iPon Hírek

Acer notebook-prototípus két érintőkijelzővel

Dátum | 2010. 09. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Acer mérnökei egy meglehetősen érdekes noteszgép fejlesztésével vannak elfoglalva, amely két darab 15 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel rendelkezik. Hasonló koncepciót már láthattunk, gondoljunk csak a Toshiba nemrégiben bemutatott, Libretto W100 névre keresztelt megoldására, amely szintén két többérintéses kijelzőt tartalmaz.


A Toshiba megoldásával ellentétben az Acer terméke nem csak hogy nagyobb képátlójú kijelzőket tartalmaz, de erősebb processzorral is érkezik: a jelenlegi tervek szerint 2,67 GHz-es Core i5-ös processzorral dobják majd piacra a Windows 7 operációs rendszerrel ellátott terméket, amely, ha minden jól megy, akkor is csak jövő ősszel kerülhet a boltok polcaira. A különleges szerkezet esetében mindkét kijelző lehetőséget ad a rendszer vezérlésére, de alap esetben a termék úgy üzemel, hogy a fenti kijelző a felhasználói kezelőfelületet, míg a lenti a billentyűzetet és a klasszikus érintőpadot jeleníti meg. Annak érdekében, hogy a vezérlés egyszerű és hatékony legyen, a gyártó egyedi kezelőfelületet és vezérlési módokat is fejleszt a géphez.


A különleges noteszgép egyelőre még csak prototípus formájában létezik és a fejlesztők elmondása szerint egyelőre több sebből is vérzik: a noteszgép kissé lassú, illetve néhány kisebb-nagyobb hibától is szenved. Érdekesség, hogy a Toshiba Libretto W100-as noteszgépe, amely kisebb képátlójú kijelzőkkel (egyenként 7 hüvelyk) és gyengébb, alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelő processzorral érkezik (Pentium U5400), akkumulátor üzemidő tekintetében nem áll valami jól, így az Acer mérnökeinek valószínűleg ebben a tekintetben is komoly kihívásokat kell majd leküzdeniük, ugyanis a két darab 15 hüvelykes képátlójú kijelző és a viszonylag erős processzora rendkívül hamar lemeríthetik az akkumulátort.


Reméljük, rövidesen hallunk még a készülékről, valamint azt is, hogy a termék pontos specifikációi is kiszivárognak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. harait
2010.09.13. 17:15
Na ennek csapkodd a billentyűzetét!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ByrDer
2010.09.13. 17:33
Nem sok értelmét látom. A kijelző az egyik legnagyobb fogyasztó egy notebookban, ezen meg rögtön kettő van. Gépelni se tudsz rendesen mert nem érzed a gombokat. Igazából nem tudom elképzelni mi az a szituáció amire ez praktikusabb lenne mint egy sima notebook, vagy egy iphone. (Hasonló okokból az ipad-et sem értem..)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mythbuster
2010.09.13. 18:35
ByrDer: Ahogy az iPhone -ból, úgy az iPad -ből sem hiányzik a billentyűzet, tök fölösleges cucc, csak a helyet foglalja... Sőt, sokkal jobban lehet gépelni virtuális billentyűzeten mint egy hagyományosan! Próbálj beírni egy szöveget egy rossz Nokiába, vagy egy ájfonba, rögtön látod az idő-külömbséget! A Notebook -nál ez megkérdőjeleződik, de szerintem ott sem lehet nehezebb, mert elég ha épp hozzáérsz, nem kell lenyomd a gombokat, ezzel időt és energiát takarítassz meg... Nembeszélve arról, hogy bármilyen billentyűzetet beállíthatsz, ha épp amerikából van a gép, akkor simán betolod a magyar karaktereket, és nem szorulsz billcserére... A fogyasztás az valóban kérdéses...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. myckie2
2010.09.13. 18:40
Nindtendo DS nagyba! AKAROM!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nucleon
2010.09.13. 19:37
mythbuster: azt megnézném, hogy egy ilyen érintős billentyűzettel hogy gépel valaki gyorsbban, mint egy igazi, fizikaival
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. strar
2010.09.13. 19:38
..és napfényben majd hunyorogni kell, hogy beverhessem a ctrl+alt+del-t?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ThePoweR
2010.09.13. 19:41
Nem rossz csak az a baj ezekkel, hogy nem érzed hogy lenyomod vagy, hogy hol jár a kezed. Profiknak jó, meg akik már megszokták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. aroon12
2010.09.13. 19:48
napfény miatt télleg problémás lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szilikeee
2010.09.13. 20:56
"nem kell lenyomd a gombokat, ezzel időt és energiát takarítassz meg..."

idot lehet,energiat meg =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp
2010.09.13. 21:27
de szar! virtuálisan kirajzoltatták azt a vízszintes kis pöcköt az F és J gombokra, ami a 10 ujjas gépelésnél nélkülözhetetlen. Csakhogy fizikai bill esetén érzed, hogy hol van az, de itt...

nem tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kihaennem
2010.09.14. 11:10
na végre, valaki nem béna billentyuvel ujit.
nem is értem miért csak a Nintendo meg az Apple mert hasonló lehetősegekkel előállni. Egyszer reménykedem abban hogy nem lesz sehol mozgó alkatrész. Már rég meg lehetne csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2010.09.14. 12:11
Hm... éljen ez a "kirajzolunk mindent". Holnap minden hozzászóló kap tőlem egy kirajzolt laptopot, rajzolt i9-es procival és a legerősebb rajzolt Radeon 6000-es szériás videókártyával!
Amúgy érdekes ötlet, ha hozzám vágnák valószínű h megtartanám, de inkább vennék fizikai billentyűzetes gépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. berner
2010.09.14. 12:13
érdekes megoldás mindenesetre, de tibaimp-nek igaza van.

amd-s megoldást látott már valaki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!