iPon Hírek

A3-as könyvszkenner a Plustek-től

Dátum | 2009. 06. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Új, kifejezetten nagyméretű (A3-as) könyvek és más kötött iratok beolvasására tervezett szkennerrel bővítette az OpticBook flatbed sorozatát a Plustek.

Nevéhez híven a széria valamennyi tagját könyvek digitalizálására élezték ki, formatervezéssel és technikai megoldásokkal egyaránt elősegítve és megkönnyítve a nyomtatott anyagok minél pontosabb és zökkenőmentesebb megörökítését, hatásosan kompenzálva például a könyvek hajlataival együttjáró szövegdeformációt és árnyék-hatást is.

Az A300-as a már említett nagy méretű oldalakat is jó tempóban, 2,4 másodperc alatt olvassa be. Ellátták automata OCR (optikai karakterfelismerő) funkcióval és PDF-konverterrel is, fizikailag pedig úgy alakították ki, hogy még a vastagabb könyvek se okozzanak neki különösebb problémát. Emellett, a széria többi tagjához hasonlóan automatikusan orvosolja a páratlan és páros oldalakból fakadó esetleges szöveg-elrendezési problémákat is.

A beolvasott szöveget természetesen többféle szöveg- vagy képformátumban is el tudja menteni. Windows 2000-rel, XP-vel és Vista-val egyaránt kompatibilis, akárcsak a társai, bár hogy más rendszerekhez hogy viszonyul, azt még nem lehet tudni - éppúgy, ahogy a megjelenési idejét és az árát sem. Ez utóbbihoz azonban a széria többi tagja adhat támpontokat: az OpticBook 3600-as és annak a Plus változata $300 és $360, míg a 4600-as $700.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. prohlep
2009.06.20. 17:29
VISSZA A HIRHEZ

Ajánlani tudom, nem csak nem töri szét a könyvek gerincét, hanem az oldalak tövénél nem lesz görbe a sor, továbbá a mellékelt szoftvertől lehet kérni, hogy a páros-páratlan oldalak ellenére a talpán álljanak az oldalak, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Konkii
2009.06.20. 20:30
Kicsit húzós az ára, de lehet hogy megéri, ha nem kell vele annyit szenvedni, hogy egy könyvet beszkenneljen az ember, mint egy régi primitív szkennerrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. prohlep
2009.06.20. 21:16
A sima, azaz nem pluszos OpticBook 3600-as alapváltozat 300 dolláros listaára azt jelenti, hogy valójában 50-60 körül kapni.

Nem kevés pénz, de közeli barátoknak közös használatra végképp megéri.

A pluszos változat azt jelenti, hogy a 4600-as nagyobb testvérhez hasonlóan a mellékelt szoftver "kereshető" PDF-et generál, azaz amit el tud olvasni a szövegből, azt odateszi karakteres adatként is a keresők számára.

A cikk ábrájával ellentétben úgy érdemes könyvet scannelni, hogy az ember a scanner szélét az asztal széléra húzza, hogy a nem scannelt oldal függőlegesen lefele lógjon, és természetesen kényelmesen odaül az asztalhoz az ember. Ezekután csak lapozni kell, és ugye mivel a gerinc mindig a mellkasunknál lévő élnél van, ezért a könyv páros/páratlan oldal szerint minden alkalommal az előzőhöz képest fordítva áll, de mint korábban írtam, erre a mellékelt szoftver számít.

Azaz csak pakolni kell és mindig nyomni a "tovább" értelmű gombot. Nagyon termelékeny.

A cég és más cégek is gyártanak profibb gépeket is, amire értékes kódex is rábízható, mert a speciális könyvbölcsőbe helyezett könyvet csak 45 fokban nyitja ki, pneumatikus robotkarok paloznak, tehát a zsirsavas újjaink nem kezdik ki a régi papírt, és a 45 fokos kinyitottságba behatoló scanner egység igen kíméletes megvilágítást alkalmaz, azaz ne járulunk hozzá a régi színek további romlásához.

Ezek a gépek totál automatikusak, de több milliós nagyságrend az áruk.

Ez olyan téma, mint a film scanner. Ugye kapsz egyszerű scannerekhez is film opciót, de a nagyteljesítményű profi filmscanner úgy néz ki, hogy tartalmaz egy speciális film mosó és előkészítő rendszert, majd a film scannelés olyan törésmutatójú folyadékba sűllyesztve történik, amely közel azonos a celluloid filmével, hogy a karcolások legalább ne törjék a fényt, így csak a feketeség hiányra csökkentik a karcolások hatását, majd pedig a film még keresztülhalad egy utókezelőn, mert csutak nyirkosan felcsévélve romlana az állaga.

Na, az ilyen készülék is milliós nagyságrend.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Konkii
2009.06.20. 21:32
Jó hangzik.
Majd ha lemegy az áruk, lehet hogy elgondolkodok egy ilyenen. A 2,4 másodperces szkennelési idő az megfogott benne, de a szövegfelismerő se semmi (ez amúgy teljesen jól működik?)
Amúgy a 2,4 másodperces szkennelési időben benne van az is hogy visszamegy az olvasó, vagy csak a bevitel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jadam92
2009.06.20. 22:14
tényleg töri a könyv gerincét.. a képek alapján... bár engem nem izgat.. még egyetlen egy könyvet se olvastam végig. soha! D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. danee91
2009.06.20. 22:45
Később muszáj lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tsiih
2009.06.20. 23:01
jadam92> jujj. hat en erre nem igazan lennek buszke.........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!