iPon Hírek

A YouTube-ot újra felszólították

Dátum | 2007. 02. 06.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A MTV and Nickelodeon kábeltelevíziók anyavállalata, a Viacom felkérte a népszerű videómegosztási oldalt, a YouTube-ot, hogy távolítson el mintegy 100,000 „engedély nélküli” klipet.

"A YouTube és anyavállalata, a Google, elmulasztott olyan eszközöket telepíteni, amelyek megszűrnék az engedély nélküli videókat" - mondta el a Viacom. A vállalat arról számolt be, hogy a YouTube-bal több hónapon át folyó tárgyalások után sem tűnt „hajlandónak a piaci megegyezésre” látogatóinak Viacom-tartalmakhoz való hozzáférése kapcsán.


A YouTube elmondta, hogy eleget fog tenni a Viacom kérésének. A vállalat arról is beszámolt, hogy együttműködik „minden szerzői jog-tulajdonossal, hogy sikerüljön beazonosítaniuk és azonnal eltávolítaniuk a jogsértő tartalmakat”, amint azokról hivatalos értesülést szereznek. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy „szerencsétlen” az a tény, hogy a Viacom ezek után nem tud majd „profitálni a YouTube-közönség szenvedélyéből, amely oly sok műsoruk népszerűsítését segítette elő”.

Ez a lépés azután következett be, hogy a Japanese Society for Rights of Authors, Composers and Publishers (Japán Társaság a Szerzői, Zeneszerzői és Kiadói Jogokért) szervezet novemberben panaszt tett szerzői jog megsértéséért. A YouTube erre reagálva beleegyezett, hogy levesz mintegy 30,000 fájlt az oldalról. Míg néhány oldal, köztük a CBS is olyan egyezséget kötött a YouTube-bal, amely lehetővé tette annak ezen oldalak videóklipjeinek használatát, sok más weboldallal még folyamatban vannak a tárgyalások, bár vélhetőleg itt is hasonló döntések születnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.06. 09:17
A MTV and Nickelodeon kábeltelevíziók anyavállalata, a Viacom felkérte a népszerű videómegosztási oldalt, a YouTube-ot, hogy távolítson el mintegy 100,000 engedély nélküli klipet. ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!