iPon Hírek

Acer Liquid Z5: nagy kijelző kicsi pénzért

Dátum | 2014. 01. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Több új táblagép és monitor is felbukkant az Acer standján, de azért friss okostelefonba is belefuthatnak a szemfüles látogatók. A Liquid családba besorakozó Z5 nagy méretet hoz kedvező árfekvéssel.
Miután az Acer szép eredményeket ért el az alacsony áron kínált tabletekkel, úgy fest, hogy a mobilok körében is bepróbálkozik egy hasonló stratégaival. Ennek eredményeként köszönthetjük most a köreinkben a Liquid Z5-öt, ami a nevének megfelelően egy 5 hüvelykes megjelenítővel kerül bevetésre. A masina specifikációja sajnos nem túl sok bizakodásra ad okot: a nagyméretű panelen túlmenően nem sok kiemelendő tulajdonsága van. A megjelenítő felbontása mindössze 854 x 480 képpontos (FWVGA), és TN+Film technológiájú, így a betekintési szögei is szűkösnek ígérkeznek. Két kamera lesz a Liquid Z5 fedélzetén: előre egy VGA figyel, míg hátra egy 5 megapixeles került. A főkamera mellett egy LED villanó is lesz, így rosszabb fényviszonyoknál is megörökíthető vele egy-egy fontos pillanat. Az elkészült képek és videók a mindössze 4 GB-os tárhelyen, vagy a legfeljebb 32 gigás microSD kártyán kerülnek mentésre - tehát bővíthető az alapból szűkös tárkapacitás.
A készülék lelke egy MediaTek MT6572 chip, ami egyebek mellett két 1,3 GHz-es Cortex-A7 magot és egy Mali-400 grafikus egységet foglal magába. A szerény lapkával még meg is lehetne barátkozni, azonban a szűkös, 512 MB kapacitású rendszermemória már minden bizonnyal kellemetlen pillanatokat fog okozni a használat során. A masinát dupla SIM kezelésére képezték ki, a kártyákat az oldalán helyezhetjük be, az elsődleges kapcsolódhat a mobilinternetre (Dual-Standby). A kapcsolati lehetőségei között a 3G HSDPA-n felül van 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0 modul, GPS vevő és FM rádió is - hála a MediaTek négy az egyben csomagjának.
Az Acer az Android 4.2-es operációs rendszer bevetése mellett döntött, ami a Jelly Bean család középső tagja. Ezt felruházták az AcerFloat felhasználói felülettel, ami az átszabott megjelenésen túl néhány extra lehetőséget is nyújtani fog. Arról nem esett szó, hogy frissítés keretében várható-e újabb Android verzió a gépre. A 145,5 x 73,5 x 8,8 milliméteres térfogattal büszkélkedő masina egészen kellemes megjelenésű burkolatot kapott. Érdekességként kiemelendő az alsó és felső peremeken húzódó sztereó hangszóró. A készülék súlya 147 gramm lesz. Mindezt egy 2000 mAh-s kapacitású akkumulátorra bízták, ami a nagy képernyő ellenére is ellensúlyozva lesz az energiatakarékos belbeccsel. Az Acer Liquid Z5 két színben - fehér és szürke - lesz megvásárolható az indulás pillanatában. Az okostelefon ajánlott végfelhasználói ára 170 euró lesz, ami ugyan nem sok, de a tudása sem teszi magasra a lécet. Azoknak lehet ez jó vétel, akik minél nagyobb megjelenítőt szeretnének, és a körítés kevésbé releváns. A forgalmazást Európában kezdik majd: Belgium, Franciaország, Németország, Luxemburg, Hollandia, Ukrajna és az Egyesült Királyság boltjait éri el az első hullám a tervek szerint.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. deathspace
2014.01.10. 09:22
hát ez nagyon ratyi lett ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jaszy.peti
2014.01.10. 11:33
512 Ram? Ha KitKat 4.4 lenne rajta akkor oké (még akkor sem oké 2014-ben). Pff... ezt ki se kellett volna adni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TheRealTsL
2014.01.10. 11:53
A régi Xperia Neo-mon is láttam a képpontokat, ugyanezen a felbontáson... és az 3.7"...
Ennek nagyon érdekes csoport lehet a célközönsége... "mindegy, csak nagy legyen, mert az most a menő, ha megkérdezik mi van benne, majd azt mondom, nem tudom"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lazacmaki
2014.01.10. 17:03
ez az a mobiltípus amit legjobban utálok. Nagy, de gyenge. Ennyiért már Xiaomi Hongmi (Red Rice), az ilyesmi, de erősebb (kb. kétszer ennyire).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet
2014.01.11. 12:37
Szeretem az Acert mobil fronton, de ez gáz. Ekkora kijelzőn ez a felbontás khm... Nekem Acer Liquid Metalom van, 3,5" van ugyan ekkora. 170 euoróért bele kellett volna férjen legalább egy MTK 6589 és 1 giga RAM. Ez így értékelhetetlen. Inkább adták ki volna 4 colosan, vagy 3,5 colosan 100 euróért és akkor még bólintanék is, hogy belépő telefon, annak egész tisztességes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!