iPon Hírek

Activision átszervezés

Dátum | 2010. 03. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Activision átalakította a cég struktúráját, és négy divízióra osztotta a céget, hogy jobban átláthassa portfólióit. Ezzel együtt jó néhány elbocsátás is kinéz a cégnél, az Egyesült Királyságban a tegnapi nap folyamán már meg is kezdődött ez a hullám.

Bobby KotickAz LA Times értesülései szerint a négy fő részleg nagyjából a következőképp fest: egy lesz külön a Call of Duty franchisenak, egy a belső címeknek, mint a Tony Hawk és a Guitar Hero, egy csoport foglalkozik a külső fejlesztőkkel és egy a Blizzard dolgaival.

A vezérigazgató Mike Griffith előléptetésre került, most már alelnök, Thomas Tippl pedig chief operating officer lett, ami ügyviteli igazgató féle lehet, odakint odavannak ezekért a rangokért és elnevezésekért, az már biztos. Lényeg, hogy Tippl közvetlenül Bobby Koticknak jelent és az ő feladata lesz szemmel tartani a Blizzard elnökét, Mike Morhaimet is.

"Ez egy nagyon fontos változás, olyan amely lehetővé teszi, hogy én és Thomas jobban bele tudjuk szólni olyan üzleti dolgokba, ahol úgy érzem még rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik." - fogalmazott Kotick az alkalmazottaknak címzett üzenetében.

A Call of Duty franchise átszervezése egyébként már azóta kinézett, hogy elbocsátották Vince Zampellát és Jason Westet az Infinity Wardtól. Akit komolyabban érdekel a téma, annak ajánljuk a GameIndustry.biz és az LA Times írását.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2010.04.02. 15:03
Jaj de vigyorogsz a képen, inkább a szar steamot távolitsd el a cod6bol egy patchel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bobby911
2010.04.05. 22:39
igy van igy van
jol beszélsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!