iPon Hírek

Abit: végleg bezár a bazár

Dátum | 2009. 03. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Abit körül az elmúlt időkben kisebb-nagyobb pénzügyi problémák voltak: a gyártó már egy ideje leállította az alaplapok termelését és be is jelentették, hogy a továbbiakban már nem lesznek jelen az alaplap piacon. Az Abit egyébként évekig készített felsőkategóriás és középkategóriás alaplapokat, amelyek rendkívül népszerűek voltak a felhasználók körében.

A pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalat tervei a jövőt illetően azok voltak, hogy hamarosan beszállnak a szórakoztatóelektronikai piacra és ott többek között digitális fényképkeretekkel és mobil internetes készülékekkel (MID) képviseltetik magukat. A legfrissebb hírek szerint azonban most úgy néz ki, hogy a vállalatnak és anyacégének, az USI-nak a számításait egyaránt áthúzta a hónapok óta zajló világgazdasági válság.


A Hexus.net informátorai szerint az USI megelégelte a helyzetet és azt a döntést hozta, hogy végérvényesen megszűnteti az Abit márkanevet: a gyár kapui bezárnak, a cég a hírek szerint alig egy hónap múlva már a múlté lesz. A vállalat felszámolása az értesülések szerint már megkezdődött, így a közel 20 éve a piacon lévő márkanév már biztos, hogy semmilyen formában sem éled újra. Az Abit Hollandiában található székhelyét is felhívták a hírrel a Hexus.net munkatársai, ahol a pénzügyi részleg egyik munkatársával beszéltek. A neve elhallgatását kérő hölgy megerősítette, hogy év eleje óta megszűntették a termékek értékesítését, és az irodát már csak a garanciális ügyek intézése miatt tartják fenn.

A cégek az információkat hivatalos közlemény formájában még nem erősítették meg, de ez nem meglepő, hiszen az alaplapgyártás leállásakor is ez volt a gyakorlat. Úgy tűnik, hogy egy nagy múltú céggel végleg kevesebb lesz a piacon. Kár értük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Svindler
2009.03.05. 11:12
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. npl
2009.03.05. 11:47
anno még volt abit lapom, nem volt vele semmi bajom..
viszont amikor foglalat csere miatt kellett új lap, már sok évvel (több mint 5) ezelőtt szóltak, hogy abitot lehetőleg semmit ne vegyek mert meg fog szűnni. ahhoz képest elég sokáig húzták
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Csaber
2009.03.05. 12:02
úgy 5-6 éve vettem egy Abit KX.. alaplapot nos azóta vártam ezt a percet (socket 462 lap volt , vettem bele 2 év alatt 3 elemet+ ventit a (a gyári nem bírt ki 1 évet sem )chipszetre de egy kikapcsolás után nem tudtad biztosan hogy nem-e default biossal kezd (ami azt jelentette:bemész biosba beállítod procidat (nem azért mert húzva volt mert 1Mhz nem lehetett vele elérni..hanem ki kellett választani a biosban milyen proci van benne...)+Vga ramját +ramodat+boot sorrendet )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. fricsi
2009.03.05. 12:14
Egyszer már eltemettük Abitékat. Na jó, akkor még csak az alaplapgyártás leállásáról volt szó. Most úgy néz ki, hogy a világválság teljesen lesöpri a színről az egész vállalatot. fák, ing válság
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pdx06
2009.03.05. 12:18
Sajnálom, pedig minden tekintetben felhasználó/tuningbarát deszkákat készítettek. Pedig pont abit alaplapot akartam venni mert eddig is az volt, akkor ez volt az oka hogy sehol sem találtam. Egyszerűen minden megvolt rajta amit a mai neves gyártók képtelenek megfizethető áron belepakolni a lapjaiba. Kivehető BIOS chip, beépített számkódos hibakijelző stb... nem volt olyan problémám hogyha megadta magát a gép, ne tudtam volna mi a baja mert egyszerűen kiírta a kijelző hogy miket nézzek át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. v.tom
2009.03.05. 12:41
Én sajnálom az Abit-ot. Én is hazsnáltam a lapjait, és meg voltam vele elégedve. Volt egy KT7 RAID-em és egy KV8-am. Mindegyik meg a mai napig is. (Pedig ha jól számolom a KT7 már iskolaköteles
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Morus007
2009.03.05. 13:13
Nekem még most is egy 1,5 éves AN9 Fatal1ty-m van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thepowerey...
2009.03.05. 14:05
Én is sajnálom, mert most is egy régi Abit ST6-os gép alól írok és nettezek mert erre a célra ez is megteszi. Hiába P3 még mindig elég 1GHz procival és 256MB rammal és valami atomstabil
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ossyni
2009.03.05. 17:45
Nagyon nyomják lefele a MSI-t is , remélem nem jár az Abit utjára...
Pedig durva az is!

Nos nekem volt egy abitom, persze hibás volt.
Nem az abitet okolom hanem a Sys-chipsetet, és magamat, hogy nem intelest vettem.
Aztán cs-és lett MSI-re-intel alapprocival.Jóhogy jó lett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. norman81
2009.03.05. 18:41
Nálam is elég "sok" Abit lap megfordult,s használok is a mai napig 1 Ip 35pro-t!
Ha nem tuningoltam akkor atom stabil,tuningnál viszont nagyon kényes volt a feszültségek "helyes" beállitására!Viszont miután belőttem ő úraságának a kényes izlése szerint,no onnantól orthos 24/24,csinálhattam vele bármit nem tudtam hazavágni!
Szal nagyon sajnálom öket,s nem is igazán tom,hogy mit fogok venni,ha platform cserére lesz szükség a továbblépéshez!
Talán ASUS,vagy talán Giga,bár szivem szerint DFI,de idehaza szinte beszerezhetetlenek az igazán jó lapjai!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. plazmotif
2009.03.05. 20:10
Nekem egy AW9D-MAX van, amibe tavaly még nem igazán passzolt a Kingston 2 gigás modulja. Írtam mindkét cégnek, valami csak lesz gondoltam.
Kingston nem nagyon aggódott miattam, ABIT viszont azt válaszolta, ismerik a problémát, és dolgoznak rajta.
Na, gondoltam ezek kicsit kedvesebben ráztak le.
Aztán cirka egy hónap múlva kijött egy BIOS csak ezzel a javítással, ez volt a legutóbbi, a 17-es. Azóta nincs baja a 2 gigás modullal.
Hogy hányan írhattak ez ügyben, fogalmam sincs, de kicsit olyan érzésem volt, mintha figyeltek volna rám. Jó érzés volt.
KÖSSZ ABIT! Kár, hogy meghaltok, ha van rá mód gyertek vissza majd!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ossyni
2009.03.05. 23:41
annak idején a chaintech is csinált kizárólag szinte felsőkategóriás alaplapokat.
Még annó a Abitnál és a Asusnál is drágább volt.

Az alaplap osztálya annak is megszűnt, őket sem sajnálta senki!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr...
2009.03.07. 10:03
Ez a gyártó jó kis tuningos lapokat gyártott. Nekem is van egy VH6T amit asszem senkinek sem kell bemutatnom.

Épp mostanában gondolkodtam, hogy megkínálom egy Tualatinnal, és az MX200-at is lecserélem 9200-ra. Jól jön még, ha valami régi játékom vagy progim nem megy Vistán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!