iPon Hírek

Ablak a csuklón - okosórán dolgozik a Microsoft is

Dátum | 2013. 04. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoftnál a jövendőbeli gépek terveit mostanában nagyon szellősen kezelik, hiszen sorban szivárognak ki az újabbnál újabb készülékekkel kapcsolatos hírek. Néhány napja a 7 hüvelykes Surface tablet létezése nyert megerősítést a Wall Street Journalon egy belső informátor által, most pedig a redmondiak partnerei bizonyultak beszédesebbnek a kelleténél, és az információk ezúttal is a WSJ hasábjain landoltak. Az okosórák óriás médiavisszhangot kapnak az elmúlt időszakban, de egyelőre a modern, új termékvonalnak nagyobb a füstje, mint a lángja. A legtöbb gyártó még csak puszta bejelentéseket tett, sok esetben pedig (akár csak most) még ez sem történt meg hivatalosan, csak kicsit megszellőztették a dolgot. Jelenleg mindössze a Sony és a Pebble rendelkezik kézzel fogható masinákkal. Részletesebben ismét nem mennénk bele a témába, hiszen nemrégen átfogóbban összeszedtük, mink van, illetve mink nincs még, a Samsung hasonló újdonsága kapcsán.
Csak illusztráció, de azért egészen megkapó.
A Microsoft több, ázsiai alkatrész beszállítóval dolgozik az eszközön, és ezeknek az egyike beszélt a WSJ-nek arról, hogy pontosan milyen elemeket is szállítanak a vállalat részére, és hogy ebből mi készülhet. A kiszivárogtatásért felelős partner közvetlenül a fejlesztést végző microsoftos mérnökökkel is beszélt, de arról nem tudott meg semmit, hogy mégis mikorra várható a feltehetően Windows Phone-szerű rendszert futtató karóra. Az érdekes "kiegészítő" teljes specifikációja nem ismert, csak annyit tudunk róla, hogy 1,5 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. A funkcionalitását tekintve feltehetően ez is csak egy kliens lesz, mint az eddigiek, mely a hozzá kapcsolt Windows Phone-t futtató mobiltól szerzi be a releváns információkat push szinkronizálással. Ekkora méretben, a Windows grafikus felületét, legfeljebb négy csempére oszthatjuk majd fel, valamint talán választható lesz az egy, összefüggő "élőcsempe" is. De ennyire inkább ne szaladjunk előre. A Wall Street Journal riportere megpróbált némi reakciót kicsikarni a Microsoftból, ám ahogy az várható volt, a szoftveróriás ezúttal sem kommentálta a lap értesüléseit.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Attila85
2013.04.16. 12:18
Szerintem ronda mint a bűn!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. bturbo
2013.04.16. 12:29
Hat ez kész! [Attila85] Egyet értek Nagyon nem impozáns a kinézete!
De ez még csak " illusztráció "
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. westarhga
2013.04.16. 12:38
fogadok ha az alján lévő windows logót lecserélnék egy nyomi almára, akkor már jobban tetszene. Semmi baj nincs ezzel. egész jó kompozíció, még akár lehetne is belőle valami (a többi eddig kitalált okosóra se néz ki másképp)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror
2013.04.16. 12:42
A nagyapám szovjet gyártmányú karórájára emlékeztet, de azon még mutatók voltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. _DiEGO_
2013.04.16. 13:12
Ö hát egy normálisabb kezdőképernyővel nyerőbb lenne .... Dátum , óra , Hőmérsékletkijelzés és egy START gomb .... és karika nélkül simán a logo balalso sarokba szerényen ...
Nem ezekkel a böhöm ocsmány 4 buzi gombbal ocsmány így és nem megnyerő ... mondjuk egy x menüpontban előjöhetnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mythbuster
2013.04.16. 14:01
Ugyanezt megkapod az asztalon is, ha fölrakod a windóz 8 -t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. chris-v
2013.04.16. 14:16
Most tényleg nincs agyatok?
A cikk is arról szól hogy szóban mondta valaki alkatrész (mondjuk kijelző) gyártó, hogy a Microsoftnak dolgoznak és ebből következtetnek hogy óra lesz.
Egyébként oda is van írva: "Csak illusztráció", magyarul valaki photoshoppal játszott egyet.
Nem kell mindjárt fikázni ami nem is létezik, csak mert valami barom rajzolt valamit.

Az alap kb a sony órája lehetett:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. j.panzer
2013.04.16. 14:21
Én régóta vágyok egy okos órára. De fontos követelmény, hogy SIM kártya, és telefon nélkül is, azaz önállóan is működjön, méghozzá egy töltéssel legalább két hétig. Ezen felül telefonszámokat, névjegy adatokat, és független jegyzeteket kezeljen. Semmi másra nincs szükségem. Illetve lehetne vízálló, de ez már részletkérdés.
Egy ilyen óra tökéletes társ lenne utazáshoz. Minden szükséges infó ott lenne az ember karján "tartalékként". Arra az esetre, ha az okosteló lemerül, tönkremegy, elveszik, ellopják.

Amúgy meg:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUFEUR
2013.04.16. 19:58
2"-es kijelző minimum kéne, hogy rendesen használható legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. cagmc
2013.04.16. 23:46
Remélem megvalósítják és tele lesz olyan mókás funkciókkal, minthogy kijelzi, hogy éppen ki hív, így anélkül is ki lehetne nyomi egy nem kívánt hívást, hogy az ember előkotorná a 4+colos telót a zsebéből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Simba
2013.04.17. 00:25
Egérmozi lesz ám. Egyébként ilyenek vannak már. Csak már nem tudják mit találjanak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2013.04.17. 11:51
Valami ilyen ?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Attila85
2013.04.19. 12:27
Nem tudom mi a faszt okoskodtok, azt mondtam nekem ez így nem tetszik, leszarom hogy csak illsuztráció, vagy vázlat, akkor sem tetszik nekem mit olyan nehéz ezen felfogni? Ne fikázzam? Majd én eldöntöm mit fikázok és mit nem. Sok geek nyomi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. chris-v
2013.04.19. 13:16
Attila85:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Attila85
2013.04.19. 14:23
És bocsánat a nagy hangszintemé!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ricske
2013.04.22. 09:46
Megint feltalálták a spanyolviaszt.
Már rég vannak ilyen cuccok, pl a Motorolának a Motoactv, kb. két éves androidos cucc, kifejezetten célprogramokkal.
http://www.motorola.com/us/consumers/8GB-or-16GB-MOTOACTV/79070,en_US,pd.html
Most mindenkinek leesik az álla, hogy mekkora újdonság, csak körül kéne nézni.
Legalább olyan baromság, mint mikor a anno kijött az iPad, és mindenki istenítette a gyártót, hogy táblagép, miközben már előtte tíz évvel lehetett kapni konvertálható laptopokat. Csak hype kérdése, de akkor se kéne bedőlni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!