iPon Hírek

A YouTube a TV-dre érkezik (többféleképpen)

Dátum | 2007. 01. 11.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

Ha karácsonyra vadiúj HD-televíziót kaptál, akkor leginkább minden bizonnyal szemcsés internetes videoklipekre számítottál. Ám többé nem kell aggódnod, mert a YouTube készen áll a közvetítésre …talán.


Az AP hírügynöksége szerint Kevin Donahue, a YouTube alelnöke arról számolt be , hogy cége kacérkodott a hagyományos televíziózás ötletével, amely YouTube-tartalmon alapulna, ill. azzal, hogy új kábelcsatornát hozzon létre. "Még nincsenek konkrét terveink. Sokat konzultáltunk olyan hálózatokkal, amelyek show-k gyártását, illetve lineáris You Tube-csatornák várják tőlünk” – mondta Donahue.

Ám ha a YouTube el is kezdi a TV-show-gyártást, más cégek olyan termékeket dobnak majd piacra, amelyekkel nagyképernyőn is nézni lehet majd a YouTube-klipeket. A Netgear nemrég jelentette be annak a Digital Entertainer HD megjelentetését, ami egy WiFi-vel működő doboz, amellyel PC-ről TV-re lehet átvinni tartalmakat. Ez a doboz DVR-ként is tud majd működni – egy plusz TV tuner kell hozzá a computerbe.

Netgear Digital Entertainer HD
Valóban a PC/TV-kapcsolat éve lesz a 2007-es? Ami a Sling (the SlingCatcher) és az Apple (AppleTV) legutóbbi bejelentéseit illeti, nagyon úgy fest a dolog. A Consumer Electronics Association (Fogyasztói Elektronikai Társaság) támogatja az ötletet, hogy a fogyasztóknak legálisan is lehetőségük nyíljon DVD-lejátszójuk és PC-jük összekapcsolására. CEA vezetője, Gary Shapiro úgy véli, a fogyasztóknak meg kellene engedni, hogy azt tegyenek a médiumaikkal, amit csak szeretnének, mindaddig, amíg az a használat legális. Persze a mozik már kevésbé lelkesek. .
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.11. 12:21
Ha karácsonyra vadiúj HD-televíziót kaptál, akkor leginkább minden bizonnyal szemcsés internetes videoklipekre számítottál. Ám többé nem kell aggódnod, mert a YouTube készen áll a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!