iPon Hírek

Acer Aspire One Happy: új netbookok, két operációs rendszerrel

Dátum | 2010. 10. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOKAz Acer hivatalosan is bejelentette Aspire One Happy sorozatú netbookjait, amelyek dual-boot támogatással érkeznek, azaz az előtelepített Windows 7 Starter operációs rendszer mellett az Android rajongók nagy örömére egy x86-os alapokon nyugvó Android operációs rendszert is tartalmaznak. A két szoftver között a noteszgép indulásakor lehet majd választani attól függően, hogy éppen melyikre van szükségünk. Úgy tűnik, hogy a pár nappal ezelőtti pletykák, amelyek az Acer netbook terveivel foglalkoztak, bizony nem voltak alaptalanok. Visszatérve a friss termékekte: a Pine Trail alapú netbookok négyféle vidám színben kerülnek az üzletek polcaira. A kínálatban Cukorka rózsaszín, Levendula lila, Lime zöld és Hawaii kék színben pompázó újdonságokat egyaránt találunk.


Az Aspire One Happy netbookok 16:9-es képaránnyú, 10 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással ellátott kijelzővel érkeznek, amely 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az újdonságok egymagos Intel Atom N450-es vagy kétmagos Intel Atom N550-es processzorral egyaránt elérhetőek lesznek, rendszermemóriából pedig 2 GB-nyi áll rendelkezésre. Az adatok tárolásáról ezúttal egy 250 GB-os 2,5 hüvelykes merevlemez gondoskodik, a videó vezérlő szerepét pedig az Intel Atom processzorba integrált Intel GMA3150-es megoldás tölti be. Az új netbookok 1,25 Kg körüli súllyal érkeznek és mindössze 24 mm vastagok. Érdekesség, hogy a termékeket többérintéses technológiát támogatő éritőpaddal is ellátták.


A friss jövevények 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlővel, WiFi adapterrel, Bluetooth 3.0-s adapterrel és beépített Crystal Eye webkamerával kerülnek a boltok polcaira. Opcióként akár 3G modemmel is kérhetjük majd az újdonságokat. Az Aspire One Happy netbookok akkumulátora egyetlen töltéssel akár 8 órányi üzemidőt is kínálhat a rendszer számára. A vidám kis szerkezetek hamarosan feltűnhetnek az üzletek polcain, ahol 350 eurós induló áron lehet majd őket megvásárolni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. zevilaga
2010.10.19. 19:54
Hát ez tényleg remek üzlet. Kapsz egy ingyenes Androidot is a Win mellé. Nekem úgy rémlik, hogy ezt bármelyik gépen megtehetem, szinte bármelyik Linux disztróval. Vérj csak! Susevel, Ubuntuval, Slax-szal, Minttel, Fedorával gOS-szel már próbáltam is. Akkor tehát mi is a nagy durranás ebben az esetben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!