iPon Hírek

A Yahoo megerősödött, a Microsoft hamarosan lecsap

Dátum | 2008. 04. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Új erőre kapott a Yahoo a frissiben publikált első negyedéves eredményei szerint: ezek ugyanis azt mutatják, hogy idén márciusig bezárólag a cég forgalma - minden elemzői várakozást felülmúlva - meghaladta az 1,8 milliárd dollárt (ami 9% növekedést jelent az egy évvel ezelőttihez képest), és ebből a tényleges bevétel is 1 milliárd dollár fölött volt (11%-os ugrás a tavalyihoz képest).

Jerry Yang, a Yahoo főnöke szerint ezek az eredmények is azt mutatják, hogy a Yahoo újra magára talált, és hogy "szokatlanul nehéz körülmények között is" rendkívül hatékonyan működik a cég, a csillaga újból felívelőben van, és a Microsoft nélkül, önmagában is vissza tudja szerezni régi erejét és pozícióját a netes keresések és hirdetések terén.

Ez annál is inkább kulcsfontosságú tényező lehet a "problémás" részvényesek "megdolgozása" szempontjából, hogy most szombaton jár le majd a három hetes határidő, amit a Microsoft szabott arra, hogy a Yahoo vezetősége elfogadja az ajánlatát - utána pedig egyenesen a Yahoo részvényeseinek tesznek majd egy alacsonyabb vételi ajánlatot. Az új eredmények ismeretében már valamivel több lehet rá az esély, hogy a részvényesek kitartsanak a jelenlegi vezetés mellett.

Mindeközben a Microsoft kitart azon álláspontja mellett, hogy bár rendkívül örülnek a Yahoo sikereinek, és kívánnak nekik további hasonló fejlődést, a vételi ajánlatuk értékét emiatt nem fogják megnövelni, és ha azt szombatig nem fogadják el... tudjuk a folytatást, várjuk hát a szombatot, és még inkább az azt követő fejleményeket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások