iPon Hírek

Acer: október 23-án jön a Windows 7

Dátum | 2009. 05. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows 7 RC, azaz kiadásra jelölt változata néhány napon belül jelenik meg hivatalosan: a szoftvert a nagyközönség május 5-től kezdve töltheti le a Microsoft hivatalos weboldaláról, és az igényelt regisztrációs kulcsokkal egészen 2010 júniusáig nyílik lehetőség az operációsrendszer használatára.

Az RC változat érkezése szép és jó, de a hivatalos, végleges operációsrendszer megjelenésének dátumával kapcsolatban egyelőre nem igazán állnak rendelkezésre pontos információk. Az Acer egyik munkatársa, az Egyesült Királyságban dolgozó Bobby Watkins egy érdekes kijelentést tett: szerinte a Windows 7 hivatalosan idén október 23-án fog megjelenni. Watkins elmondása szerint a vállalat egy Z5600-as típusjelzéssel ellátott konfiguráció készítésén munkálkodik, amelyet már kifejezetten az új operációsrendszer igényeinek megfelelően alakítanak ki. A Z5600-as egybegép szállítása szeptember folyamán kezdődik majd meg.


A ZDNet munkatársainak ezután nem sokkal az Acer európai alelnöke, Massimo D’Angelo is nyilatkozott. D’Angelo szerint az új konfiguráció „Windows 7 technológiával felvértezve” már szeptember végén az üzletekben lesz. Ennek ellenére az újdonság árusítása majd csak október 23-án kezdődhet meg, valószínűleg azért, mert a Windows 7 hivatalosan csak ekkor jelenik meg.

A HP korábban szintén egy októberi startról beszélt a Windows 7 esetében, így az Acer október 23-ára eső tippje jó eséllyel egybeesik a valódi megjelenéssel. Amennyiben ez így van, a Microsoftnak nagyjából 5 és fél hónapja van az RC változat megjelenésétől a végleges verzió kiadásáig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!