iPon Hírek

A4-es, LCD-s e-olvasó Japánból

Dátum | 2009. 03. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Szakított az új trenddel a Brother Japan, és e-papír-alapú helyett egy LCD-képernyős e-olvasót dobott piacra, amelyet nemes egyszerűséggel "document reader"-nek kereszteltek (bár persze van "szokványosabb" "neve" is: SV-100B).


Ez egy 9,7 hüvelykes szépség, amely 1200 x 825-s felbontásra képes, és amint a képen látható, ez valóban egészen szép eredményt is produkál. És bár az akkut az LCD természetesen közel sem kíméli annyira, mint az e-papír, azért a készülék egy töltéssel még így is kihúzza 83 órán át - plusz, ha épp nagyon el kell olvasnunk valamit, egyszerűen kicserélhetjük az akkut egy másikra.

Belső tárhellyel ez az eszköz ugyan nem rendelkezik, de mellékelnek hozzá egy 2GB-os microSD-kártyát, ami pedig különösebb gond nélkül elbír 10.000 A4-es oldalra való anyagot is. További erénye, hogy "pillanatok" (konkrétan öt másodperc) alatt beindul, az olvasni kívánt fájlokat pedig USB-n vagy Bluetooth-on is átvihetjük rá. Hátránya mindösszesen csak annyi, hogy az olvasandó fájlokat még át is kell konvertálni a Brother saját SV-Manager szoftverével; hogy ez jelent-e valami másolásvédelmi dolgot is, arról egyelőre nincs infó.

Japánban a készülék június elsején kerül piacra, $1.450 értékben, viszont arról még nincs hír, hogy a világ többi része mikor és mennyiért számíthat rá - ha számíthat rá egyáltalán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Magrathea
2009.03.13. 13:18
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!