iPon Hírek

A Yahoo mindenre válaszol

Dátum | 2007. 01. 03.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | EGYÉB

A kérdések és válaszok - (Q&A) - típusú oldalaknak hosszú időbe telik majd, ha el akarják venni a Yahoo Answers piaci részesedését. Igazán hosszú időbe. LeeAnn Prescott a Hitwise-tól arról számolt be, hogy a Yahoo Answers birtokolja az egész piac kicsivel több, mint 96 százalékát.

Wade Roush, az MIT Technology Review újságírója kezdeményezte a vitát azzal, hogy el kezdte osztályozni a legjobb Q&A-oldalakat. Roush a Yahoo Answers-t, az Askville-t, a Live QnA-t, az Answerbag-et, a Yedda-t és a Wondir-t vizsgálta. A Yahoo oldala került a lista élére, valószínűleg már pusztán felhasználóinak száma miatt is.


Prescott ennek nyomán végzett egy gyors statisztikai összefoglalót. A Yahoo Answers a Hitwise által jegyzett kb. 500,000 oldal közül a 100., és a felhasználók által igényelt tudás műfajában csak a Wikipedia előzi meg. A Yahoo a Wikipedia Education tudásbázisának csak kb. az 1/5-ét fedi le.

Ám más tiszta formájú Q&A-oldalakkal összehasonlításban a Yahoo Answers minden más hozzá hasonló szolgáltatást megelőz. Az áttekintésben említett hat oldal közül csak három lépte túl az egy százalékos piaci részesedést. A Microsoft Windows Live QnA 1 %-kal a harmadik helyezést érte el, az Answerbag valamivel 2 százalék fölött áll, így a erősen lemaradva a második.

A Yahoo Answers az USA-piac 96.1 százalékát kaparintotta meg.

„2006.12.23-mal végződő héten” – írja Prescott – „ a Yahoo! Answers látogatottságának piaci részesedése 47-szer volt nagyobb, mint hozzá legközelebb álló verenytársának, az Answerbag-nek."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.03. 13:38
vissza a hírhez

A kérdések és válaszok - (Q&A) - típusú oldalaknak hosszú időbe telik majd, ha el akarják venni a Yahoo Answers piaci részesedését. Igazán hosszú időbe. LeeAnn Prescott a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!