
Voltam én röhögni az ms oldalán is. 15 érv amiért a win7 jobb...abból 12-t meg tudok xpben is csinálni. Megírtam nekik is feedbackbe hogy mi a stájsz találjanak ki ennél jobbat mert ezt szinte mind meg tudom csinálni
Nézzétek meg ti is amíg ott van a listájuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Forcecaste...
2011.04.18. 23:50
Mire RTM lesz az IE10-ből addig még nagyjából egy év eltelik. Közeleg a Windows 8 megjelenése is erősen, Beta biztos lesz már. Nem tartom túl valószínűnek, hogy túl sok Vista párti felhasználó maradna addigra. De majd meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Insignia
2011.04.18. 23:58
pycur azért 3-4 évente talán lehet egy os-re pénzt áldozni... mellesleg kezelj 3-4 hangkártyát olyan könnyen mint win7ben... xpben egy hatalmas szívás volt... menet közben tudok a hangkártyák között váltogatni... xpben ezt nem tudod megcsinálni... program leállít és újra indít... csodás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. twollah
2011.04.19. 04:21
Az MS nagyon eroszakosan nyomja a Hetes fele a felhasznalokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. micu13
2011.04.19. 06:26
Smith166

Egyetértek veled.Mindig szegény MS-t szidják, még ha kicsit pénzéhesek is, válság van.Őket érinti a legjobban.De azért már unalmas, hogy mindig csak szidják mikor igencsak megáldott minket jó dolgokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. uristen
2011.04.19. 07:06
Firefox mukodik Win 98 -on, ME es 2000 -en, Vistan es Win7 -en is... Az UBUNTU ceg operacios rendszereivel meg nem nagyon volt talalkozasom, de szerintem azokon is gond nelkul megy. Nekem nem tetszik az Internet Explorer, a Firefox annal inkabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Azrael
2011.04.19. 07:35
@micu13:
Ha ez irónia volt, akkor pacsi Ha nem, akkor meg no comment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. szedlakist...
2011.04.19. 07:46
és ki tudja hogy az OPERA mit támogat?
nem találtam (kiváncsi vagyok)
most ismerkedek vele, fincsi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. MrJerk
2011.04.19. 08:08
Windows, MAC, Linux,
WinMo, Android, Symbian, MaeMo, MeeGo, iPhone, BlackBerry, Java-s mobilok.
Nagy vonalakban kb ennyit. Az utolsó háromon csak az Opera Mini fut elvileg, de így is eléggé meggyőző a lista...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. nattila77
2011.04.19. 08:12
smith166: te se vettél vista ultimatet 80 ezerért, de aki megtette, azt kissé rosszul érinti egy ilyen húzás, nem gondolod?

(lényegében persze mindegy, aki explorert használ, az úgyis egy bólogató zombi, szivjon csak )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. kean
2011.04.19. 08:30
Szép és jó ez a hír, de mi az az Internet Explorer? Én csak tesztelés céljából szedem le a böngészőket és az IE-t (külön kategória ) Valaki ezzel böngészik? Ennyi mazochista ember van a 21. században? Miért nem akarják ezek az emberek a böngészés szebbik oldalát is megismerni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Smith166
2011.04.19. 08:34
Jah ez a másik menőség, ms-t szidni és exploert szidni mert az menő. Nem védeni akarom az explorert, de a többi se jobb egy hajszállal se. Csak a többit el lehet azzal adni, hogy explorer ellenfél, és ettől biztos jobb mint a gonosz microsoft terméke.

Azrael: ahogy írtam, ne windowsozz, nem kötelező, szopj mással, de akkor ne szidd a windowst.

uristen: a firefox ahogy emelkedik a verziószám, úgy lesz egyre nagyobb, lassabb, tohonyább fos.

nattila77: Aki 80.000-ért vett vistát az menjen elmegyógyintézetbe. Senki se kötelezte rá hogy azt vegyen, csak akkoriban volt egy ilyen divathullám hogy milyen menőn néz ki hogy áttetsző ablak meg menü meg anyámkínja. Merthogy SENKI és SEMMI nem írta elő hogy Vistát kell venni, egyéni döntés volt mindenki részéről. Most meg hőbörögnek....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. kean
2011.04.19. 08:50
Szerinted akkor nem jobb a többi? Biztos vagy ebben? Mindenki téved a tesztekbe és egyik teszt sincs optimalizálva, mert IE az utolsó?

