iPon Hírek

ADATA SU700: 3D TLC alapú SSD meghajtók a belépő szintre

Dátum | 2017. 03. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az ADATA egy újabb 3D NAND Flash alapú SSD meghajtó családot mutatott be, ami az SU700 típusjelzést viseli. Az SU900-as és az SU800-as sorozat tagjai alá pozícionált újdonságok az abszolút belépőszintet veszik célba, így a költséghatékony SSD meghajtót kereső felhasználók számára lesznek érdekesek – közülük is inkább azoknak, akik éppen HDD-ről SSD-re váltanak.
Az SU700-as sorozat tagjaival kapcsolatban az ADATA nem túl bőbeszédű, de a korábbi információk alapján azért már tudható egy-két technikai részlet. A 2,5 hüvelykes formátumú, mindössze 7 milliméter magas meghajtók egy Maxiotek MK8115-ös SSD vezérlőt kaptak, amihez Micron gyártmányú 3D TLC NAND Flash memóriachipek csatlakoznak. Klasszikus DRAM alapú gyorsítótár ezúttal nincs, így az írási feladatok gyorsításáról SLC módba programozott tárhely-szelet gondoskodik.
A vezérlő 256-bites AES adattitkosítással, fejlett hibajavító algoritmusokkal, valamint TRIM támogatással egyaránt rendelkezik. A SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használó újdonságok között egy 120 GB-os, egy 240 GB-os, egy 480 GB-os és egy 960 GB-os példány lapul, igaz, a 960 GB-os modell pontos tulajdonságai egyelőre nem ismertek, így az alábbi táblázat csak a többiek paramétereit tartalmazza.
Az ADATA SU700-as SSD családjának tagjai rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A 3 év jótállással rendelkező meghajtók várható listaárai egyelőre nem ismertek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!