iPon Hírek

Acélbőrbe bújt a Sony SmartWatch 3

Dátum | 2015. 01. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony új okosóráját látva valószínűleg csak azok arcára fog kiülni széles mosoly, akik a tavaly bemutatott SmartWatch modell esetében nem voltak megelégedve az anyaghasználattal. A friss karóra ugyanis csak annyi változást hoz, hogy minőségibb burkolatot öltött magára.
A SmartWatch 3 hamarosan már teljesen rozsdamentes acél kivitelben is kereskedelmi forgalomba kerül. Eredetileg ez az okosóra egy szilikon testtel lett ellátva, ami ugyan kényelmes viseletet biztosít, és kifejezetten kedvez a sportolóknak, viszont a legkevésbé sem nevezhető elegánsnak. Azok tehát, akik például öltönyben töltik a munkaidejüket, és ennek megfelelően kénytelenek adni a megjelenésükre, valószínűleg inkább más alternatíva után néztek, még akkor is, ha esetleg a Sony megoldását egyébként vonzónak érezték. Rövidesen azonban „ledolgozza” ezt a hátrányát a SmartWatch 3, így még több érdeklődőre számíthat a Sony. A fémből készült tokkal és szíjjal ellátott készüléket a japánok ezúttal úgy alakították ki, hogy a csuklópántja cserélhető legyen. Ez azt jelenti, hogy pillanatok alatt szinte bármilyen 24 mm-es szélességű szíjjal összeházasítható az óra, ha az eredeti megoldás valamiért nem felelne meg a tulajdonosa igényének.
Ez az eszköz is az Android Wear operációs rendszerrel felvértezett órák sorát fogja gyarapítani, így tökéletes összhangban működik majd minden androidos okostelefonnal, de az iOS-t is támogatni fogja. A „számlapja” 1,6 hüvelykes, a felbontása pedig 320 x 320 képpontos. A lehető legjobb láthatóság elérése érdekében a Sony ennél egy Transflective TFT LCD panelt alkalmaz. Ez a technológia képes a környezeti fényt is felhasználni, és bár nem túl kontrasztos a képe, de ezáltal bármilyen erős napsütésben tökéletesen lehet látni a felületén kirajzolódó tartalmakat – ráadásul akár energiát is megtakaríthat így, hiszen képes háttérvilágítás nélkül is üzemelni. Természetesen a tervezése során kínosan odafigyeltek arra, hogy megfelelően bírja majd a különböző környezeti viszonyokat, ennek megfelelően IP68 minősítést szerzett a karóra. Ez azt jelenti, hogy a legfinomabb porral szemben is maximális védettséget élvez, és víz is csak nagyobb nyomás mellett és hosszabb idő után hatolhat csak bele.
A SmartWatch 3 több önálló funkcióval is rendelkezik, így aztán akkor is hasznos lehet, ha éppenséggel nem kapcsolódik a Bluetooth 4.0 LE modul révén egy okostelefonhoz. Magától is képes mondjuk zenék lejátszására, amik a szűkös (4 GB) tárhelyére vannak mentve, illetve az Android Wear alkalmazások (pl. Golfshot, iFit) elérhetik az összes érzékelőjét, beleértve a GPS vevőt is – hiszen még ilyen is van a harmadik generáció SmartWatch kelléktárában. Az energiaellátásról egy 420 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd, ami átlagon felüli az okosórák körében. Az újratöltése pedig egy hagyományos Micro-USB aljzaton keresztül történik. A SmartWatch 3 eredetileg egy színes egyéniség, mivel a szilikon rendkívül könnyen befesthető szinte bármilyen árnyalatúra. Erről az opcióról viszont le kell mondani az új kivitel esetében, ez kizárólag natúr fém színben fog pompázni.
A rozsdamentes acél Sony SmartWatch 3 világszerte megvásárolható lesz, és februárban kerül majd a boltok polcaiba. Valószínűleg Magyarországon is elérhető majd idővel, azonban azt egyelőre nem tudjuk, hogy a sima SmartWatch 3-hoz képest mekkora felárat jelent majd a fém tok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. spdrfx
2015.01.06. 16:56
Ezekkel az a baj, hogy naponta-ketnaponta tolteni kell. Az ilyen kutyuknek akkor lesz letjogosultsaga, ha valami alternativ toltest hasznal, kinetikus-thermo (mini fuzios reaktor vagy a ketto egyutt. Meg par ev..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabest
2015.01.06. 18:05
Felhúzható nincs?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. cryboy
2015.01.06. 19:55
Istenem de ocsmány(az sw2 is szebb) jó, ízlések és pofonok de akkor is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szilagyiv
2015.01.06. 21:08
A fémszíjas szerintem határozottan jól néz ki és egészen óraszerű
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2015.01.06. 21:29
Termekfotokon tetszik,de a masodik kepen nagyon gagyinak tunik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!