iPon Hírek

ActiBlizz Q2 - Jól fogyott a Diablo III

Dátum | 2012. 08. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Megjött az Activision Blizzard második negyedéves jelentése, mely szerint nem kevesebb, mint 10 millió példányt adtak el a Diablo III-ból, ám az elmúlt 3 hónap leforgása alatt 1 millió előfizetőt veszített a World of Warcraft.

Morhaime a Blizzardról

A rekord mennyiségű Diablo III-as eladásból 1,2 millió volt, aki úgy tett szert a játékra, hogy a World of Warcraft 1 éves előfizetés mellé kapta. A sok pozitívum mellett azért Mike Morhaime elismerte, hogy nem volt zökkenőmentes az indítás, nem voltak felkészülve ekkora tömegre, így nem egy gond adódott a szolgáltatás fenntartása folyamán.

"A legtöbb probléma az első pár hétben javításra került, de ahogy azt említettem a játékosoknak írt levelemben is, nem elégszünk meg pusztán egy eladási rekorddal. Szeretnénk, ha az emberek hosszú ideig játszanák és élveznék a Diablo III-at."

Sokat javítottak az indítás óta, már implementálták a valós pénzes piacot és dolgoznak az end-game jutalmak kiigazításán és a PVP módon is, ami remélik, hogy még növel valamennyit a Diablo szavatosságán. (Ettől még elég sok gond van a játékkal, nehézkes plusz tartalommal bővíteni és a valós pénzes AH felborította a piacot.)

Ami pedig a WoW előfizetőket illeti, nincs meglepetés, hisz szinte minden kiegészítő előtt tapasztalható volt csökkenés az előfizetők körében, erre Morhaime is rámutatott. Már nem jön több tartalom a Cataclysm-hez, így sokan offline várják a pandák megjelenését. Nem ez az egyetlen indok viszont, sokan azért függesztették fel a játékot, hogy Diablózzanak. Március végén 10,1 millió előfizetőjük volt, június végére ez 9,1-re esett. A World of Warcraft még 2010-ben állította be a maga rekordját, az év októberében 12 millióan játszották az MMO-t.

A Blizzard a kiegészítőre való visszatérők mellett bízik abban is, hogy talán azok a Diablo III játékosok is csatlakoznak az MMO-hoz, akik eddig még nem próbálták a WoW-ot. Morhaime azzal is eldicsekedett, hogy júliusban 16,9 millió játékos jelentkezett be a Battle.net-re, hogy játsszon valamelyik játékukkal (WoW, Diablo 3, StarCraft 2).

És a jövő... további fontos momentumok és táblázatok a VG24/7 cikkének végén
Activision címek

Amint megtudhattuk, a Call of Duty Elite, jelenleg minimum 2,3 millió prémium (fizető) taggal rendelkezik és összesen 12 millió regisztrált felhasználója van. Ennek ellenére a DLC-k eladásai kissé elmaradnak.

"Nagyon sok változást észleltünk a felhasználók viselkedésében" - nyilatkozta Eric Hirshberg. "A la carte DLC eladások nem teljesítettek olyan jól, mint az elmúlt években."

Az Activision várakozásai szerint a Call of Duty: Black Ops 2 a legnagyobb játékiparbeli indítás lesz az eddigi történelemben, ami már a negyedik alkalom lenne évről évre, hogy a Call of Duty elér egy ilyen rekordot.

Kiemelték még a Skylanders sikerét, amely 2012 egyik legjobban fogyó konzoljátéka volt, ha beleszámítjuk a vele járó játékokat is. Az Activision azt is elejtette, hogy a Skylander figurák lemosták a legjobbakat is az amerikai és európai piacokon az idén. A kiadó sokat vár az október 19-én érkező kiegészítőtől, a Skylanders Giants-tól is.

Bobby Kotick említést tett a pletykákról is, melyek szerint a Vivendi el akarja adni hatalmas részesedését a cégből. Természetesen nem nyilatkozhat a Vivendi nevében, de elmondása szerint a céget ezek a dolgok nem gátolják terveinek magas színvonalú megvalósításában és abban, hogy remek játékokat dobjanak piacra. Bobby bácsi nem meglepő módon nem volt rest megemlíteni néhány rosszul teljesítő konkurens kiadót, akik nem annyira hozzáértőek és éppen ezért lehúzzák az egész piacot...

