iPon Hírek

A Wintel táblák lefaragják az iPad piaci részesedését?

Dátum | 2012. 04. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A jelek szerint az Intel, a Microsoft és a Windows 8 alapú, Intel Atom processzort alkalmazó táblák gyártói meglehetősen biztosak a dolgukban: a cégek szerint a Windows és Intel alapokon nyugvó – Wintel – táblák a következő év közepére jelentősen csökkentik majd a hatalmas népszerűségnek örvendő iPad sorozat piaci részesedését.

A hírek szerint gyártók olyannyira magabiztosak, hogy szerintük a következő év közepére az iPad piaci részesedését a jelenlegi 70% felettiről egészen 50%-ra sikerül majd csökkenteni. Ha ez összejönne, az tényleg komoly eredmény lenne, de azért a helyzet messze nem ilyen egyszerű, hiszen az iPad 70% feletti piaci részesedését  a család hatalmas népszerűsége miatt nem lesz egyszerű lejjebb tornázni. Ráadásul a maradék 30%-os piaci részesedésen belül is olyan táblákat találunk, amelyek a Google Android operációs rendszerére és ARM alapú processzorokra alapoznak – ezekkel pedig szintén harcba kell szállniuk a Windows 8 alapú Inteles tábláknak, ha értékelhető piaci részesedésre kívánnak szert tenni. Egyszóval a Wintel tábláknak egyszerre kell harcolniuk az ARM+Android alapú megoldásokkal, illetve az iPad család tagjaival, ha komoly piaci részesedésre szeretnének szert tenni.

Az optimista kijelentést egyébként a jelek szerint az indokolja, hogy a Wintel táblákban helyet foglaló, következő generációs Intel Atom processzorok alacsony fogyasztásra, illetve a táblák hatékony kiszolgálására lesznek optimalizálva, a táblákon pedig az érintőkijelzőkre (is) szabott Windows 8 operációs rendszer teljesít szolgálatot, amelyhez nagy reményeket fűznek. Hogy ez az összeállítás lesz-e olyan ütőképes, hogy segítségével az iPad-nél, illetve az Android alapú tábláknál sokkal népszerűbb, illetve vonzóbb termékek készülhessenek, amelyek elnyerik a vásárlók kegyeit? Nos, ez egyelőre rejtély.

Az viszont tény, hogy a verseny fokozódásával csak a vásárlók járhatnak jól, hiszen meghódításukért és a minél nagyobb piaci részesedés eléréséért a gyártók komoly harcot vívhatnak majd egymással. Kíváncsian várjuk, mi lesz a végeredménye a megmérettetésnek, azaz mondjuk 2013 végén hogyan néz majd ki a táblák piaca.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. kapmar
2012.04.21. 13:44
Azt tudom, hogy az általános iskolákban még mindig a zöld színű, karcolós bevitelű tábla lesz a menő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Krigg
2012.04.21. 13:48
Legyenek itt, legyenek olcsok, legyenek letesztelve es kiderul. (Es legyen hozzajuk szoftver, nah ez a nehezebb resze.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp
2012.04.21. 14:21
Egy kicsit elbizakodott kijelentésnek érzem, bár legyen szerencséjük.
Melyik atom proci van ezekben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DogTheDog
2012.04.21. 14:41
Szerintem is sikeres lesz a kombo.Egyik ceg sem arrol hires,hogy szereti hagyni magat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6...
2012.04.21. 14:44
tibaimp - egy új platform esetén lehetne is, de azért egy windowsnak nem kell elterjednie, csak ilyen gépekre is felmennie, szerintem ezzel az egyforma platformmal nagyot fog szakítani az MS így a közös phone-table-laptop-pc kombinációval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2012.04.21. 15:11
Álmodik a nyomor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2012.04.21. 16:20
CyberPunk666: igazad lehet ezzel az egyforma platformmal kapcsolatban, de ahogy DogTheDog kolléga is írta, ezek erős, sőt nagyon erős cégek, én annyi tennék hozzá, hogy az apple sem piskóta és tuti, hogy nem ölbe tett kézzel fogják mindezt az esetleges trónfosztást végignézni, már most tudják a következő stratégiai lépésüket, ez tuti!

Mondjuk, nekünk felhasználóknak ez a verseny jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2012.04.21. 18:36
Nem tudom, ha nekem windózós táblagép kéne is csak programozásra tudnám használni, bár kötve hinném, hogy vígan szaladna ez órákig feltéve ha egyáltalán elfutna rajta a Visual Studio.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2012.04.21. 19:17
Wintel táblákban helyet foglaló, következő generációs Intel Atom
no ide talán elég lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!