iPon Hírek

Acer: WinXP is lesz az Android netbookokon

Dátum | 2009. 06. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Acer a múlt hét folyamán jelentette be legfrissebb terveit a netbook piacon: a vállalat Android operációsrendszerrel ellátott konfigurációk piacra dobását tervezi, amelyek viszonylag hamar, már az idei év harmadik negyedévében megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban.

A gyártó siet a termékek piacra dobásával, ám a jelek szerint a sietség mellett megpróbál biztosra menni, már ami a vásárlók elégedettségét illeti. A cég az új netbookok esetében dual-boot rendszert alkalmaz, azaz a termékek nem csak az új Android, hanem Windows XP operációsrendszert is tartalmaznak majd.


A biztonsági megoldásra azért van szükség, mert az Android egy rendkívül új, a felhasználók többségének körében ismeretlen szoftver, amelynek megismeréséhez és az elfogadottság kialakulásához hosszú hónapok kellenek. Ezzel szemben a Windows XP a netbookok körében – és hosszú ideje az asztali konfigurációk körében is – ismert és elismert szoftvernek minősül, így a gyártó nem sokat kockáztat, ha ezt a szoftvert is mellékeli Android-os újdonságaihoz. Ez a megoldás ugyan ötletes, ám ha az árcédula felől is megnézzük a kérdést, akkor már más a helyzet. Mivel a terméken az Android mellett egy Windows XP is helyet kap, a készülékek a Windows XP licencdíja miatt nem lesznek olcsóbbak, mint csak és kizárólag Windows operációsrendszerrel felszerelt társaik. Ezzel pont azok a felhasználók bizonytalanodhatnak el a vásárlást illetően, akik a nyílt forráskódú szoftver segítségével szerettek volna némi pénzt megtakarítani.

Valószínűleg ezek a két operációsrendszerrel ellátott termékek csak a kezdeti időkben lesznek jelen a piacon, ugyanis ha az Android-ot megismerik, akkor a gyártó megkezdi a kizárólag Android-dal ellátott termékek forgalmazását is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. leviske
2009.06.08. 15:01
VISSZA A HIRHEZ

Ez baromság... Egy level 1 usernek fogalma sincs, hogy miként tudja értelmesen használni a dual boot-ot. Ezzel csak meghosszabbítják fél perccel a boot időt.

Ha Androidot tesznek a gépre, akkor tegyék egyedül azt, felesleges még egy XP is mellé. Ha annyira rettegnek attól, hogy az Android túl új, akkor rakták volna fel cloud alkalmazásként a Vista-t, vagy az XP-t egy szerverre... A Google biztos támogatná a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2009.06.09. 08:34
Az a fél perc az max. 10 másodperc...
Másrészt a Level1 user annyit fog látni, hogy bekapcsolja, és kap egy menüt hogy Android-ot vagy Windows-t akar indítani, ez még egy level1 usernek is fog menni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.06.14. 18:34
Azrael: Az a fél perc attól függ, hogy mi vezérel. A Windowsféle boot-menü esetén 30 másodpercet hagynak a választásra, a GRUB esetén -ha az Androidban az van- lehet 10másodperc.

Azt meg tudom, hogy a Level1 user is képes ennyit felfogni, de nem biztos, hogy tudja, hogy hogyan is "érdemes" használni, mi a valós értelme a dual boot-nak.

Arról nem is beszélve, hogy még mindig nem értem, mindek a netbook-okra ráerőltetni a Windows-t, azt meg pláne nem értem, hogy minek az Android mellé a Windows... az Android van már annyira kiforrott, hogy Windows nélkül is tudja az illető használni a netbookját arra, amire való. :mellow:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!