iPon Hírek

Abit: nem lépünk ki az alaplap piacról

Dátum | 2008. 05. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A korábbi hírek arról számoltak be, hogy az Abit elhagyja az alaplap piacot, amennyiben a hamarosan megjelenő P45-ös alaplapjai nem fogynak jól. A DigiTimes értesülései szerint az Abit bajban van az alaplap piacon a gyenge eladási mutatók miatt. A vállalat még egy utolsó esélyt kíván adni az alaplap szegmensének, mielőtt új területek és így új termékek felé fordulna. Az Abit a korábbi értesüléseket határozottan cáfolta: a vállalat egy közleményt adott ki, amelyben részletesebben is kifejti a jelenlegi helyzet.

"Az Abit egy stabil és erős márkanév a rajongóknak szánt és a felsőkategóriás alaplapok piacán csak úgy, mint az egyéb termékek esetében. Az elmúlt 12 hónapban a vállalat jelentősen tudta növelni piaci részesedését Nyugat-Európában, de a fejlődő országok piacán is növekedést mutatott a vállalat  a teljesítmény tekintetében, ilyen országok közé tartozik Kelet-Ázsia és a Közép-Kelet. A termékkategóriáink bővítése a szórakoztatóelektronikai piac irányába erős elkötelezettséget mutat a márka iránt: folytatjuk az alaplapok körében bemutatott "digitális otthon" koncepció kiterjesztését egyéb termékekre is.

Az Abit továbbra is elkötelezett az alaplapjai iránt, a vállalat számos új termékkel áll készen, amelyeket a hamarosan megrendezésre kerülő Computex alkalmával mutat majd be."

Röviden, az Abit közleménye arról számol be, hogy a vállalat piaci részesedése jelentősen növekedett az elmúlt év folyamán, ezzel a vállalat a DigiTimes korábbi értesüléseinek mond ellent, valamint hiteltelenné próbálja tenni azon értesüléseket is, amelyek szerint a cég a rossz teljesítmény miatt elhagyhatja az alaplap piacot. Ennek ellenére az Abit szélesebb termékkínálattal kíván megjelenni a piacon: a vállalat a szórakoztatóelektronikai szegmensben is próbál majd tevékenykedni.

Az Abit a MID (Mobile Internet Device - mobil internetes eszköz) piacon is fel fog tűnni, a gyártó a Samsung-hoz, az Asus-hoz és a Gigabyte-hoz hasonlóan készít majd MID gépeket is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. J.o.k.e.r
2008.05.30. 18:52
vissza a hírhez

Számomra ez elég érdekes cáfolatnak tűnik. :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. danee91
2008.05.30. 23:29
ÁÁÁ pont MSI-t? Jól beválasztottál...Amúgy én ma nem mondanám az Abitot a legjobb alaplapgyártónak. Én úgy gondolom, ma ár/teljesítmény alapján a Gigabyte egész jó, szeretem a lapjaikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. danee91
2008.05.31. 11:42
Az MSI-val addig nincs baj, amíg a tuningot ki nem próbálod. Bár a nagyon drága lapjainál ez már nem nagyon fordul elő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. chris93
2008.05.31. 12:19
Ez nem ide tartozik, de melyik a jobb az Abit IP35 PRO vagy az Abit IP35 PRO XE? Mi a külömbség? ja és mit jelent a végén az a XE?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!