Használj 1 napig Chromeot/Operat/FFt (bár FF tényleg kezd lassulni), utána IE-t, nagyon gyorsan meglátod, miért szídja mindenki az IEt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. axe
2011.04.19. 09:25
smith166 - nem vagyok az a begyöpösödött tini, de fel szoktam menni facebook-ra és egyetlen egyszer nem tudta jól megjeleníteni az ie9 a weblapot, ellentétben az chrome-val, ami idáig EGYETLEN EGSZER SEM fagyott ki vagy töltötte be a dolgokat rosszul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. noPublicFG
2011.04.19. 09:43
Most komolyan, kit érdekel az explorer? A cégeken kívül nem használnak máshol, ott is csak azért, mert nem kell letölteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Phantomstr...
2011.04.19. 10:09
Ahol ez számít, az maximum az irodai, iskolai géppark. Ezeken a helyeken még az XP a legelterjedtebb.
Otthon szerintem a felhasználók többsége Windows 7-et használ Firefoxszal, így őket duplán nem érinti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. LavX
2011.04.19. 14:58
Minden IE védőnek:
http://www.lavx.co.cc/bongeszok.zip

Oldalról annyit kell tudni, hogy full valid a css és xhtml valid is volt, mielőtt berakosgattam a facebookos dolgokat, de az nem befolyásolta egyik böngészőt sem.(szar kép a 8bites szín miatt van, de legalább kevesebbet kell letöltenetek )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. haly
2011.04.19. 16:12
Ez mekkora egy hülyeség. A 2 éves vista konfigomat már ,,selejtezik''...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. asdsa
2011.04.19. 17:39
Ez IE 9 jól sikerült szerintem.Ha választanom kéne pl chrome és ie között inkább ie.Legalább már kezdenek beszállni a böngésző piacba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. asdsa
2011.04.19. 17:42
mert valami oknál fogva nálam a chrome fele annyival tölt le mint a többi böngésző
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Smith166
2011.04.19. 19:51
Én nem az IE-t védtem csak azt mondtam hogy menő szidni.
Itthon Chrome-ozok, melóhelyen meg:
Céges notim: IE8 + Chrome
Céges asztali: IE8 + Chrome
Egyik szerver amit használok: IE9 + Chrome + Firefox
Többi terminalszerver: IE8
Minden más szerveren, IE6, IE7, IE8 vegyesen
Saját netbook: IE8 + Chrome
BlackBerry: BB Browser + Opera
Dolgozók összekurt notebookjai: minden amit el lehet képzelni...

Szóval használok én mindent. De legjobban a firefoxot rühellem, ahogy újul úgy lesz egyre szarabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. pdx06
2011.04.19. 20:21
Microsoft normális cuccot nem adott ki a keze közül. A Windows 7 talán még a legnormálisabb, csak egy idő után lehalkul. Hiába hogy minden hangerő maximumra van tekerve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. pdx06
2011.04.19. 20:22
Microsoft normális cuccot nem adott ki a keze közül. A Windows 7 talán még a legnormálisabb, csak egy idő után lehalkul. Hiába hogy minden hangerő maximumra van tekerve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. LavX
2011.04.19. 21:14
de nem értem miért mondod ezt, hogy most menő szidni, mikor nem úgy szidjuk, hogy szar és semmi olyan indokot nem írunk, hanem én pl bizonyítottam is, hogy nagy ívben leszarja azt, hogy szabványos-e valami... neki megvan a maga kis világa, ugyanis ha az oldalamon nem jelölöd ki a szöveget, akkor nem rak hátteret, ha kijelölöd, akkor tesz ameddig el nem tűnik a képről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. pycur
2011.04.19. 21:20
pdx06: az semmi de még a ki nem kapcsolást se bírja. A ramot szépen lassan felemészti és ha elfogy (kb 2-3 napig elég a 2gb) utána ő ramot nem szabadít fel mert hátha elindítom mégegyszer azt a progit és elkezd inkább a winyóra írni meg pufferelni meg akadozni. Ki is vágtam emiatt. XP-vel Best uptime: 4wks 5days 21hrs 39mins 2secs
Amúgy a win jó lenne ha le lehetne tiltani benne a kékhalál funkciót már a kezdetektől fogva. Mert olyan nincs hogy bejön egy hiba és inkább full leálljon mint hogy ignorálja és lekérje újra azt a valamit....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Smith166
2011.04.19. 22:46
Hetek óta nincs kikapcsolva a windows7, és semmi gond vele, talán biztos szét hackelted a cuccot és azért szívsz vele. Kezd már ez is olyan lenni mint az XP, boldog-boldogtalan szét túrta, ilyen edition meg olyan szuper edition, aztán utána ment az anyázás hogy mekkora fos, hát persze hogy az ha szét van buherálva. Kollégám soha nem kapcsolja ki a gépet, csak alvás, és semmi gond nincs vele.
Windows7-ben egyszer láttam az évek alatt kékhalált, amikor ráerőszakoltam valami régi szutyok XP drivert. Soha máskor nem halálozott el. Amúgy nagyon szakértő volt ez hogy "kikapcsolni a kékhalált". Szerinted ha ez egy opció lenne, az mit jelentene? Lenne akkor is hiba csak nem tudnád. Ne írjon ki semmit csak ne induljon el az a dolog vagy mi? Az nagyon hasznos lenne. Vagy olyan ez mint a programozás közben vétett hiba? Lenne olyan beállítás hogy programhiba be/ki. Komoly.
Azt kéne felfogni hogy van többféle böngésző, mindegyik bugos, és ki dönti el mi a szabvány? Senki. Amit támogat a böngésző, majd arra megírják a weboldalt. Minél összetettebb egy oldal, annál többféle lesz a végeredmény a különböző böngészőkben. Egyik sem szarabb vagy jobb mint a másik, csak más, mert ilyen kötetlen ez a html meg a css meg a többi, hogy szabadon lehet értelmezni a böngésző írók által. Sosem fog ez megváltozni, ezért kár rajta bosszankodni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pycur
2011.04.19. 22:57
Nem moddolt csak bios aktivált a winfos. De nem működött így visszakerült az xp.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kiskoller
2011.04.19. 23:19
Ezt a hatalmas marhaságot... Vista és Win7 kernelje egy az egyben megegyezik, így valszeg külön letiltják a Vistán a programot.

