iPon Hírek

Acer Aspire S3, az Acer első ultrabookja

Dátum | 2011. 09. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Acer első ultrabookja már néhány napja felbukkant egy olasz webáruházban, de most végre hivatalosan is elérhetővé vált a termék, amelynek szállítása még ebben a hónapban megindul Európában és az Amerikai Egyesült Államok területén egyaránt.Az Aspire S3 névre keresztelt újdonság 13 milliméteres vastagságával és 13,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőjével próbál majd hódítani a piacon, de összességében a kinézetére sem lehet panasz, bár a billentyűzet és az érintőpad első ránézésre a régi MacBook-ok dizájnját idézi, leszámítva a színt. Hasonlóság ide vagy oda, a 13,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelző ennél a modellnél 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel, a notebook háza pedig magnéziumötvözetből készül, ami nem csak strapabíró felépítést garantál, de különleges megjelenést is kölcsönöz a terméknek. Az Aspire S3 alacsonyfeszültségű Core i3, Core i5 vagy Core i7 sorozatú Sandy Bridge processzorokkal érkezik, DDR3-as rendszermemóriából pedig 4 GB-nyit tartalmaz. Az 1,3 kilogrammos újdonság többféle merevlemez opcióval érkezik, de igény esetén akár SSD meghajtóval is megvásárolható lesz. A beépített optikai meghajtóról sajnos le kell mondanunk, de a termék vékonyságát látva ez nem meglepő.

A videó vezérlő szerepét a processzorba integrált második generációs Intel HD Graphics sorozatú IGP tölti be, amely átlagfelhasználók számára elegendő 3D-s teljesítményt kínál. Az ultrabook 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, 4.0-s Bluetooth adapterrel, valamint egy különleges hűtőrendszerrel bír. A speciális hűtésnek köszönhetően a csuklótámasz és a készülék alja nem melegszik zavaró mértékben, így a termék kényelmesen használható.A gyártó mérnökei által alkalmazott akkumulátor egyetlen töltéssel hétórányi üzemidőt kínál a rendszer számára. Érdekes különlegesség, hogy az Ultrabook S3 instant-on módot is kínál, amellyel a rendszer alvó állapotból másfél másodpercen belül munkára fogható, a WiFi hotspotokhoz pedig további két másodpercen belül csatlakozik. További érdekesség, hogy teljesen feltöltött akkumulátorral akár 50 napig is elvan a notebook készenléti állapotban.


Az információk szerint az Acer Aspire S3 tehát még ebben a hónapban elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, induló ára pedig 799 euró lesz. A legjobban felszerelt Aspire S3-at 1199 euróért cserébe lehet majd hazavinni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. dongo84
2011.09.02. 13:17
Én szívesen látnék ilyet AMD alapokon is ami talán kicsivel olcsóbb is lehetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gyurkov
2011.09.02. 15:02
Az Apple nem fogja beperelni az egész ultrabook szabványt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kisza25
2011.09.02. 15:13
az ára is nagyon hasonlít az almájéra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. felziusz
2011.09.03. 19:29
AMDs ultrabookokat akaroook!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Joachim21
2011.09.04. 15:28
Az USB-nek mikor nem lesz már elég hely? Az is feleslegesen gyors adatátvitelt tesz lehetővé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!