iPon Hírek

Activision-Blizzard fúzió

Dátum | 2007. 12. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Egyesül a játékipar két óriása, az Activision és a Blizzard. Az előbbi nevéhez a konzolvilág olyan nagy címei kapcsolódnak, mint a Tony Hawk és a Guitar Hero, míg az utóbbinak ott a naponta 9 millió játékost számláló World of Warcraft. A két óriás egyesülését Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója irányítja majd, a közös név pedig egyszerűen Activision Blizzard lesz.

A Vivendi vezérigazgatója, Jean-Bernard Levy azt nyilatkozta, hogy ez a szövetség egy hatalmas ugrást jelent a Vivendinek és egyben szemlélteti a cég azon igyekezetét is, hogy minél jobban jelen lehessenek a szórakoztató szektorban. Azáltal, hogy egyesítik a Vivendi játék-ágazatát az Activisionnel, egy világvezető egységet teremtenek egy egyébként is gyorsan növekvő iparágban.

Az új cég legnagyobb részvényese a Vivendi Universal lesz; biztosak benne, hogy az összeolvadás éppúgy megadja majd a Blizzard Entertainment-nek is a kellő jelenlétet a konzolok piacán, ahogyan az Activisionnek is az ízelítőt az MMO-előfizetési modellből.

Végül pedig az sem utolsó szempont, hogy ezáltal számos fejlesztő jut még az eddigieknél is nagyobb alkotó potenciálhoz. Majd meglátjuk, mennyire és hogyan használják ki a lehetőségeiket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.12.03. 09:22
Egyesül a játékipar két óriása, az Activision és a Blizzard. Az előbbi nevéhez a konzolvilág olyan nagy címei kapcsolódnak, mint a Tony Hawk és a Guitar Hero, míg az utóbbinak ott a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Riddick22
2007.12.03. 15:21
Ez lényegében jó hír is és rossz is... nem tudom, hogy lesz e Call of Duty 5 így... esetleg valami Wordl of Warcraft MMORPG a közeljövöbe... bár jelenleg 7millióan játszanak a WoW-al és lehet, hogy még többen is fognak, de minek??? nem kell játszani vele, mert akkor addig nem csinálnak újat!!! Ha látjék, hogy elfogy a rajongó tábor illetve a Felhasználó a WoWból egyből össze dobnak hip-hop 2-3 év alatt egy őjabb MMORPG-t az tuti!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!