Mindent egybevetve, a kiadó a vártnál jobban teljesített a második negyedévben, összesen 1,08 milliárd dolláros bevételt produkálva, ami ugyan elmarad a tavalyi Q2 1,15 milliárdjától, de attól még elég szép.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. Andos
2012.08.03. 20:51
Hát amíg Az MW3 multi játszhatatlan a sok aim, meg wh cheater miatt, rohadtul nem a Black Cocks 2-vel kellene foglalkoznia az Activision-nek...
Többen is reportolták, hogy 1 óra alatt, egy olyan szerver sem volt ahol ne akadna legalább egy aimbotos köcsög. Még hardcore-on is gyakoriak. -.-
Innentől kezdve leszophatnak keresztbe. Így nem éri meg a pénzét a következő CoD sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Whysper
2012.08.04. 00:33
Diablo 3 az egyetlen olyan jatek amit banok,hogy megvettem. kb sz.tem egy hetet se kotott le osszesenolan unalmas. neki is adtam a havernak mivel nem lehet pevalasztani az accountomrol es mas jatek is van sajna rajta. viszont szanalom az a jatek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Benny
2012.08.04. 00:35
Bf3-ban is sok a csaló ha ez megnyugtat. Jó lenne már egy fps ahol a skill a lényeg nem a progi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. wittmannge...
2012.08.04. 08:20
kiváncsi lennék abbol a 10 milliobol még hányan játszák a diablo 3-at.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Szefmester
2012.08.04. 09:06
Egyre kevesebben.

[LINK]Eszerint mindenképpen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. CyberPunk6... Whysp...
2012.08.04. 09:14
egy eus döntés alapján köteles a blizzard lehetőséget adni arra, hogy te eladd a játékodat, írj nekik, hogy mi a módja ennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim Cyber...
2012.08.04. 09:19
Valóban? Köszi az információt!

Erre Diablo 3 kapcsán döntöttek így, vagy ez minden játékra vonatkozik? Ugyanis el akarom sózni a Szarcraft kettőmet ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Enno
2012.08.04. 20:16
Szerintem úgy általánosan nem éri meg a pénzét semmi ami tőlük jön valami végett , mi már leginkább csak missiont tolunk MW3ba akkor nincs ok idegeskedésre, vagy ismert dedikált szerverek ahol admin is jelen van. a sok milliárdból végre költhetnének a minőségre is nem csak a 12. nyaralóra meg kocsira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6... Asagr...
2012.08.05. 09:40
Asagrim - A döntés éretlmében minden megvásárolt softwaredet jogodban áll eladni, és az azt szolgáltatónak ugyanúgy kell az új tulajnak szolgáltatnia tovább, ahogy az eredeti tulajnak tette.

nem olyan régi a dolog kb 1 hónapos ,keress rá a neten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Enno
2012.08.05. 19:39
tiszta jó , lehet meg kéne válni az accomtól van rajta egy rakat 80as kari minden proff meg van , rakat nyers anyag meg lóvé , bár nem hiszem h adna érte bárki annyit amennyit ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Enno
2012.08.05. 20:19
Havidíjaidat visszamenőleg tuti nem kapnád meg, nameg a 80-as karival is pont az a gond, hogy jön az új kieg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Enno
2012.08.06. 11:59
hát az a jópár évnyi havidíj biztos nem jönne vissza, de azért jobb a 80 mint az 1.

főleg hogy 10van belőle és teljesen önellátó az account rakat mats meg pénz, ez sok időt megspórol az embernek meg energiát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. i2k010
2012.08.06. 15:00
@Enno: Csak a lustáknak. Aki játszani, élvezni szeretné a játékot, annak pont az ellenkezőjét jelenti = hirtelen 80-as karakter, a semmiből, még szép, hogy nem sokan tartanak ilyenre igényt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Enno
2012.08.06. 21:31
a jelentkezők számával semmi gond, pont hogy a lustákból van rengeteg és az ő szép számú táboruk miatt tart ott a wow ahol , régen még külön ipar ág is épült hozzá és igen csúnya összegekért vesztegették a karaktereket, főleg akik a legmagasabb pvp rangal rendelkeztek mivel régen olyanból csak 1 lehetett a szerveren oldalanként 1-1. Inkább az árral lenne gond amit kapok. a gold IRL pénzért történő árusítása még ma is igen szép biznisz és nem 1 haver úgy töltött magának 3-6hónapokat hogy a játék beli goldból fedezte. na de ez már más tészta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mtrx220
2012.08.07. 12:19
anyit mondanék, hogy persze hogy jól fogyott a D3.
más kérdés, hogy k*rv*ra el*szták!!!!!
(AH, RMAH, WOW FEELING)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mtrx220
2012.08.07. 12:25
nerf nerf nerf. mindent nerfelni - hogy pénzt költs a játékra ne játssz csak fizess, nagyon gyenge droprate, randomizáció, inferno balansz nagyon gáz, lehetne még sorolni.
blizz hivatalos fórumán van egy szép kis komment sorozat, ami rávilágit a dolgokra.
szóval köszi blizz, most mindenkit kisz*pattál, grat. garantáltan az utolsó eset
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mtrx220
2012.08.07. 12:30
jah, és mellesleg. megdőlt az az axióma, hogy a blizzard nem csinál rossz játékot.
mert mindig azt mondják, hogy azért tart addig, mert a minőség a minőség meg a minőség.
hm, tényleg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Enno
2012.08.07. 21:29
az SC2 sem aratott túl nagy sikert keleten nem ?
WoW is tré , olvasottak és vélemények alapján D3 még inkább ,
ActiviBlizzard -ot csak a pénz érdekli , CoD is több mint igénytelen , komolyan 20 szerverből 19en tuti lesz csíter és nem 1. szóval multirésze eléggé játszhatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!