iPon Hírek

Adatforgalom alapú fizetés Warner-módra

Dátum | 2008. 01. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

Azon amerikai felhasználók, akik nagy adatforgalmat generálnak a különböző fájlcserélő programokkal, hamarosan rosszul járnak. A Comcast már szűri a különböző fájlcserélő alkalmazásokat az általa felügyelt hálózatokon: a vállalat jelenleg a BitTorrent és az eDonkey fájlcserélők forgalmát próbálja visszaszorítani a lépéssel, ám a friss értesülések szerint hamarosan az AT&T is különböző intézkedések bevezetésére készül.


A Reuters információi szerint a Warner Cable egy újszerű számlázási mód tesztelését tervezi, a módszer lényege az, hogy a szélessávú internet felhasználóknak nem a már megszokott havidíjat kellene megfizetniük, hanem a letöltési és feltöltési forgalmuk alapján kerülne kiszámításra a havi összeg. A kábeltársaság egyelőre csak tesztjelleggel vezetné be az eljárást a beamunti és a texasi régiókban.
Amennyiben az új eljárás a tesztidőszak alatt beváltja a hozzá fűzött reményeket, úgy a kábeltársaság egyéb államokban is bevezeti az újfajta számlázási módot, amely az adatforgalommal arányos fizetést jelent. A Warner Cable ötletének sikeressége esetén egyéb kábelszolgáltatók is átvehetik a módszert.


A Time Warner Cable szóvivője elmondta, hogy a vállalat által kitalált fizetési mód csak a felhasználók mintegy 5%-át érinti, ezek a felhasználók azok, akik a hálózaton zajló adatforgalom nagy részét generálják a peer-to-peer fájlcserélő alkalmazások segítségével. Az átlagfelhasználók az új módszerből nem sokat vesznek majd észre, azaz őket nem nagyon érinti majd az adatforgalom-alapú számlázás ténye. A szóvivő hangot adott a azon véleményének is, mi szerint nem szeretnék, ha a felhasználók úgy éreznék, hogy a szolgáltatás tekintetében kevesebbet kapnak többért.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!