iPon Hírek

ADATA HC500-as külső HDD PC-hez, okostévékhez

Dátum | 2014. 10. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az ADATA új külső merevlemezzel jelentkezik a piacon, amit nem csak asztali- vagy mobil számítógépek, hanem okostelevíziók mellé is kifejezetten ajánl. A Choice HC500-as modell igényes házzal kerül az üzletek polcaira, amelynek belsejében egy 2,5 hüvelykes formátumú mobil merevlemez teljesít szolgálatot. A HDD modelltől függően 500 GB-nyi, 1 TB-nyi vagy 2 TB-nyi tárhellyel szolgál, így mindenki megtalálhatja a számára és pénztárcája számára legmegfelelőbb változatot.
A Choice HC500 belsejében lapuló 2,5 hüvelykes merevlemez USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, így nagy adatátviteli sebességet kínál – és természetesen a tápellátást is ugyanezen a kábelen keresztül oldja meg.
Az elegáns külső merevlemez mellé jár egy értékes szoftvercsomag is, amellyel folyamatosan készíthetünk adatmentéseket asztali számítógépünk, noteszgépünk, Mac-ünk, illetve Android vagy iOS alapú eszközünk legfontosabb fájljairól. Az NTI Backup Now EZ névre hallgató szoftver a Windows alapú konfigurációkhoz használható, míg az NTI MiST Personal Cloud névre hallgató megoldás a Windows, Mac OS X, Android és iOS alapú eszközöket veszi célba.
Utóbbival egyrészt adatmentéseket készíthetünk, másrészt távolról is elérhetjük a merevlemezen tárolt fájljainkat, ami nagyfokú kényelmet jelent. Az új merevlemezekhez egy évnyi NTI MiST Personal Cloud előfizetés jár, ám ennek lejártával már csak fizetős szolgáltatásként vehető igénybe a hasznos funkció. A külső merevlemezekhez természetesen a HDDtoGO és az OStoGO alkalmazások is elérhetőek, amelyek korábbról már sokak számára ismerősek lehetnek. Előbbivel magunkkal vihetjük különböző dokumentumainkat és "virtuális munkakörnyezetünket", utóbbival pedig hordozható operációs rendszer telepítőt készíthetünk USB-s adattárolónkra.
A termék okostelevíziókkal karöltve médiatartalmak lejátszására és felvételére egyaránt használható – utóbbi esetben persze kompatibilis televízióra van szükség. A kompatibilitási lista itt található.
Az adatok védelméről persze nem csak szoftveresen, hanem fizikailag is gondoskodik a Choice HC500: a mobil merevlemez G Shock szenzort kapott, ami a kisebb ütések okozta sérülésektől védi az adattárolót. A szenzor, illetve a funkció működését villogó piros LED jelzi, ha a HDD meghibásodott, akkor pedig folyamatosan világít az említett LED.
Az alumíniumból készített ház kétféle változatban, arany vagy titán színben érkezhet, de mindkét esetben igényes, homokszórt felülettel rendelkezik. A ház 115 x 77,6 x 15,5 milliméteres mérettel bír, a termék tömege azonban a merevlemez adattároló kapacitásától függ. Az 500 GB-os kiadás 178 grammot, az 1 TB-os 181 grammot, a 2 TB-os pedig 216 grammot nyom a mérlegen. Az ADATA Choice HC500 három év garanciával kerül az üzletek polcaira. Az egyelőre nem derült ki, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!