iPon Hírek

A YouTube főnökei Japánba látogatnak

Dátum | 2006. 12. 22.
Szerző | Fibica
Csoport | IT VILÁG

Hamarosan szép számú delegáció utazhat a YouTube-tól Japánba, hogy személyesen vitassanak meg fontos kérdéseket a japán JASRAC-kal (Japan Society for Rights of Authors, Composers and Publishers), amely az ott élő szerzők, művészek szerzőijogának védelmével foglalkozik.


Minderre azért kerül sor, mert a JASRAC sérelmezte, hogy egyre több olyan tartalom jelenik meg a népszerű videómegosztó oldalon, amely szerzői jogokat sért. Októberben a Japán csoport követelte a YouTube-tól, hogy törölje le azt a majd 30,000 klippet, amelyekről azt állították; jogvédettnek számítanak Japánban. A YouTube eleget tett kérésüknek: nem csak hogy eltüntették az előbb említett tartalmakat oldalukról, de megkezdték azoknak a felhasználóknak az oldalukról való kitiltását, akik túl sok jogvédett videót helyeztek el az oldalon. Ráadásul beleegyeztek abba is, hogy elhelyeznek az oldalon egy Japán nyelvű felszólítást a szerzői jogokkal kapcsolatban.

Később, december elején a japán szervezet hatékonyabb lépésre szánta el magát: levelet küldött a YouTube-nak a javaslataival. Szerintük a leghasználhatóbb eszköz egy automatikus ellenőrző program lehetne, amely könnyedén felismerné az illegális tartalmakat.

A YouTube pedig úgy tűnik, szeretne a keleti társaival jó kapcsolatot fenntartani, ezért várhatóan mindenben partnerek lesznek. Pont ezért sietnek személyesen is megtárgyalni a javaslatokat. A keleti piac túl nagy ahhoz, hogy emiatt elveszítsék.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2006.12.22. 09:44
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!