iPon Hírek

A4-es hajlítható E-papír az LG.Philips-től

Dátum | 2008. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az E-Papír elég régóta foglalkoztatja a gyártókat, számos vállalat mutatott már be különböző megoldásokat a témában. Most az LG.Philips jelentkezik egy új termékkel, amely 14,3 hüvelykes képátlójával, A4-es méretével és flexibilitásával igazán érdekesnek bizonyulhat a közelgő CES shown.


Az LG.Philips újdonsága amellett, hogy az E-Papírok között rendkívül nagynak mondható 1280x800 pixeles felbontással rendelkezik, színes és hajlítható is. Az újdonság 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes, az új E-papír az elődökhöz képest rengetek újításon ment keresztül. Az E-Papír jó tulajdonságainak köszönhetően, még igényes multimédiás feladatokra is bevethető. Az termék mindössze 300 mikrométeres vastagsággal bír, emellett a kis újdonság energiatakarékos is. Az LG-Philips az E-Papír elkészítéséhez vékony fóliát és szintén vékony műanyag réteget használt, így a termék sokkal hajlékonyabb és strapabíróbb, mint a speciális üvegréteggel készült társai.

Az LG.Philips E-Papírja teljes, 180 fokos látószöggel rendelkezik, így ha a "kijelzőt" meghajlítjuk, akkor is éles és tiszta képet látunk. Az LG Philips ezzel együtt nagy felbontással rendelkező fekete-fehér E-Papír elkészítésén is munkálkodik, az újdonság a tervek szerint B5-ös formátummal bír majd. A színes E-Papír a CES-en debütál, a fekete-fehér változat pedig várhatóan még az év folyamán elérhetővé válik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások