iPon Hírek

AAA kategóriás shooteren dolgozik az Epic

Dátum | 2013. 07. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Epic alapítója, Tim Sweeney megerősítette, hogy az Epic Gamesnek több futó projektje is van a Fortnite-on túl. Ezek különböző méretű játékok. A Fortnite egy online PC játék, ami egy kicsit olyan, mintha a Minecraftot összeházasítanánk a Left 4 Deaddel. Ezt egy 35 fős csapat csinálja. Nem arra tör, hogy lenyomja a Call of Duty-t grafikában (bár nem értjük az miért nehéz), inkább a Pixar művészeti stílusára hajaz. Ez egy kis-közepes projekt, inkább a tiszta szórakozásra hajt, nem egy 100 milliós szuperprodukció babérjaira tör.
Erről már tudtunk, ami pedig a többit illeti, jobb ha tudjátok, hogy van egy tripla-A kategóriás nagy játékuk is, amit még nem jelentettek be. Egyelőre annyit árultak el, hogy shooter lesz. E kettő mellett pedig már tényleg csak egészen kis projektek futnak, amiken kettő vagy három ember dolgozik együtt néhány hónapos fejlesztési ciklusokkal. Sweeney elmondása szerint nagyon jó, hogy az Epic próbálgaja, hogy különböző méretű projekteket futtat egyszerre. Rengeteget tanulnak belőle. Emellett Sweeney arról is beszélt a brightoni Develop konferencián, hogy szerinte 10 éven belül elérhetünk oda, hogy fotórealisztikus grafikát csinálhassanak játékokban. Ez egy állandó téma az iparban, az Eurogameren hosszan beszámolnak Sweeney elképzeléseiről, ha valakit érdekel, katt ide. Lényegében ő is ott látja a problémát, hogy bár az élethű grafikát nem tartja lehetetlennek, ehhez illeszkedő, komolyabb mesterséges intelligenciát sokkal tovább fog tartani a fejlesztőknek összehozni. Hiszen az emberi intelligenciát szimulálni, folyékony animációt és szépen szinkronizált szájmozgást elérni keményebb dió, mint a grafika. Arról pedig már volt is cikkünk, hogy milyen is az, ha a felsoroltak nincsenek harmóniában egymással: a rejtélyes völgy.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. mikej95
2013.07.14. 16:23
"ehhez illeszkedő, komolyabb mesterséges intelligenciát sokkal tovább fog tartani a fejlesztőknek összehozni."
Ja azt szerintem mindenki érzi, az ellen a tiszta túlerővel nyújt kihívást(az emlegetett CoD újabb részeiben inkább frusztrációnak nevezném), miközben a barátságos NPCs még ennél is butábbak(hogy ne könnyítsék meg a játékot véletlenül sem) és ezt az ő hallhatatlanságukkal vagy magas életerővel kompenzálják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ByrDer
2013.07.14. 16:56
Egy tisztességes, nem konzolfókuszos unreal tournamentet kis szkepticizmussal, de tűkön ülve várnék. Bármi másra magasról teszek ami az epictől jön. Már lejáratta magát ez a cég PC-n, de a gears-ről sem érdemes ódákat zengni konzolon.
Egy jó UT visszahozhatná a becsületüket... de valószínűleg csak valami trágya konzolshooter lesz a cod-kölykök értelmi színvonalára belőve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. KisDre
2013.07.14. 20:08
Hehe, amúgy az lesz érdekes mikor a legélethűbb, legREALisztikusabb grafikai motor az Unreal lesz. Vajon mikor a nevet adták az első Unreal-nek és a motornak, gondolkodtak ilyenen?

Amúgy meg egyetértek #ByrDer -el. Egy jó UT igen csak sokat dobna az egyre inkább csak kacatossá váló fps vidéken.
(jelenleg amúgy steam-n található f2p shooterek egész jók, mint pl a Planetside2, de akármelyiket is nézzük, egyik se olyan mint egy UT vagy egy Quake, mintha ha ezek az igen gyors, ökörködős fps-ek kikoptak volna az időből. S jöttek a 10sec alatt 100headshot-os CS meg COD-ok, amik eleinte inkább taktikaiak voltak. Hová fajul ez a klafa kis műfaj : Én máig inkább UT2k4-ezek.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Arokh
2013.07.14. 20:55
Nagyon remélem, hogy Unreal 3 lesz, ami mellett aztán jófejségből kiadnak egy Unreal HD-t is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. codex
2013.07.14. 23:28
Egy igényesen összerakott, normálisan bugtesztelt UT4-et kérek. Mert amit az UT3-al műveltek az gyalázat volt, és nagy csalódás. Bughalom, bétát adtak ki. Mindenre jó volt csak hardcore gameplayre és bajnokságok játszására nem. Végül a hardcore gamerek fejezték be utcomp-al, titan pack-al stb. Csillivilli grafika mellett álljatok vissza a játékok fejlesztésére is. Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Atesz1987
2013.07.15. 08:17
A CS:GO-val mi a bajotok? Minden szempontból tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kobest
2013.07.15. 09:04
Én is beállok a sorba: egy új Unreal Tournament (visszatérve a 99-2004-es időszakhoz) vagy egy új Unreal (az első rész szellemiségét tovább folytatva) mindenképpen várós lenne. De, ahogy ByrDer kolléga írta, olyan színvonalú játékok kiadására elég kevés esély van.

Most komolyan, tavalyelőtt játszottam ki életemben először az Unreal 1-et, és a régebbi grafika ellenére valami varázslatos volt. Az UT99 meg előkerült egy szombati összeröffenésen, és azon kaptuk magunkat, hogy egyáltalán nem fogott rajta az idő vasfoga.

Persze, egy Jazz Jackrabbitnek is örülnék.

@Atesz1987: Nincs vele semmi gond, fent is van a gépen, de más a CS és más az UT.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2013.07.15. 12:00
Nekem a CS-vel kapcsolatban leginkább a közösség a bajom. Persze mindenhol megvannak az idióták, de valahogy a CS-ben az az alap, hogy köszönés helyett is elküldenek a picsába. Mondjuk évek óta nem próbálkoztam már vele, de akárhányszor nekifutottam ezt tapasztaltam.
Egy jó kis UT-re inkább vevő lennék én is Mi is sokat toltuk LAN partykon. Mindegyik részét szerettem, de leginkább az első UT ami megfogott!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mtrx220
2013.07.15. 12:01
egy új UT miért is nem?
nagyobb siker lenne szerintem, mint ez a nem is tudom mi..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. shaddam
2013.07.15. 15:41
Csinálnának egy új unrealt, ami az első rész fantasy-scifi keverékéhez méltó, jó kis rpg elemekkel.. Á úgyis valami gears of waros taplófps lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2013.07.15. 15:58
Ühm... Bulletstorm 2, talán? (csak hogy kilógjak a sorból)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. deviant01
2013.07.15. 16:38
Komolyan elkezdtem aggódni, hogy a héten nem jelentenek be egyetlen zombis játékot sem. Már-már az éhségsztrájk gondolata is felmerült bennem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bpeter91
2013.07.16. 11:22
remélem az új motorral azért kiadnak egy UT-t, a 2004-el voltak bajaim de imádtam az UT-1et meg is vettem GOTY-ban UT3-at is imádtam (ezt is megvettem) jó lenne végre egy jó lanos FPS, aminek nincs fölös sztorija csak egymás hentelése
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!