iPon Hírek

Acer Liquid Z500 - erősítés a középkategóriában

Dátum | 2014. 09. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Berlinben az Acer standját is érdemes azoknak meglátogatni, akik új okostelefonokkal szeretnének közelebbről megismerkedni. A vállalat reflektorfénybe állította a Liquid Z500-at, ami mellett ott van a korábbról már ismerős Liquid Jade és a vele párban járó Liquid Leap viselhető kiegészítő is. Ez utóbbiak még a Computexen mutatkoztak be.
Acer Liquid Jade és a Liquid Leap
Az Acer a Z500 leleplezése során elmondta, hogy a jövőben igazán olcsó okostelefonokkal is erősíteniük kell a kínálatukat, ha még komolyabb sikereket szeretnének elérni. A vállalat úgy látja, hogy az 50 eurónál is alacsonyabb áron kínált készülékekben hatalmas potenciál van, és ennek kapcsán gyorsan leszögezték azt, hogy a kis költségvetés ellenére a minőség nem szenvedhet majd hiányosságban. A rendezvényen egy konkrét mobiltelefont is a kezében tartott az előadó, mialatt erről beszélt, ám végül nem mutatkozott be az extra alacsony árszabású masina. Mindenesetre ezek alapján nem lesz nagy meglepetés, ha egy nagyon olcsó belépő okostelefonnal rukkol elő a közeljövőben a gyártó. Pillanatnyilag a Liquid Z3 Duo az Acer legolcsóbb mobilja a piacon, ez nagyjából 70 eurót kóstál. Acer Liquid Z500
Az újdonság az 5 hüvelykes okostelefonok rendkívül népes mezőnyét fogja tovább gyarapítani. A Z500 egy olyan IPS technológiát használó panelt kapott, ami 1280 x 720 képpontos felbontással és igazán jó, 900:1-hez kontrasztaránnyal dolgozik. A megjelenítője felett megfigyelhető egy kamera is, azonban érdekes módon egy szó sem esett arról, hogy ez az egység milyen képességek birtokában van. Egyedül a főkameráról beszéltek, ami 8 megapixeles fotók és 1080p-s videófelvételek készítésére lesz alkalmas. Ráadásul éjszaka sincs leállás, ugyanis az optikája F/2.0-s apertúrájú, LED-es segédfény is van mellette és megkapta az Acer Bright Magic technológiáját is, ami szoftveres úton próbálja majd még tovább javítani fényhiányos fotókat. A készüléken az Android 4.4 operációs rendszer van jelen, amely pillanatnyilag még az elérhető legfrissebb a Google portfóliójában. Az Acer hozzányúlt a grafikus felülethez, és vélhetően nem lesz hiány az előre telepített alkalmazásokból sem, melyek között biztos akad majd néhány hasznos dolog.
Előnézeti képpel szolgáló tok is lesz mellé.
A Z500-ban a színfalak mögött egy MediaTek MT6582 húzta meg magát. Ez a lapka 1,3 GHz-es órajelen szolgálatot teljesítő Cortex-A7 magok kvartettjét, valamint Mali-400 grafikus feldolgozó egységek (500 MHz) párosát foglalja magában. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, ami elegendő lesz néhány fontosabb alkalmazás szimultán futtatására. A tárhely igencsak szűkösre sikeredett, alapból 4 GB-tal szolgál az okostelefon, de van persze microSD-s bővítési lehetőség, így ez valójában nem jelent túl komoly problémát. Ezek alapján a Liquid család legújabb tagja a középkategóriába fog besorolni, ám ettől függetlenül van olyan képessége, amit az Acer kiemelkedőnek tart. A Z500 állítólag kiváló, "CD minőségű" zenével fog szolgálni. Gyárilag támogatja a 16 bitet, nem jelent neki gondot a 44 KHz-es FLAC és a WAV lejátszás sem, továbbá előre tekintő, sztereó hangszórókkal dolgozik, melyek a DTS Studio Sound technológiával kiegészülve próbálnak minél jobb végeredménnyel szolgálni – persze valószínűleg érdemesebb lesz egy minőségi fejhallgatóval próbára tenni a képességeit.
A mobilba egy 3G HDPA+ hálózati modem került, ezáltal 21 Mbps-os letöltési sebesség érhető el vele. A további kapcsolati lehetőségeit számba szedve találunk még 802.11 a/b/g/n WLAN-t Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modult EDR támogatással, FM rádiót és végül az A-GPS vevő sem maradhatott ki a sorból. A szerkezet egy 8,65 milliméter vastag eszközházban lakik, és bizony elég nehéz, ugyanis 150 grammot nyom. Az energiaellátásáról egy mindössze 2000 mAh-s lítium-ion akkumulátor hivatott gondoskodni, ami igencsak szűkösnek ígérkezik, ráadásul a tömege alapján is nagyobb kapacitásra számíthattak az érdeklődők. A készüléket három színben lehet majd hazavinni: fekete, ezüst és zöld kivitelek érkeznek.
Az Acer Liquid Z500 szeptember 15-én került majd a boltok polcaira. A forgalmazását Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában összehangoltan kezdik majd meg a hónap közepén. Az ajánlott fogyasztói ára 150 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!