Az IE9 - Win XP dolog érthető volt, hisz az XP kernelje teljesen más, mint a Win7-Vistáé....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiskoller Smith...
2011.04.19. 23:37
Te sem csináltál még egy weblapot sem életedben.

Igenis vannak szabványok, CSS, HTML, XHTML, ezeken belül legfőképp Tans meg Strict. Látogass el a w3c oldalára...
Én ált. XHTML Strict-ben csinálom a weblapjaimat, korrekt CSS-el. Pedig totál amatör vagyok.
IE-n kívűl az ÖSSZES nagyobb böngészőnek sikerült a szabványok értelmezése (a teljesség igénye nélkül FF, Opera, Safari, Chrome, Konkeror, Conqueror ésatöbbi) Persze ezek a böngészök is hibáznak néha-néha, a különbség az hogy a webfejlesztőnek nem kell Chrome/FF/Opera specifikus dolgokat raknia az oldalba, hanem megcsinálja szabványkövetően, validálja w3c-n, megnézi valamelyik böngészővel, majd ugyanezt megírja IE6ra, IE7re, IE8ra, IE9re...


Linuxon miért nincs kékhalálszerű dolog? Ha memóriahiba van jelez és újraindítja a programot. Újraindulhat az X server (elmegy a kép) esetleg a WM (arrébkúsznak az ablakok) vagy ha valami rendszerszintű dolog, akkor egy pár pillanatra lefagy a gép, és már megy is tovább. Windowsnál meg jön a kékhalál és a restart. Hálisten win7el nem olyan gyakoriak a kékhalálozások, mint XP-n.

Az nem érv, hogy neked működik az OS, mert egy OSnek mindenki gépén müködnie kell.

Attól még hogy az MSnek valami nem sikerült, nem biztos hogy az lehetlen (sőőt)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. petXYZW
2011.04.20. 08:52
Nekem van fent IE9 egyszer megróbáltam elindítani, de nem bírtam kivárni míg elindul, ezért elindítottam az Operát, mér az indexet olvasgattam mire az IE9 elindült. A gépben 4 magos proci van 4g memóriával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. petXYZW
2011.04.20. 08:53

mér=már
elindült=elindult
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bacsis
2011.04.20. 12:22
Nos, a vállalat egyik illetékese szerint az Internet Explorer 10 újításainak kiaknázásához modern operációs rendszerre és modern hardverre van szükség, így a Windows Vista nem illik a képbe

4 magos Phenom II 4GB ram HD5850 nem modern? Az fasza... Amúgy mit is tud a Win7 amit a Vista nem?
Elmennek ám... l*faszt fogok továbbra is áttérni Win7-re.. akkor marad a gépen az IE9 amíg megy rajta/vele minden ha majd nem akkor meg chrome, meg Firefox, meg Opera.. Amúgy pl az Opera a Win98SE-t is támogatja máig....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smith166
2011.04.20. 17:39
Én már akkor weboldalt csináltam amikor még nem létezett css se. Akkor is ugyanez volt a helyzet hogy az összes hozzáférhető böngészővel meg kellett nézni hogy milyen a végeredmény.

