iPon Hírek

A WoW az igazság bajnoka

Dátum | 2010. 01. 06.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az indianai újság, a 'The Kokomo Perspective' hasábjain igen érdekes cikket olvashattak nemrég amerikai barátaink. A helyi igazságszolgáltatásnak ugyanis a World of Warcraft (illetőleg a Blizzard) segítségével sikerült felgöngyölíteniük egy ügyet és megfogni egy szökésben lévő bűnözőt.

Alfred Hightowert számos drogügylet miatt körözték már 2007 óta, de sajnos sikerült kijutnia az országból, átszökött Kanadába. Bizonyos forrásokból viszont a rendőrök megtudták, hogy valami "warlockos boszis" játéknak a függője. A megbízott Sheriff, Matt Roberson, ex-WoWos lévén azonnal felismerte a szóban forgó játékot és feltételezte, hogy ha ilyen függő, akkor biztos nem adja fel az accountját. Kapcsolatba lépett hát a Blizzarddal egy idézés útján, de igazából nem várt semmit a cégtől, lévén nem kötelezi őket a törvény az adatok kiadására. Néhány hónappal később viszont nagy meglepetésére megkapott minden információt Hightowerről: az IP címét, az account történetét és a számlázási címét is (még azt is, hogy melyik szerveren szeret játszani).

"Nagyon együttműködőek voltak. Szép volt tőlük, hogy hajlandóak voltak információt szolgáltatni annak ellenére is, hogy nem voltak kötelezve rá." - nyilatkozta Roberson.

Sheriff barátunk fogta is az IP címet, amiből megállapította Alfred tartozkodási helyét. Ezen információval felvértezve borotvaeszű paladinunk kapcsolatba lépett a US Marshals-szal, akik kiadatást kértek és kaptak Kanadától. Hightower rendre meg is kapta a bilincset, ahogy átkerült a határon. (Alliance Wins!)

Tanulság: ha menekülő bűnöző vagy, hagyd hátra a hitelkártyáidat ÉS A WOW ACCOUNTODAT IS!

Az alábbi videónak az égadta világon semmi köze sincs a cikkhez, de wow klasszikus. Éljenek a paladinok! =)
                                 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Csaber
2010.01.06. 18:23
ebben is van egy kis paladin: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2010.01.06. 19:42
Ha már WoWos videó
Get On My Horse
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Hc Toxic
2010.01.06. 20:59
Jó a videó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Hc Toxic
2010.01.06. 21:00
Jó a videó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!