Ne lovagoljunk a szavakon, egy szabvány akkor ér valamit, ha betartják. Azt meg látjuk mennyira tartják be, tehát az én szememben ez NEM szabvány. Lehet hogy papíron az, meg van ajánlás, meg be van jegyezve, meg akármi, de ha nem tartják be szart se ér.

Aki pedig azt gondolja hogy a vista és a w7 kernelje ugyanaz, az nagyot téved. Az lehet hogy ha megnézed a verziót akkor ugyanazt mutatja. Tudod miért van ez? Azért mert egy csomó szoftver úgy dönti el hogy induljon vagy ne, hogy megnézi az os verziót. Ezért a kernel verziószámát nem növelték meg, de ezáltal a kompatibilitást visszafelé igen. Ezt amúgy hivatalos microsoft képzésen mondták nekem. Nem a neten hallottam hogy valaki olvasta valahol...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pycur
2011.04.20. 18:49
De ez tök jó minden progihoz ki van írva hogy windows 98 !/! xp vagy újabb. De az újabb winfosokon nem szokott menni a régi progi
A szabványt meg a böngésző proginak kéne ismernie nem csak a weboldal szerkesztőnek. Mert ha én megcsinálok egy oldalt de bizonyos elemeit nem érzékeki bizonyos böngésző az nem a weboldal készítő hibája. De van nekem hogy pl a szerkesztő néha kiírja hogy a cella nem támogatja a height paramétert, elég vicces hiba....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller Smith...
2011.04.20. 19:11
Épp azt mondtam, hogy a létező ÖSSZES böngésző (kivéve IE) betartja a szabványokat, minimális hibával ami tényleg elhanyagolható, így elég 1 böngészővel megnézni hogy néz ki a weblap, miután w3c szerint valid lett. Aztán megírhatod külön csak és kizárólag IE-re (néha még az IE-n belül is a kül. verziókra). Ergo az IE szar, nem a szabványok amiket egyébként a többi böngésző betart.


Talán akkor épp az a baj hogy nagyon régóta webfejlesztesz, hisz régen tényleg nem voltak szabványok, főleg az IE hőskorszakában amikor mindenki <font> tageket használt a HTML részben.


Ha a Vista és a WIn7 kernelje nagyban különböznének, nem működnének a Vista driverek Win7-en.
A képzéseden a szokásos marketing BS-t nyomták. Én sem árulnám el azt ha az új termékem ugyanaz mint a régi, akkor senki se venné meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smith166
2011.04.20. 19:46
Nem azt mondtam hogy nagyban különbözik hanem azt, hogy az tévedés hogy ugyanaz a kettő. Amiről beszélsz azt úgy hivják hogy lefelé kompatibilitás, pl. az xp driverek nagyrésze is vígan és hiba nélkül működik vistán vagy win7-en. Ilyen alapon igaz lehet ez a vista -> win7 lépcsőfokra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller Smith...
2011.04.20. 21:14
Azért ezt a kijelentést támadnám, sok XP drivert próbáltam már felszuszakolni Vistára, általában vagy nem sikerült, vagy kékhalál/hibaüzi lett belőle. Szinte minden eszközhöz újra kellett írni a drivert amikor megjelent a Vista, többek között ezért sem sikerült neki nagy népszerüséget szereznie a startnál.


Állapodjunk meg annyiban, hogy a Windows 7 maximum a Vista patch-ének fogható fel, többnek nem. Persze a marketing mást mond.

A lényeg az, hogy minimális erőfeszítést igényelne Vista kompatibilissé tenni egy Win7-en futó appot, sőt, szerintem Vistát külön blokkolni kell mert működne külön fejlesztés nélkül is.

Szerk: Azért azt megjegyzem, ha már leragadtunk a drivereknél, hogy XP-nél a driverek a kernel részei, míg 7 és Vista esetében egyszerű appok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!